aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΤσιμίκας: «Όνειρό μου να κατακτήσω τρόπαια με τη Λίβερπουλ»

Τσιμίκας: «Όνειρό μου να κατακτήσω τρόπαια με τη Λίβερπουλ»

Μεταξύ άλλων, ο Έλληνας διεθνής αμυντικός αναφέρθηκε στην περσινή περίοδο και στα προβλήματα που αντιμετώπισε.

Αναλυτικά ο Τσιμίκας είπε:

Για την μετεγγραφή του στη Λίβερπουλ: «Ήταν μία έκπληξη για όλους στην Ελλάδα γιατί το να πάει κάποιος στη Λίβερπουλ είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα. Κάποιοι δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ήταν αληθινό.

Είμαι χαρούμενος και περήφανος γιατί όλη αυτή η δουλειά που έκανα όλα αυτά τα χρόνια αποζημιώθηκε. Πρώτα απ’ όλα έκανε χαρούμενη την οικογένειά μου γιατί για αυτούς ήταν κάτι το ξεχωριστό, κάτι το μεγάλο. Το ίδιο ήταν και για μένα και είμαι πραγματικά χαρούμενος για αυτό.

Ήταν ένα από τα μεγάλα μου όνειρα το να αγωνιστώ για μία μεγάλη ομάδα και αυτή ήταν η Λίβερπουλ, γιατί όλη μου η οικογένεια υποστήριζε τη Λίβερπουλ απ’ όταν ήμουν παιδί, αναφέρομαι στον πατέρα και τον αδερφό μου. Έκανα το όνειρό τους πραγματικότητα κάτι που με κάνει διπλά χαρούμενο».

Για το καλό ξεκίνημά του τη φετινή σεζόν: «Το πρώτο πράγμα που είχα στο μυαλό μου όταν άρχισε η χρονιά ήταν ότι θέλω να αγωνιστώ περισσότερο από πέρσι. Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή είναι το να μένεις υγιής. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί τον προηγούμενο χρόνο είχα προβλήματα.

Έτσι, το πρώτο που θέλω είναι να είμαι καλά, το δεύτερο είναι να δώσω ασίστ και το τρίτο να νικήσουμε όλα τα παιχνίδια. Αυτοί είναι οι στόχοι μου για όλα τα ματς. Ένα από τα όνειρά μου είναι να κατακτήσω τρόπαια με αυτή την ομάδα.

Συνηθίζω να μιλάω με τον κόουτς για να είμαι σίγουρος για το τι θέλει από εμένα. Δούλεψα σκληρά στην περίοδο πριν την προετοιμασία στην πατρίδα μου για να έρθω σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση γινόταν, να προπονηθώ και να είμαι έτοιμος έτοιμος για όσα θέλει ο προπονητής μου και να είμαι έτοιμος αν μου δώσει την ευκαιρία και να έχω την ευκαιρία να βελτιωθώ και να δείξω στο γήπεδο τι μπορώ να κάνω.

Πέρσι δεν κατάφερα να το κάνω γιατί είχα τραυματισμούς και νόσησα από τον Covid και η ομάδα ήταν σε μία δύσκολη κατάσταση. Μετά απ’ όλα αυτά είμαι χαρούμενος που μπορώ να δουλεύω σκληρά για να δείξω τι μπορώ να κάνω. Πρώτα απ’ όλα απέδειξα στον εαυτό μου ότι μπορώ να καταφέρω τα πάντα και είμαι χαρούμενος για αυτό».

Για την αλλαγή θέσης: «Μου άλλαξε τη θέση γιατί θεωρούσε ότι μπορούσα να παίξω ως αριστερό μπακ. Μετά μου άρεσε αυτή η θέση και συνήθισα να αγωνίζομαι εκεί. Είμαι χαρούμενος για αυτό γιατί στα 15 χρόνια μου έμαθε πως να παίζω τη θέση. Νομίζω ότι αυτή η θέση μου ταιριάζει και εκεί μπορώ να αποδώσω καλύτερα».

Για την παρουσία του κόσμου στο παιχνίδι με την Μπέρνλι: «Ο κόσμος ήταν φανταστικός, ειλικρινά. Είχα ακούσει για αυτό, αλλά όταν μπαίνεις στο γήπεδο με τις εξέδρες γεμάτες το συναίσθημα είναι απίστευτο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ