aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΤσέλσι - Μάντσεστερ Γ.: Μια σούπα για το... κρύο - Εμφατικές νίκες για Τότεναμ και...

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γ.: Μια σούπα για το… κρύο – Εμφατικές νίκες για Τότεναμ και Άρσεναλ (vid)

ΤΣΕΛΣΙ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν στο 0-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αποτέλεσμα που ανεβάζει τη διαφορά της Μάντσεστερ Σίτι στους 12 βαθμούς, αλλά δίνει και τη δυνατότητα στην Λίβερπουλ να πλησιάσει την τετράδα εφόσον επικρατήσει το βράδυ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό, με την Γιουνάιτεντ να φωνάζει για πέναλτι στο 15ο λεπτό σε χέρι του Χάντσον-Οντόι αλλά ο διαιτητής, που είδε και τη φάση στο VAR, να έχει άλλη άποψη. Ο Χάντσον-Οντόι στο 22′ απείλησε με σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ ο Ζιρού απείλησε και αυτός ένα τέταρτο αργότερα. Η μεγαλύτερη φάση στο ματς ανήκε στην Τσέλσι με την επανέναρξη του δευτέρου μέρους (49′), αλλά ο Ντε Χέα κράτησε όρθια τη Γιουνάιτεντ στην προσπάθεια του Ζίγιεκ, ενώ στο 61′ ο Μεντί έβαλε «στοπ» στον ΜακΤόμινι, με τον Κόβατσιτς να απειλεί για τελευταία φορά στο παιχνίδι στο 74ο λεπτό και το 0-0 να παραμένει, κάτι που είχε συμβεί και στο ματς του πρώτου γύρου!


Τότεναμ – Μπέρνλι

Από τεσσάρα σε τεσσάρα! Με έναν Γκάρεθ Μπέιλ από τα παλιά, η Τότεναμ έριξε «ντόρτια» για δεύτερη φορά σε διάστημα 4 ημερών, 4-0 την Μπέρνλι εντός έδρας.

Παράλληλα, η ομάδα του Μουρίνιο επανήλθε στα τρίποντα μετά από 2 διαδοχικές ήττες και τέθηκε πάλι σε τροχιά τετράδας, ενόσω συνέχισε την εξαιρετική παράδοση που έχει χτίσει κόντρα στους clarets, από τους οποίους έχει να χάσει στο Λονδίνο από το 1974 (8-1-0)!

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους Spurs, που προηγήθηκαν με γκολ από τα… αποδυτήρια (σ.σ. 68 δευτερόλεπτα): ο Σον γέμισε στην περιοχή και βρήκε τον Μπέιλ, ο οποίος με προβολή από κοντά νίκησε τον Πόουπ.

Στο 15’, ο Ουαλός εξτρέμ έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Κέιν, που εκτέλεσε -έχοντας και σύμμαχο την τύχη- με σουτ μέσα από την περιοχή τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 2-0.

Το… πάρτι της Τότεναμ συνεχίστηκε και λίγο πριν συμπληρωθούν 31 λεπτά, έφτασε στο 3-0, με τον Λούκας να σουτάρει με το αριστερό μέσα από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα στη γωνία της εστίας του Πόουπ.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μπέιλ, με τον 31χρονο εξτρέμ να πλασάρει ιδανικά τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο 55’ και να διαμορφώνει το τελικό 4-0.


ΛΕΣΤΕΡ – ΑΡΣΕΝΑΛ

Με φόρα από την παλικαρίσια πρόκριση επί της Μπενφίκα στο Europa League, η Άρσεναλ πέρασε με επιβλητικό τρόπο από το Λέστερ (1-3) και επανήλθε άμεσα στις νίκες στην Premier League.

Παράλληλα, οι Λονδρέζοι έσπασαν την αρνητική παράδοση που τους ήθελε να μην μπορούν να κερδίσουν στο «Κινγκ Πάουερ» από το 2015, ενόσω μπήκαν στο κόλπο για μια θέση στην προνομιούχο τετράδα.

Στο έτερο ματς που διεξήχθη την ίδια ώρα, Κρίσταλ Πάλας και Φούλαμ έμειναν στο 0-0, αποτέλεσμα που μάλλον αδικεί τους φιλοξενούμενους.

Στο «Κινγκ Πάουερ», η Λέστερ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή στιγμή της, με τον Τίλεμανς να εκμεταλλεύεται τη «χαλαρότητα» της αντίπαλης άμυνας και να εκτελεί τον Λένο με διαγώνιο σουτ (6’). Από ‘κει και πέρα, οι «κανονιέρηδες» ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ισοφάρισαν στο 39’ με τη γυριστή κεφαλιά του Νταβίντ Λουίς από το ύψος του πέναλτι.

Η ομάδα του Αρτέτα έφτασε στην ανατροπή στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με το χτύπημα πέναλτι του Λακαζέτ (45’+2’). Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στραβά για τους γηπεδούχους, αφού τραυματίστηκε ο μεσοεπιθετικός Μπαρνς. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Ρότζερς, ήρθε το 3ο γκολ της Άρσεναλ στο 52’, σε μια φάση που ο Γουίλιαν σέρβιρε στον Πεπέ, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τη Λέστερ να δείχνει ανίκανη να ξαναμπεί στο ματς. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο τελευταίο σφύριγμα, που βρήκε θριαμβευτές τους «κανονιέρηδες» (1-3). Στο «Σέλχαρστ Παρκ», Κρίσταλ Πάλας και Φούλαμ… ταλαιπώρησαν το τόπι και το 0-0 ήρθε ως φυσική συνέπεια των ελάχιστων καλών στιγμών.

Οι σημαντικότερες ευκαιρίες ανήκαν στους φιλοξενούμενους, με τον γκολκίπερ Γκουάιτα να λέει «όχι» σε κεφαλιά του Μάτζα (68’) και σουτ του Λούκμαν (70’).

Οι «κότατζερς» παρέμειναν αήττητοι για 7ο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι και ισοφάρισαν το καλύτερο σερί της ιστορίας τους στην Premier League, ωστόσο παραμένουν ακόμα εντός διακεκαυμένης ζώνης.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Σάββατο (27/2)

Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ 2-1
(30′ Ντίας, 68′ Στόουνς – 43′ Αντόνιο)

Γουέστ Μπρομ-Μπράιτον 1-0
(11′ Μπάρτλεϊ)

Λιντς-Άστον Βίλα 0-1
(5′ Ελ Γκαζί)

Νιούκαστλ-Γουλβς 1-1
(52′ Λασέλς, 73΄Νέβες)

Κυριακή (28/2)

Κρίσταλ Πάλας-Φούλαμ 0-0

Λέστερ-Άρσεναλ 1-3
(6′ Τίλεμανς – 39′ Ντ. Λουίς, 45’+2′ πεν. Λακαζέτ, 52′ Πεπέ)

Τότεναμ-Μπέρνλι 4-0
(2′, 55′ Μπέιλ, 15′ Κέιν, 31′ Λούκας)

Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ (21:15)

Δευτέρα (1/3)

Έβερτον-Σαουθάμπτον (22:00)

Το πρόγραμμα της επόμενης (27ης) αγωνιστικής:

Σάββατο (6/3)

Μπέρνλι-Άρσεναλ (14:30)
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Σαουθάμπτον (17:00)
Άστον Βίλα-Γουλβς (19:30)
Μπράιτον-Λέστερ (22:00)

Κυριακή (7/3)

Γουέστ Μπρομ-Νιούκαστλ (14:00)
Λίβερπουλ-Φούλαμ (16:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)
Τότεναμ-Κρίσταλ Πάλας (21:15)

Δευτέρα (8/3)

Τσέλσι-Έβερτον (20:00)
Γουέστ Χαμ-Λιντς (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ