aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΤσέλσι-Λίβερπουλ 2-2: Συμβιβασμός σε ματσάρα με... νικήτρια τη Σίτι! (vid)

Τσέλσι-Λίβερπουλ 2-2: Συμβιβασμός σε ματσάρα με… νικήτρια τη Σίτι! (vid)

Τρελή ματσάρα με νικήτρια την… Μάντσεστερ Σίτι! Τσέλσι και Λίβερπουλ παρέδωσαν μαθήματα ποδοσφαίρου, αλλά έμειναν στο 2-2 (που είχε διαμορφωθεί από το ημίχρονο) και πλέον η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι το απόλυτο αφεντικό για την κατάκτηση του τίτλου, διατηρώντας διψήφια διαφορά από τις δύο προαναφερθείσες.

Φρενήρης ο ρυθμός σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Στο 6’ η Λίβερπουλ άγγιξε το γκολ με το τελείωμα του Σαλάχ που έβγαλε ο Μεντί, για να έρθει στα… καπάκια ο Κέλεχερ να μιμηθεί τον αντίπαλο κίπερ και να βγάλει το τετ-α-τετ του Πούλισιτς. Δύο λεπτά αργότερα, η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ με τον Τσαλόμπα να κάνει… δώρο το 1-0 στον Μανέ, με τους «reds» να κυριαρχούν στο επόμενο τέταρτο και να κάνει δύο τα τέρματά της με πλασεδάρα του Σαλάχ μετά από υπέροχη μπαλιά του Άρνολντ (26’).

Τα πράγματα πήγαιναν ιδανικά για την Λίβερπουλ που είχε τον έλεγχο, αλλά άρχισε να δίνει χώρους στην Τσέλσι και το πλήρωσε. Αρχικά, στο 42’ ο Κέλεχερ έβγαλε με τις γροθιές το διαγώνιο φάουλ του Μάουντ, αλλά ο Κόβατσιτς πήρε το ριμπάουντ και με απίθανο βολέ έστειλε την μπάλα εκεί που δεν… έβγαινε μειώνοντας σε 2-1. Και τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 45’+1’ η άμυνα της Λίβερπουλ πιάστηκε στον ύπνο με τον Καντέ να σερβίρει και τον Πούλισιτς να εκτελεί με υπέροχο πλασέ τον Κέλεχερ για το 2-2! Στην αμέσως επόμενη φάση δε, λίγο έλειψε η Τσέλσι να το φέρει τούμπα πριν καν βγει το ημίχρονο αλλά η κεφαλιά του Μάουντ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια σε απόλυτη ισορροπία.

Ξεκίνημα με παρόμοιο ρυθμό, την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, με την Λίβερπουλ να έχει μεγάλες φάσεις στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Παρόλα αυτά, ο Μεντί με τρομερές επεμβάσεις σε διάστημα ενός λεπτού (57’-58’) στα σουτ των Σαλάχ, Μανέ κράτησε το σκορ στο 2-2 και έδωσε το… σύνθημα για την αντεπίθεση της ομάδας του. Ο Πούλισιτς στο 62’ είδε τον Κέλεχερ να σταματάει το σουτ του, με τον κίπερ της Λίβερπουλ να κρατάει όρθια την ομάδα του στη συνέχεια και στα τελειώματα των Μάουντ, Αλόνσο. Τα λεπτά περνούσαν, οι δύο ομάδες έβγαζαν κούραση και παρότι ο Τσιμίκας, που έβγαλε όλο τον αγώνα, προσπάθησε να φτιάξει για τους συμπαίκτες του κάποιο γκολ στο φινάλε, δεν άλλαξε τίποτα με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό και η Σίτι να μένει… καβάλα στ’ άλογο στη μάχη του τίτλου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Σάββατο (1/1)
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι 1-2
(31′ Σάκα – 57′ πέν. Μάχρεζ, 90’+3′ Ρόδρι)
Γουότφορντ-Τότεναμ 0-1
(90+6′ Σάντσες)
Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Χαμ 2-3
Κυριακή (2/1)
Έβερτον-Μπράιτον 2-3
(53′, 76′ Γκόρντον – 3′, 71′ ΜακΆλιστερ, 21′ Μπερν)
Λιντς-Μπέρνλι 3-1
(39′ Χάρισον, 77′ Ντάλας, 90+2′ Τζέιμς – 54′ Κορνέ)
Μπρέντφορντ-Άστον Βίλα 2-1
42′ Γουισά, 83′ Ράσμουσεν – 16′ Ινγκς)
Σαουθάμπτον-Νιούκαστλ (αναβολή)
Τσέλσι-Λίβερπουλ 2-2
(42′ Κόβατσιτς, 45’+1′ Πούλισιτς – 9′ Μανέ, 26′ Σαλάχ)
Δευτέρα (3/1)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουλβς (19:30)

Το πρόγραμμα της επόμενης (22ης) αγωνιστικής:

Παρασκευή (14/1)
Μπράιτον-Κρίσταλ Πάλας (22:00)
Σάββατο (15/1)
Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι (14:30)
Γουλβς-Σαουθάμπτον (17:00)
Μπέρνλι-Λέστερ (17:00)
Νιούκαστλ-Γουότφορντ (17:00)
Νόριτς-Έβερτον (17:00)
Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)
Κυριακή (16/1)
Γουέστ Χαμ-Λιντς (16:00)
Λίβερπουλ-Μπρέντφορντ (16:00)
Τότεναμ-Άρσεναλ (18:30)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ