aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΤσέλσι - Μπόρνμουθ 2-0: Άνετο βράδυ και επιτέλους νίκη για τους Μπλε (vid)

Τσέλσι – Μπόρνμουθ 2-0: Άνετο βράδυ και επιτέλους νίκη για τους Μπλε (vid)

Το ημερολόγιο έγραφε 16 Οκτωβρίου όταν η Τσέλσι επικρατούσε της Άστον Βίλα με 2-0. Αυτή ήταν και η τελευταία νίκη των Μπλε στην Premier League, αφού μέχρι τώρα έτρεχαν ένα αρνητικό σερί με τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος.

Το τρίποντο απέναντι στην Μπόρνμουθ ήταν κάτι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη και το θετικό είναι πως το 2-0 συνδυάστηκε με μια πειστική εμφάνιση, μια δόση… οξυγόνου για τον Γκρέιαμ Πότερ, που ακόμα βλέπει την ομάδα του να βρίσκεται στο -6 από τον ελάχιστο στόχο της τετράδας.

Οι γπεδούχοι μπήκαν στο ματς θέλοντας να επιβάλουν το παιχνίδι της και το κατάφεραν. Ο Χάβερτζ προειδοποίησε με κεφαλιά στο 8′ και στο 16′ άνοιξε το σκορ. Οι Μπλε έκοψαν το pressing της Μπόρνμουθ σαν… βούτυρο, ο Στέρλινγκ γύρισε την μπάλα από δεξιά και ο Γερμανός με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο επιθετικός των Λονδρέζων έστρωσε στον Μάουντ κι εκείνος με όμορφο φαλτσαριστό πλασέ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Μετά το 2-0 τα Κεράσια αναγκάστηκαν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο χωρίς να καταφέρνουν να απειλήσουν. Αντίθετα, λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους ο Τράβερς χρειάστηκε να πει εντυπωσιακά «όχι» στα σουτ του Τζέιμς και του Στέρλινγκ μέσα από την περιοχή.

Στο δεύτερο μέρος, η Τσέλσι εξακολουθούσε να ελέγχει το ματς, με την Μπόρνμουθ πάντως να πιέζει πιο αποτελεσματικά αλλά να μην φτάνει με αξιώσεις στην περιοχή του Κέπα. Στο 64ο λεπτό ο Τράβερς με ακόμη μια καλή επέμβαση σταμάτησε το δυνατό σουτ του Μάουντ εκτός περιοχής. Λίγα λεπτά μετά, οι Μπλε «φλέρταραν» ξανά με το 3-0 αλλά η κεφαλιά του Κουλιμπαλί μετά από σέντρα του Αθπιλικουέτα πέρασε μόλις άουτ.

Τα Κεράσια έφτασαν στην πρώτη τους καλή στιγμή στο 79′ αλλά ο Κρίστι δεν μπόρεσε να σκοράρει με σουτ από τα πλάγια της περιοχής και την Μπόρνμουθ να μην βρίσκει ποτέ την απάντησή της. Με τη νίκη αυτή οι Λονδρέζοι ανέβηκαν στην 8η θέση της βαθμολογίας, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στη 14η.

Τσέλσι: Κέπα, Τζέιμς (53′ Αθπίλικουετα), Κουλιμπαλί, Σίλβα, Κουκουρέγια, Ζορζίνιο, Ζακάρια (82′ Γκάλαχερ), Μάουντ, Πούλισικ (82′ Ομπαμεγιάνγκ), Χάβερτζ, Στέρλινγκ (88′ Τσάλομπα)

Μπόρνμουθ: Τράβερς, Σμιθ, Σένεσι, Κέλι, Ζεμούρα, Στέισι (46′ Άντονι), Κουκ, Λέρμα, Μπίλινγκ (66′ Κρίστι), Σολάνκι, Μουρ (85΄ Ντεμπελέ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ