aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Τροφοδοτούν» όλη την Ευρώπη

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια, πως ο Άγιαξ αποτελεί το μεγαλύτερο… φυτώριο παραγωγής παικτών στην Ευρώπη. Μία επιπλέον επιβεβαίωση έφτασε από την 200ή έκδοση της CIES, του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της ΦΙΦΑ με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ και το οποίο συγκέντρωσε σχετικά στοιχεία από 31 πρωταθλήματα έως την 1η Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μία κατάταξη ομάδων, που είχαν στο δυναμικό τους και συμμετείχαν στις προπονήσεις τους, τουλάχιστον για τρία χρόνια, παίκτες μεταξύ 15 και 21 ετών. Ο Αγιαξ, που είναι στην κορυφή της κατάταξης, παρουσίασε 71 ποδοσφαιριστές (την περασμένη χρονιά ήταν 72) που δραστηριοποιούνται σήμερα στα 31 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Από αυτούς οι επτά συνεχίζουν και αγωνίζονται στην ομάδα του Άμστερνταμ. Ο «Αίαντας» βρίσκεται μπροστά από Ντιναμό Ζάγκρεμπ (67) και Παρτιζάν Βελιγραδίου (61).

Μεταξύ των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, η Ρεάλ Μαδρίτης, είναι εκείνη που κατέχει την 1η θέση ανάμεσα, ενώ οκτώ ποδοσφαιριστές από τους 41 που παίζουν στη «γηραιά ήπειρο», εξακολουθούν να αγωνίζονται στους Μαδριλένους. Τη Ρεάλ Μαδρίτης ακολουθούν οι Μπαρσελόνα (34) και Λιόν (31).

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με μια άλλη έρευνα που αφορά στην κατάταξη εσόδων για τις ομάδες από το περσινό Τσάμπιονς Λιγκ, η Γιουβέντους και Λέστερ βρίσκονται στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα. Η ιταλική ομάδα, φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, κέρδισε 110.43 εκατομμύρια ευρώ, κυρίως λόγω του market pool, που αντιπροσωπεύει τα 58,82 εκατομμύρια ευρώ.

Η αγγλική ομάδα ακολουθεί με έσοδα 81,68 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης, που κυριαρχεί στη διοργάνωση στις δύο τελευταίες σεζόν, είναι τρίτη με 81,05 εκατομμύρια ευρώ, παίρνοντας από το market pool, μόλις 26,17 εκατομμύρια ευρώ. Τέταρτη είναι η Νάπολι με 66 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η Μονακό με 64,5 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ