aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Το «πόκερ» των μεταγραφών στο νησί!

Οι μόνες κινήσεις μεγάλου βεληνεκούς μέχρι στιγμής υπήρξαν αυτές των Σέρχιο Ράμος, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα και Τζίνι Βαϊνάλντουμ στην Παρι, όπως επίσης και αυτές των Σάντσο και Βαράν (πολύ κοντά) στην Μάντσεστερ Γιουναιτεντ.
Ούτε η Τσέλσι, ούτε η Σίτι, που στερούνται επιλογών σέντερ φορ αυτή την στιγμή έχουν ανοίξει ακόμη τα μεγάλα τους πορτοφόλια.Αυτό που συμβαίνει, αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο κάθε μεταγραφικής περιόδου στο ανώτερο αγωνιστικό επίπεδο. Όλοι οι εμπλεκόμενοι, παίκτες, ομάδες και ατζέντηδες, περιμένουν την πρώτη κίνηση. Αυτή, που θα ανοίξει τον χορό των εκατοντάδων εκατομμυρίων και μαζί με ανταλλαγές (και) παικτών από μια ομάδα σε άλλη, θα δημιουργηθεί ένας κύκλος μετακινήσεων.
Είναι χαρακτηριστικό πως έχει τεθεί ένα άτυπο πλαφόν της τάξης των 150 εκατομμυρίων ευρώ-στερλινών τόσο για τον Χάαλαντ της Ντόρτμουντ όσο και για τον Κέιν της Τότεναμ. Μια τόσο δαπανηρή μετακίνηση, θα δημιουργούσε ντόμινο.
Η ομάδα που αγοράζει, ρίχνει λεφτά στην αγορά και η ομάδα που θα πουλήσει θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για ν’ αγοράσει νέους παίκτες ώστε ν’ αναπληρώσουν τα κενά. Αν γίνουν ταυτόχρονα 2 κινήσεις συνολικού τζίρου άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ, αυτές θα «πολλαπλασιαστούν» από τις επερχόμενες μεταγραφές, και θα δημιουργήσουν μια αλυσίδα ικανή να συμπαρασύρει και άλλους παίκτες.
Μέχρι στιγμής, ούτε οι αστέρες των δυο φιναλίστ του Euro 2020 έχουν μετακινηθεί. Ο Γκρίλις και ο Ράις της Αγγλίας αποτελούν στόχους όλων των μεγάλων της Πρέμιερ.
Ο Κιέζα, ο Έμερσον καθώς και ο Ιμόμπιλε είναι πιθανοί στόχοι για όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Θα ήταν πιθανώς και ο Σπινατσόλα της Ρόμα, αν δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά…
Αυτό που ακόμη δεν έχει συμβεί σε αυτή την παρτίδα πόκερ είναι η πρώτη κίνηση, αυτή που θα δημιουργήσει την απαραίτητη ανάγκη για απάντηση μεταξύ ανταγωνιστικών κλαμπ.
Αν η Σίτι εξασφαλίσει τον Κέιν, η Τσέλσι θα πρέπει να βρει σέντερ φορ κι αν αυτός δεν είναι ο Χάαλαντ, τότε θα στραφεί πιθανώς προς τον Λεβαντόφσκι της Μπάγερν ή τον Λουκάκου της Ίντερ.
Ίσως στραφεί σε άλλο αγωνιστικό πλάνο, αγοράζοντας περισσότερους και πιο ποιοτικούς επιθετικούς χαφ. Χρειάζεται όμως η πρώτη κίνηση για να «ανοίξουν» τα χαρτιά τους και τα… πορτοφόλια τους οι κορυφαίοι σύλλογοι. Ίσως πάλι να είναι ένα ήσυχο καλοκαίρι καθώς η έναρξη της Πρέμιερ Λιγκ είναι μόλις τρεις εβδομάδες μακριά.Ίσως, να απομένει η πρώτη κίνηση που θα φέρει το ντόμινο.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Μπαπέ έχει δηλώσει την πρόθεσή του να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Παρί. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε στην αγορά θα βρεθούν ταυτόχρονα τρεις σέντερ φορ παγκόσμιας κλάσης και αργά η γρήγορα οι ενδιαφερόμενοι θα σπεύσουν, είτε από αγωνιστική ανάγκη, είτε από πρόθεση να αποτρέψουν την ενίσχυση των άμεσων αντιπάλων τους.

www.england365.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ