aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΤο καλοκαίρι αποχαιρετά την Τσέλσι ο Τέρι

Το καλοκαίρι αποχαιρετά την Τσέλσι ο Τέρι

Το πλήρωμα του χρόνου για να πει αντίο στην Τσέλσι – αποφάσισε ο ίδιος πως – έφτασε και για τον Τζον Τέρι. Ο αρχηγός θ’ αποχωρήσει το καλοκαίρι, μετά από 22 χρόνια, από τους «μπλε». Όπως ανακοίνωσαν σήμερα (Δευτέρα 17/4) ο ποδοσφαιριστής και η ομάδα.

Το συμβόλαιο του αμβληματικού αρχηγού των Λονδρέζων ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου. Ο 36άχρονος αποφάσισε ν’ αποχωρήσει για άλλες πολιτείες, αφού ο χρόνος συμμετοχής του στην Τσέλσι περιοχρίζεται όλο και περισσότερο. Επόμενος προορισμός του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα είναι το Ντουμπάι.

Σε δήλωση του ο Τζον Τέρι, αναφέρει: «Μετά από 22 χρόνια υπάρχουν τόσα πολλά να πω και τόσοι πολλοί άνθρωποι να ευχαριστήσω σε αυτό το μεγάλο ποδοσφαιρικό σύλλογο. Από προπονητές, συμπαίκτες και το προσωπικό ως τους οπαδούς που μου έχουν δώσει τόσο μεγάλη υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια, δεν μπορώ να σας ευχαριστήσω αρκετά. Θα υπάρξουν ευκαιρίες για να μιλήσω περισσότερο γι ‘αυτό τις επόμενες εβδομάδες.

Θα αποφασίσω για το μέλλον μου, εν ευθέτω χρόνω, αλλά προς το παρόν είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω την ομάδα να επιτύχει αυτή τη σεζόν. Ο σύλλογος και εγώ είχαμε πάντα μια φανταστική σχέση, η οποία θα συνεχιστεί. Είχαμε κάποιες πολύ θετικές συνομιλίες, αλλά μετά από προσεκτική εξέταση έχω αποφασίσει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να φύγω.

Έχω πάντα επίγνωση ότι αναχωρώ την κατάλληλη στιγμή, με το σωστό τρόπο, και πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για το σύλλογο και για μένα το τέλος αυτής της σεζόν. Αισθάνομαι πως έχω ακόμα πολλά να προσφέρω στον αγωνιστικό χώρο, αλλά κατανοώ ότι οι ευκαιρίες εδώ στην Τσέλσι θα είναι περιορισμένες για μένα. Είμαι πρόθυμος να συνεχίσω το παιχνίδι και έτσι θα προσπαθήσω να συνεχίσω με μια νέα πρόκληση.

Ασφαλώς θα είμαι πάντα “μπλε” και θέλω απελπισμένα να κλείσει η τελευταία μου χρονιά ως παίκτης της Τσέλσι με περισσότερα τρόπαια. Τέλος, τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν την αγάπη που έχω για την ομάδα μας και τους εκπληκτικους οπαδούς της Τσέλσι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε έναν από εσάς από τα βάθη της καρδιάς μου για την απίστευτη υποστήριξη που μου έχετε δείξει όλα αυτά τα χρόνια. Σημαίνετε τα πάντα για μένα και κάθε τρόπαιο που έχουμε κερδίσει κατά τη διάρκεια της θητία μου στο σύλλογο το έχουμε κερδίσει μαζί. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το απίστευτο ταξίδι που έχουμε ήδη κάνει. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα»

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ανέβασε αυτή την χαρακτηριστική φωτογραφία:

? @chelseafc

A post shared by John Terry (@johnterry.26) on

Από την πλευρά της η διευθύντρια της Τσέλσι, Μαρίνα Γκρανόφσκαγια, δήλωσε: «Όλοι στην Τσέλσι θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τον Τέρι για όλα όσα έχει κάνει για αυτό τον ποδοσφαιρικό σύλλογο. Υπήρξε εξαιρετικός παίκτης, αρχηγός που εμπνέει και επέδειξε πάντα μια εξαιρετική προσήλωση στον σκοπό. Σε αυτό το διάστημα, η Τσέλσι έχει εξελιχθεί σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ του κόσμου και η συνεισφορά του Τέρρυ σ’ αυτό έχει αναγνωριστεί. Θα έχει πάντα την ευγνωμοσύνη όλων στο Stamford Bridge και ανυπομονούμε να τον καλωσορίσουμε πίσω στο μέλλον».

Ο Τζον Τέρι πήγε στην Τσέλσι το 1995 από τις ακαδημίες της Γουέστ Χαμ. Στην πρώτη ομάδα βρέθηκε το 1998 και έχει 66 γκολ σε 713 εμφανίσεις. Ήταν αρχηγός των «μπλε» σε 578 εμφανίσεις, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για τον σύλλογο. Το 2000 αγωνίστηκε ως δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ, όπου έκανε 6 συμμετοχές. Με την εθνική Αγγλίας έχει 78 συμμετοχές και 6 γκολ. Στο παλμαρέ του, με την Τσέλσι, έχει 1 τρόπαιο Champions League (2012), 1 Europa League (2013), 4 πρωταθλήματα στην Premier League (2004-05, 2005-06, 2009-10, 2014-15), 5 κύπελλα (2000, 2007, 2009, 2010, 2012), 3 Λιγκ Καπ (2005, 2007, 2015) και 2 Community Shield.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ