aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΘλίψη με τον θάνατο της Μαρίας Πετρή - Ποια ήταν η Ελληνοκύπρια «πιο φανατική οπαδός...

Θλίψη με τον θάνατο της Μαρίας Πετρή – Ποια ήταν η Ελληνοκύπρια «πιο φανατική οπαδός της Άρσεναλ»

Μια ιδιαίτερα δυσάρεστη είδηση προέρχεται από τη Βρετανία. Η θρυλική οπαδός της Άρσεναλ, Μαρία Πετρή, έφυγε από τη ζωή στα 83 της χρόνια όπως έγινε σήμερα γνωστό.

Πρόκειται για μια Ελληνοκύπρια γυναίκα, η οποία ήταν παρούσα σε όλα τα ματς της Άρσεναλ και πολύ συχνά ταξίδευε και στα εκτός έδρας παιχνίδια, χάνοντας ελάχιστα παιχνίδια ανά σεζόν. Η Μαρία Πετρή είναι πασίγνωστη στις τάξεις των οπαδών των «κανονιέρηδων», αλλά και στα μέλη της ομάδας: από τη διοίκηση, ως το τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές, όλοι γνώριζαν την πιστή οπαδό Μαρία!

Ήθελε να γίνει δασκάλα μόλις άφηνε το σχολείο και πήγε στο Πανεπιστήμιο στο Chichester για να πάρει πτυχίο στα γαλλικά και τα ισπανικά πριν επιστρέψει στο Islington για να διδάξει. Μιλούσε έξι γλώσσες και ο κήπος της ήταν γεμάτος με δάφνες, θάμνους δεντρολίβανου και ένα αμπέλι στο οποίο καλλιεργούσε σταφύλια και τα χρησιμοποιούσε για να φτιάξει ζελέ.

Maria Arsenal 205815

Η κυρία Μαρία αφιέρωσε όλη της τη ζωή στην Άρσεναλ. Η «αγάπη» της ξεκίνησε όταν ήταν 11 ετών και καθόταν στο εστιατόριο των γονιών της, ακούγοντας ξαφνικά το όνομα της Άρσεναλ στο ραδιόφωνο. Ο έρωτας… κεραυνοβόλος απλά από το όνομα, με την Ελληνοκύπρια να ζητάει από τους γονείς της να πάει στο γήπεδο αλλά να της το αρνούνται γιατί «το γήπεδο δεν είναι για γυναίκες». Η άρνηση των γονιών της δεν στάθηκε εμπόδιο, αφού κατά τη δεκαετία του ’60 έχασε ελάχιστα παιχνίδια: είτε μιλώντας για την ανδρική ομάδα, είτε ακόμη για την γυναικεία και την u23!

Petri Maria Arsenal 205816

Η συνεχής παρουσία της σε όλα τα ματς της Άρσεναλ, ανεξαρτήτως ηλικιακών κατηγοριών, έκανε την Μαρία Πετρή πασίγνωστη στον κύκλο της ομάδας. Ακόμη και έξω από το προπονητικό περίμενε για να δει τους αγαπημένους της ποδοσφαιριστές, να φωτογραφηθεί μαζί τους ή απλά να ανταλλάξει μια κουβέντα. Κάπως έτσι, κέρδισε με το σπαθί της τον τίτλο του «πιο φανατικού οπαδού της Άρσεναλ». Ένα στιγμιότυπο, άλλωστε, που είχε γίνει viral ήταν όταν ο θρυλικός Ίαν Ράιτ την είχε εντοπίσει στις κερκίδες και την είχε χαιρετήσει.

Το σπίτι της ήταν ένα τεράστιο μουσείο με τα πάντα να θυμίζουν Άρσεναλ αλλά και τους αντιπάλους της είτε από την Αγγλία, είτε από άλλες χώρες. Άγιαξ, Μπάτε Μπορίσοφ, Ανόβερο, Λιόν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ζάλτσμπουργκ, Μπαρτσελόνα, Μπράγκα, Ολυμπιακός… Κρατήστε το τελευταίο όνομα! Διότι στο πιο πρόσφατο ματς με τους «ερυθρόλευκους», η Μαρία Πετρή είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα για τα διπλά ευρωπαϊκά ματς στo Europa League! Match programs στοιβαγμένα σε μια άκρη, κασκόλ, εμφανίσεις, αφίσες, αποκόμματα εφημερίδων στην άλλη και ένα σπίτι γεμάτο με Άρσεναλ.

Maria Petrh 205815

Το πρωινό της πριν από ένα παιχνίδι; «Σηκώνομαι, τρώω ένα τοστ για πρωινό και δημητριακά, πίνω τσάι και ντύνομαι. Ανοίγω το ραδιόφωνο μόλις σηκωθώ. talkSPORT στην αρχή, και μόλις έρθει το μεσημέρι, θα βάλω το BBC Radio 5 για τη δημιουργία του 5 Live Sport. Μετά φροντίζω να έχω όλα όσα χρειάζομαι, συμπεριλαμβανομένης της ταινίας και της κάμερας μου. Είναι απλώς μια απλή κάμερα, αλλά την έχω κάνει δική μου και χρησιμοποίησα την ίδια σε όλα τα παιχνίδια που πηγαίνω όλα αυτά τα χρόνια. Όταν προσπάθησαν να μην με αφήσουν να βάλω τις κάμερες μέσα, απλώς κρυβόμουν πίσω από ανθρώπους, έμπαινα μαζί και μετά τραβούσα τις λήψεις», είχε πει και καταλαβαίνει κανείς ποια ήταν η καθημερινότητά της αλλά και το πόσο… κολλημένη ήταν με τους Λονδρέζους και το ποδόσφαιρο γενικότερα.



Έχει φτάσει μέχρι και στην Κίνα, την Ιαπωνία και την Αυστραλία σε περίοδο προετοιμασίας της Άρσεναλ, έχει περάσει τη μισή Ευρώπη. Με λεωφορεία, τρένα, ταξί, αεροπλάνα, οτιδήποτε μπορούσε να την πάει στους αγώνες. Είχε τον ίδιο οδηγό ταξί τα τελευταία χρόνια, έναν οπαδό της Κόλτσεστερ και μιλούσαν για τις ομάδες τους, κάθε φορά που την πήγαινε στο γήπεδο.

Αγαπημένοι της ποδοσφαιριστές ήταν οι Φρανκ ΜακΛίντοκ, Τιερί Ανρί, Ντένις Μπέργκαμπ και Ίαν Ράιτ. Είχε πει πως η μεγαλύτερη απογοήτευσή της ήταν όταν ταξίδεψε μέχρι το Μπακού το 2019 για τον τελικό του Europa League, αλλά η Άρσεναλ έχασε στον τελικό από την Τσέλσι και δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο. «Ήταν φρικτό να χάσουμε από την Τσέλσι, ο Ολιβιέ Ζιρού ήταν από τους αγαπημένους μου όταν έπαιζε στην Άρσεναλ αλλά σε εκείνο το ματς ήταν αντίπαλος και σκόραρε εναντίον μας», ανέφερε σε συνέντευξή της.

Η είδηση του θανάτου της Μαρίας Πετρή έχει σκορπίσει τη θλίψη στις τάξεις της Άρσεναλ, αλλά και γενικότερα στον κόσμο του ποδοσφαίρου της Μεγάλης Βρετανίας και όχι μόνο. Λογικό, όταν μιλάμε για την πιο φανατική οπαδό των «κανονιέρηδων» που ακολούθησε την ομάδα από τη δεκαετία του 1950 μέχρι και σήμερα, χάνοντας ελάχιστα παιχνίδια, όπου και αν έπαιξε ο αγαπημένος της σύλλογος!

Petri Arsenal 205815

«Θα είμαι νευριασμένη όταν πεθάνω. Με ρωτάνε γιατί και τους απαντάω γιατί δεν θα μπορώ πια να βλέπω την Άρσεναλ. Είμαι ερωτευμένη με την Άρσεναλ. Δεν έχω τη δική μου οικογένεια. Η μοναδική οικογένεια που έχω είναι η Άρσεναλ»…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ