aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΘέλει το μπαμ με Νεϊμάρ η Γιουνάιτεντ

Θέλει το μπαμ με Νεϊμάρ η Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί την περίπτωση του Νεϊμάρ, καθώς δε θα έλεγε όχι στο ενδεχόμενο να τον εντάξει στο δυναμικό της. Αν και μια ενδεχόμενη προσφορά για τον Βραζιλιάνο θα ξεπερνούσε αρκετά τα χρήματα που πλήρωσε η Γιουνάιτεντ για τον Πογκμπά, η ομάδα του Μάντσεστερ φέρεται διατεθειμένη να κάνει οικονομική υπέρβαση, ώστε να ενδυναμώσει το ρόστερ της με έναν επιθετικό παγκόσμιας κλάσης.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο γνωρίζει, ότι η επιθετική γραμμή των «κόκκινων διαβόλων» σύντομά θα χρειαστεί αναμόρφωση, καθώς ο μεν Ιμπραΐμοβιτς είναι μεγάλος σε ηλικία και έχει μικρής διάρκειας συμβόλαιο, ο δε Ρούνεϊ, είναι σε πτωτική πορεία. Ο «Μου» είχε υπό στενή παρακολούθηση τον Νεϊμάρ, όσο ήταν προπονητής της Ρεάλ μαδρίτης και προσπάθησε να τον αποκτήσει από την τότε ομάδα του Σάντος.

Μπορεί ο Βραζιλιάνος να υπέγραψε πρόσφατα επέκταση συμβολαίου, όμως ακόμη υπάρχουν ανοικτά θέματα ανάμεσα στις δυο πλευρές, καθώς το νέο του συμβόλαιο περιλαμβάνει μικρή αύξηση στη ρήτρα αποδέσμευσής του τον πρώτο χρόνο αλλά φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη προς το τέλος του.

Η θέση του παίκτη στην ομάδα της Καταλονίας είναι περίεργη, καθώς η Μπαρτσελόνα τον απέκτησε από ένα ιδιότυπο τριμερές καθεστώς ιδιοκτησίας στη Βραζιλία. Η ισπανική κυβέρνηση έκανε έλεγχο σχετικά με τη μεταγραφή του παίκτη και ανακάλυψε, ότι οι «μπλαουγκράνα» απέκρυψαν χρήματα της τάξης των 40 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία δόθηκαν απευθείας στην οικογένεια του Νεϊμάρ.

Η πλευρά της ομάδας θεωρεί, ότι η έρευνα έχει πολιτικά κίνητρα και προεκτάσεις, γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση του Σάντρο Ροσέλ από τον προεδρικό θώκο το 2014. Η ομάδα και ο διάδοχος του Ροσέλ, Γιόζιπ Μαρία Μπερτομέου κατηγορήθηκαν για φοροδιαφυγή ενώ η καυάθεση που έδωσε ο Νεϊμάρ είχε ως αποτέλεσμα να του απαγγελθούν κατηγορίες από τη βραζιλιανική αστυνομία για φοροδιαφυγή και πλαστογραφία. Την προηγούμενη βδομάδα, ένας Ισπανός εισαγγελέας ζήτησε τη διετή φυλάκιση του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή για δυο χρόνια για διαφθορά στο θέμα της μεταγραφής του από τη Σάντος.

Όλα αυτά έχουν καταστησει τον παίκτη ιδιαίτερα προβληματισμένο και σκεπτικό σχετικά με το μέλλον του, με το περιβάλλον του να τον συμβουλεύει, ότι αν φύγει από την Μπαρτσελόνα, θα αφήσει πίσω του και τα μπλεξίματά του με το νόμο. Επιπλέον, επιθυμία του είναι, να αποτελεί τον πρωταγωνιστή στην ομάδα του, καθώς διανύει την καλύτερη ποδοσφαιρική του ηλικία, κάτι που δεν υφίσταται στην Μπαρτσελόνα, καθώς είναι πίσω από Μέσι και Σουάρες, ακόμη και αν συνθέτουν «φονική» τριπλέτα.

Αν τελικά αποφασίσει να φύγει το προσεχές καλοκαίρι, η Μπαρτσελόνα αναμένεται να ζητήσει ένα ποσό της τάξης των 180 εκατομμυρίων λιρών. Η Γιουνάιτεντ θα έχει τον ανταγωνισμό της Παρί Σεν Ζερμέν και ελπίζει να βγει νικήτρια. Η Ρεάλ όσο και αν ενδιαφέρθηκε για τον παίκτη, στην παρούσα φάση δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές, λόγω απαγόρευσης από τη FIFA.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ