aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΤέζαρε στο 90' τη Γιουνάιτεντ και πήρε τη ματσάρα με ψυχή… πρωταθλήτριας η εκπληκτική Άρσεναλ...

Τέζαρε στο 90′ τη Γιουνάιτεντ και πήρε τη ματσάρα με ψυχή… πρωταθλήτριας η εκπληκτική Άρσεναλ (vid)

Αποφασισμένη για τον τίτλο η εκπληκτική Άρσεναλ!

Οι «κανονιέρηδες» εξαργύρωσαν την αγωνιστική τους ανωτερότητα στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Έμιρεϊτς» και με… ψυχή πρωταθλητών επικράτησαν 3-2 με γκολ στο 90′! Έτσι, συνεχίζουν στο +5 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι και μάλιστα με ματς λιγότερο. Την ίδια ώρα, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν πέσει 4οι με 39 πόντους, όσους έχει και η 3η Νιούκαστλ.

Ο Ενκέτια το «χρυσό» γκολ -το δεύτερό του στην αναμέτρηση- για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, για την οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ο Τροσάρντ (πέρασε στο 82′).

Το ματς

Ιδανικά ξεκίνησε η αναμέτρηση για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία πήρε αρκετά γρήγορα το προβάδισμα. Συγκεκριμένα, στο 17′ ο Ράσφορντ έκλεψε αρκετά χαμηλά την μπάλα κι αφού συνδυάστηκε με τον Φερνάντες, έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και με μακρινή σουτάρα άνοιξε το σκορ.

Εν συνεχεία, το πρώτο μέρος είχε σε απόλυτα πρωταγωνιστικό ρόλο την Άρσεναλ, η οποία κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης στο 24′ με τον Ενκέτια να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι.

Ίδια πάνω-κάτω η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Άρσεναλ να έχει τα ηνία και να χάνει αρκετές ευκαιρίες. Εντέλει, βρήκε το γκολ της ανατροπής με υπέροχο μακρινό τελείωμα από τον Σακά στο 53′. Παρόλα αυτά, η Γιουνάιτεντ αντέδρασε άμεσα, στο 59′, με τον Μαρτίνες να σκοράρει με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά, ύστερα από ασταθή απόκρουση του Ράμσντεϊλ.

Κι ενώ ο χρόνος κυλούσε και όλα έδειχνα ότι το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί χωρίς νικητή, ήρθε στο 90′ ο Ενκέτια να αξιοποιήσει γύρισμα του Ζιντσένκο στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ, για το τελικό 3-2.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ