aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Τα σκήπτρα στη Λέστερ!

Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς η περσινή πρωταθλήτρια Τσέλσι παρέδωσε και επισήμως τα σκήπτρα στη φετινή, με την Λέστερ ν’ αποθεώνεται από ολόκληρο το «Στάμφορντ Μπριζ» και να μη χάνει! Μόνο μέσω Europa στην Ευρώπη η Λίβερπουλ.

Ηταν, παρά το γεγονός πως η ομάδα τους παρέδιδε ελαφρώς ντροπιασμένη τα σκήπτρα, εξ αρχής μια γιορτή: πριν την έναρξη του αγώνα όλοι όσοι βρίσκονταν στο «Στάμφονρτ Μπριζ» φρόντισαν ν’ αποθεώσουν τον πρώην προπονητή της Τσέλσι Κλαούντιο Ρανιέρι και τους παίκτες του, με τέτοια ένταση που αν κάποιος ζούσε τους τελευταίους 9 μήνες στον Άρη και προσγειωνόταν σήμερα στο Νησί, θα νόμιζε πως οι «Μπλε» είχαν πάρει τον δεύτερο σερί τίτλο τους.

Στο… πλαίσιο της γιορτής υπήρχε κι ένα παιχνίδι μεταξύ της Τσέλσι και της Λέστερ, το οποίο έμοιαζε έντονα με φιλικό. Σ’ αυτό το ματς, λοιπόν, οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φάμπρεγκας στο 66΄, όμως οι «Αλεπούδες»- που είχαν όλη τη χρονιά ως σήμα κατατεθέν τους το “refuse to lose”- κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Ντρινκγουότερ στο 82΄ και να μη χάσουν ούτε σ’ αυτόν τον αγώνα.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε μια μνημειώδης κι εκτός λογικής σεζόν για την Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι και μια σκέτη απογοήτευση για την περσινή πρωταθλήτρια Τσέλσι.

Γουέστ Μπρομ – Λίβερπουλ 1-1

Ήταν, εξαρχής, χαμένη από χέρι: το όνειρο της εισόδου εντός της προνομιούχου πρώτης πεντάδας για την ομάδα του Κλοπ ήταν- Μάη μήνα- από αυτά που χαρακτηρίζονται “θερινής νυκτός”.

Κάπως έτσι, το σημερινό, ακροτελεύτιο παιχνίδι της σεζόν εκτός έδρας με την Γουέστ Μπρομ για τη Λίβερπουλ ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα- και του «συμπεριφέρθηκε αναλόγως»: ο Ροντόν στο 13΄ άνοιξε το σκορ, ο Άιμπ ισοφάρισε στο 23΄ και έτερο… ουδέν.

Κάπως έτσι, οι «Κόκκινοι» τερμάτισαν στην 8η θέση της βαθμολογίας και αν θέλουν να μείνουν στας Ευρώπας και του χρόνου, υποχρεούνται να κερδίσουν την Σεβίλλη στον τελικό του Europa League στη Βασιλεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ