aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΤα 5 «καυτά» ονόματα που θα τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους το καλοκαίρι

Τα 5 «καυτά» ονόματα που θα τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους το καλοκαίρι

Η σεζόν 2020/21 φτάνει προς το τέλος της. Ο Μάιος θεωρείται πάντα ο μήνας κατά τον οποίον πέφτει η αυλαία μίας ποδοσφαιρικής χρονιάς. Και σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις των συλλόγων. Και μετά από αυτό; Το Euro, 11 Ιουνίου με 11 Ιουλίου. Και μετά; Καλοκαίρι, σενάρια, μεταγραφές…

Μπορεί να απέχουμε αρκετά ακόμη από την έναρξη της θερινής μεταγραφικής περιόδου, ωστόσο οι διακοπές του Πάσχα μας δίνουν την ευκαιρία να αναλύσουμε τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. To10.gr επικεντρώνεται στις περιπτώσεις πέντε ποδοσφαιριστών. Των πέντε πιο «καυτών» ονομάτων που, εκτός απροόπτου, θα μας απασχολήσουν πάρα πολύ το καλοκαίρι. Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Ο λόγος για τους Λιονέλ Μέσι, Κιλιάν Εμπαπέ, Έρλινγκ Χάαλαντ, Νεϊμάρ και Σέρχιο Αγκουέρο.

Όλοι τους, τους τελευταίους μήνες εμπλέκονται σε μεταγραφικά σενάρια. Με το μέλλον τους στις ομάδες τους να είναι αβέβαιο. Πάμε να δούμε τι ισχύει για έναν-έναν ξεχωριστά.

ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Τον χειμώνα βρέθηκε πιο κοντά από ποτέ στην έξοδο από την Μπαρτσελόνα. Από την ομάδα της καρδιάς του. Οι χειρισμοί του Γιόσεφ Μαρία Μπαρτομέου σε αυτό το θέμα ήταν οι χειρότερες δυνατές, με τον Αργεντινό σταρ να φτάνει στο σημείο να σκέφτεται πολύ σοβαρά την αποχώρησή του από τη Βαρκελώνη τον Ιανουάριο και τη Μάντσεστερ Σίτι να θεωρείται ως ο επικρατέστερος επόμενος ποδοσφαιρικός του προορισμός.

Ωστόσο, οι εκλογές και η έλευση του Χουάν Λαπόρτα στον προεδρικό θώκο του συλλόγου φαίνεται πως έχουν αλλάξει το κλίμα. Οι πιθανότητες παραμονής του Μέσι στην Μπάρτσα υπερτερούν πλέον, με τον Λαπόρτα να κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει τον σταρ του στο «Καμπ Νου».

Γι’ αυτό άλλωστε ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» φέρεται να έχει ετοιμάσει ένα νέο συμφωνητικό για τον Αργεντινό «μάγο», το οποίο περιλαμβάνει την παραμονή του γι’ ακόμα δυο χρόνια σε επίπεδο ενεργού μέλους του ρόστερ και αργότερα θα έχει την ελευθερία να πάει να παίξει και στο MLS, αν μέχρι τότε παραμένει διακαής πόθος του.

Όπως αναφέρει το Deportes Cuatro, στο συμβόλαιο που θα κληθεί να υπογράψει ο Μέσι θα υπάρχει και όρος επαναφοράς του στον σύλλογο μόλις αποφασίσει ν’ αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Του προσφέρεται να αναλάβει καθήκοντα που θα έχουν άμεση συσχέτιση με το αγωνιστικό κομμάτι ώστε να αισθάνεται ότι έχει βαρύτητα ο λόγος του στην ομάδα.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο ακόμη, αλλά φαίνεται πως ο Μέσι δεν θα αποχωριστεί σύντομα την Μπαρτσελόνα…

ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ

Το συμβόλαιό του με την Παρί Σεν Ζερμέν λήγει τον Ιούνιο του 2022. Αλλά το όνομά του δεν παύει να μονοπωλεί τις συζητήσεις και τα ρεπορτάζ. Μόνιμο θέμα η ενδεχόμενη φυγή του από την Παρί, με τον ίδιο όμως να έχει… κουραστεί από όλα αυτά και το μυαλό του αυτή τη στιγμή να είναι μόνο στην Παρί.

Ωστόσο, το όνομα του Κιλιάν Εμπαπέ (θέλει δεν θέλει) σίγουρα θα «παίξει» αρκετά το ερχόμενο καλοκαίρι. Ποια είναι τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή; Ότι την οποιαδήποτε απόφασή του, ο Εμπαπέ θα την πάρει μετά το τέλος του Euro. Ένα το κρατούμενο. Από εκεί και πέρα, ο ισχυρός άνδρας των Παριζιάνων, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι ο Γάλλος σταρ δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το Παρίσι.

Τα σενάρια όμως δεν παύουν να δίνουν και να παίρνουν. Πριν λίγες εβδομάδες ισπανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν πως Ρεάλ Μαδρίτης και Κιλιάν Εμπαπέ έχουν συμφωνήσει ήδη για τη μεταγραφή και ότι απομένει μόνο το «Οκ» της Παρί. Την ίδια ώρα, οι «Times» αποκάλυπταν πως ο Εμπαπέ έχει πει στην ομάδα του πως θέλει να πάει στη Λίβερπουλ και ότι δεν έχει διάθεση να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Ίσως να μην είναι τύχαιο και το γεγονός ότι ο σταρ της Παρί ρώτησε πριν λίγο καιρό τον προπονητή του, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, για το πώς είναι η Premier League και η La Liga. Δεν αποκλείεται να πρόκειται να μετακομίσει σύντομα σε κάποια από τα δύο πρωταθλήματα…

Η χρηματιστηριακή αξία του 22χρονου επιθετικού βρίσκεται στα 160 εκατομμύρια ευρώ και για να τον αποκτήσει μία ομάδα πιθανότατα θα χρειαστούν πάνω από 200 εκατομμύρια. Τα σενάρια είναι πολλά, αντικρουόμενα και σίγουρα το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι ιδιαιτέρως «καυτό» για τον Εμπαπέ.

ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΑΛΑΝΤ

Πρόκειται για το next big thing του παγκοσμίου ποδοσφαίρου! Ο Έρλινγκ Χάαλαντ πραγματοποιεί μία απίστευτη χρονιά με την Ντόρτμουντ, έχοντας παίξει 38 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έχει 37 γκολ και 11 ασίστ, σε 3.260 λεπτά συμμετοχής. Πραγματικά βιονικός ο Νορβηγός φορ, του οποίου η χρηματιστηριακή αξία έχει «σκαρφαλώσει» στα 110 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ρήτρα αποδέσμευσης ανέρχεται στα 75 εκατομμύρια. Όχι για φέτος όμως, αλλά από του χρόνου θα ισχύει αυτή η ρήτρα. Οι απαιτήσεις της Ντόρτμουντ για να παραχωρήσει τώρα τον Χάαλαντ κυμαίνονται μεταξύ των 150 και των 180 εκατομμυρίων ευρώ!

Τον Έρλινγκ Χάαλαντ θέλει διακαώς η Μπαρτσελόνα. Με την πλευρά της ομάδας να έχει ήδη συναντηθεί με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Μίνο Ραϊόλα. Ενδιαφέρον έχει υπάρξει επίσης από Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το πιο «ζεστό» και έμπρακτο ενδιαφέρον προέρχεται από την Μπάρτσα όμως, η οποία αν δεν καταφέρει από φέτος να αποκτήσει τον Χάαλαντ τότε πιθανότατα θα κάνει έναν χρόνο υπομονή, ώστε να τον αγοράσει με 75 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι του 2022.

ΝΕΙΜΑΡ

Η αλήθεια είναι πως το όνομά του ακούγεται εδώ και 2 χρόνια περίπου για την Μπαρτσελόνα. Η επιστροφή του Νεϊμάρ στη Βαρκελώνη έχει γίνει σίριαλ που τελειωμό δεν έχει. Πριν περίπου έναν μήνα, μάλιστα, το γνωστό ισπανικό Μέσο «El Chiringuito», αποκάλυψε πως ο Νεϊμάρ έχει βάλει «στοπ» στην ανανέωση του συμβολαίου του με την Παρί Σεν Ζερμέν (λήγει το καλοκαίρι του 2022), διότι από τη στιγμή που ξέρει πως ο Μέσι θα παραμείνει στο «Καμπ Νου» θέλει να επιστρέψει στην Μπάρτσα.

Ωστόσο, στα μέσα Απριλίου υπήρξε νέα εξέλιξη, με γαλλικά Μέσα να λένε πως ο Νεϊμάρ συμφώνησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Παρί έως το 2026. Αξίζει να σημειωθεί πως η χρηματιστηριακή του αξία τη δεδομένη χρονική στιγμή, σύμφωνα με το «transfermarkt», ανέρχεται στα 110 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε μία ενδεχόμενη μεταγραφή του σίγουρα θα απαιτηθούν λιγότερα από 220 εκατομμύρια ευρώ (με αυτό το ποσό είχε πάρει τη μεταγραφή για την Παρί το 2017).

Πάντως μέχρι να ανανεώσει το συμβόλαιό του ο 29χρονος Βραζιλιάνος άσος με την πρωταθλήτρια Γαλλίας, το «σίριαλ» καλά θα κρατεί και μέσα στο καλοκαίρι…

ΣΕΡΧΙΟ ΑΓΚΟΥΕΡΟ

Μετά από 10 χρόνια επιτυχιών, τίτλων και πολλών γκολ, ο Σέρχιο Αγκουέρο θα πει «αντίο» στη Μάντσεστερ Σίτι το ερχόμενο καλοκαίρι. Ως ελεύθερος μάλιστα. Αυτομάτως, όλα τα βλέμματα στρέφονται στο ποια θα είναι η επόμενη ποδοσφαιρική στέγη του Αργεντινού επιθετικού.

Σύμφωνα με την καταλανική «Sport», η Μπαρτσελόνα έχει κάνει ήδη επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Αγκουέρο το καλοκαίρι. Η ισπανική ομάδα φέρεται να προσφέρει στον 33χρονο άσο διετές συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2023. Από την άλλη, η πλευρά του ποδοσφαιριστή δεν φαίνεται να βιάζεται, καθώς αναμένει και άλλες προτάσεις από άλλους συλλόγους.

Ενδιαφέρον για τον Αγκουέρο έχουν εκφράσει επίσης οι Ίντερ, Γιουβέντους, Τσέλσι, με το καλοκαίρι που έρχεται να αναμένεται «καυτό» και για τον Αργεντινό…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ