aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΤα 5 από τα πιο «ξεχωριστά» γήπεδα του κόσμου

Τα 5 από τα πιο «ξεχωριστά» γήπεδα του κόσμου

Ξεχάστε το Άνφιλντ, το Καμπ Νόου και το Ολντ Τράφορντ. Αυτά είναι τα γήπεδα που οι αληθινοί ποδοσφαιρόφιλοι θέλουν και πρέπει να επισκεφθούν.

Stadion Vozdovac – Βελιγράδι, Σερβία

Το συγκεκριμένο γήπεδο είναι η έδρα της ομώνυμης ομάδας FK Vozdovac Belgrad και έχει χωρητικότητα 5.200 θέσεις. Είναι ένα καινούργιο γήπεδο καθώς εγκαινιάστηκε το 2012. Το ιδιαίτερο του συγκεκριμένου σταδίου είναι πως βρίσκεται χτισμένο ακριβώς πάνω σε ένα εμπορικό κέντρο. Εκεί στεγάζονται γνωστές αλυσίδες «γρήγορου» φαγητού, σούπερ μάρκετ, καφετέριες και πολλά ακόμα μαγαζιά. Μπορεί δηλαδή κανείς να πάει για ψώνια και αν δε βαριέται να δει και ένα «ματσάκι».

Estadio Hernando Siles – Λα Παζ, Βολιβία

Στεγάζει πολλές ομάδες της χώρας. Είναι γνωστό για την έδρα της εθνικής ομάδας της Βολιβίας, αλλά και των δύο «εχθρών» Club Bolivar και The Strongest. Ακόμη εκεί παίζουν και ομάδες μικρότερων κατηγοριών. Έχει χωρητικότητα περίπου 41.000 θέσεις. Εκ πρώτης όψεως δε φαίνεται να έχει κάτι το τόσο ιδιαίτερο. Στην πραγματικότητα όμως είναι ένα από τα γήπεδα που βρίσκονται στο ψηλότερο υψόμετρο στον κόσμο. Το συγκεκριμένο στάδιο είναι χτισμένο στα 3.601 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, πράγμα που κάνει πολύ δύσκολο το έργο των αντιπάλων καθώς δημιουργεί δυσκολία στην αναπνοή, ενώ ακόμη και οι ίδιοι οι οπαδοί των ομάδων δυσκολεύονται να ζητωκραυγάζουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Igraliste Batarija – Κροατία

Είναι η έδρα της ομάδας HNK Trogir και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 1.000 οπαδούς. Ένα γήπεδο αρκετά ιδιαίτερο μόλις με μια ματιά. Είναι χτισμένο ανάμεσα σε δύο φρούρια του 15ου αιώνα. Πίσω από το ένα τέρμα βρίσκεται το φρούριο του St. Marco, ενώ πίσω από το άλλο το φρούριο Kamerlengo. Μάλλον οι φίλαθλοι της ομάδας Trogir δεν θα κάνουν πλάκα όταν λένε πως η έδρα τους είναι… «κάστρο».

The Float at Marina Bay – Σιγκαπούρη

Κι όμως το συγκεκριμένο γήπεδο διαθέτει 30.000 θέσεις. Αρχικά δημιουργήθηκε με σκοπό να στεγάσει την εθνική ομάδα της Σιγκαπούρης όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Δεν το χρησιμοποιεί κάποια ομάδα, παρά μονό σύλλογοι μικρών κατηγοριών. Είναι το μεγαλύτερο πλωτό γήπεδο στον κόσμο. Μόνο και μόνο στην όψη του, θέλεις να πας και να παίξεις αγώνα, μην κάνεις όμως την «βλακεία» να στείλεις τη μπάλα έξω… γιατί θα πρέπει να πας να την πάρεις.

Mmabatho Stadium – Μάχικενγκ, Νότια Αφρική

Κανείς δε χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο στάδιο, εκτός από τους φοιτητές ενός πανεπιστημίου που κάνουν εκεί τις προπονήσεις τους. Φυσικά δεν ήταν ένα από τα γήπεδα που πραγματοποιήθηκαν αγώνες για το Μουντιάλ του 2010. Αν αναρωτιέστε γιατί θεωρείται περίεργο απλά ρίξτε μια ματιά στις εξέδρες του. Βασικά, αν έχετε προβλήματα ψυχαναγκασμού απλά προσπεράστε το γιατί το OCD σας θα «βαρέσει» κόκκινο. Υπερυψωμένες θέσεις ενώ κάποιες από αυτές δεν κοιτάζουν καν προς τον αγωνιστικό χώρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ