aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΣτον τελικό του Λιγκ Καπ μετά από 47 χρόνια η Νιούκαστλ

Στον τελικό του Λιγκ Καπ μετά από 47 χρόνια η Νιούκαστλ

Στον τελικό του Λιγκ Καπ προκρίθηκε η Νιούκαστλ. Οι «καρακάξες» επικράτησαν 2-1 της Σαουθάμπτον στο «St. James’ Park» και σε συνδυασμό με 0-1 στο πρώτο ματς, έκλεισε θέση στο Γουέμπλεϊ. Αυτή θα είναι η πρώτη παρουσία της ομάδας στον τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1976. Το τρόπαιο θα διεκδικήσει αν δεν γίνει κάποιο… θαύμα, κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επικράτησε 3-0 εκτός έδρας της Νότιγχαμ στο πρώτο ματς.

Ουσιαστικά, η ομάδα του Χάου έβαλε γερές βάσεις για να φτάσει στον στόχο της από το πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λόνγκσταφ, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 5ο λεπτό, αξιοποιώντας γύρισμα του Τρίπιερ. Στο 21’ εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Αλμιρόν.

Η Νιούκαστλ χαλάρωσε και το πλήρωσε, καθώς ο Τσε Άνταμς έπιασε τρομερό σουτ στο 29’ μετά από λάθος του Γουίλοκ. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκε σε αυτό το γήπεδο έπειτα από τον Οκτώβριο.

Πρωταγωνιστής στο φινάλε ήταν ο Μπρούνο Γκιμαράες, ο οποίος είχε δοκάρι στο 79ο λεπτό, ενώ ένα λεπτό μετά αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη έπειτα από παρέμβαση του VAR έπειτα από φάουλ στον Εντόζι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ