aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτο νησί είναι... αλλιώς για την Σίτι (vid)

Στο νησί είναι… αλλιώς για την Σίτι (vid)

Τρεις μέρες μετά τον ηχηρό της αποκλεισμό από την Τότεναμ στο Champions League, η Σίτι κέρδισε τα «Σπιρούνια» για το πρωτάθλημα (1-0) και πέρασε εκ νέου στην κορυφή της Premier. Φωνάζει δικαίως για πέναλτι η ομάδα του Ποκετίνο.

Η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο είχε την πρώτη της καλή στιγμή με τον Σον μόλις στο 2ο λεπτό όμως ο Έντερσον του είπε εντυπωσιακά «όχι» σε δυνατό σουτ. Τρια λεπτά μετά η Μάντσεστερ Σίτι άνοιξε το σκορ με τον νεαρό Φιλ Φοντέν, να σπρώχνει τη μπάλα σε κενό τέρμα αφού Μπερνάρντο Σίλβα και Αγουέρο συνδιάστηκαν υπέροχα.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και έχασαν καλή ευκαιρία με τον Έρικσεν (16′) να σουτάρει δυνατά όμως ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας της Σίτι με εξαιρετική απόκρουση κράτησε το μηδέν, ενώ ένα λεπτό μετά ο Λαπόρτ με απίθανο τάκλιν έκοψε τον Σον πριν ισοφαρίσει σε 1-1.

Το «Etihad»… πάγωσε στο 38ο λεπτό όταν ο Κέβιν ντε Μπρόινε έπεσε στο έδαφος και ζήτησε αλλαγή με τον Φερναντίνιο να παίρνει τη θέση του. Στο 44′ οι «Πετεινοί» είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν οι αμυντικοί των γηπεδούχων μπερδεύτηκαν και ο Σον έφυγε στην αντεπίθεση όμως ο εξαιρετικός Έντερσον, βγήκε γρήγορα και έκλεισε τον Νοτιοκορεάτη με το 1-0 να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Σίτι είχε την κατοχή και καλή ευκαιρία για να κάνει νωρίς το 2-0 απέναντι στην Τότεναμ (49′) όμως, ο Αλντερβάιρελντ με πολύ ωραίο τάκλιν σταμάτησε τον Αγουέρο που σούταρε μέσα από την περιοχή.

Η Τότεναμ δικαίως φώναζε στο 58ο λεπτό καθώς, ο Γουόκερ έκανε χέρι σε κατέβασμα του Άλι μέσα στην περιοχή ωστόσο ο Όλιβερ δεν το είδε και έδωσε κόρνερ! Η Σίτι βρέθηκε μια ανάσα (71′) από το 2-0 όμως, ο Γκαζανίγκα έκανε απίθανη απόκρουση με το πόδι σε σουτ του Στέρλινγκ από πολύ κοντά.

Η τελευταία καλή στιγμή στην αναμέτρηση ήταν για την ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο στο 73′, με τον Λαπόρτ να κάνει λάθος και τον Μόουρα να μπαίνει μέσα στην περιοχή αλλά να μη μπορεί να ισοφαρίσει απέναντι από τον εξαιρετικό Έντερσον.

Έτσι η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στην Τότεναμ και ανέβηκε και πάλι στην κορυφή της Premier League (+1 από την Λίβερπουλ), πριν το ντέρμπι του Μάντσεστερ στο «Old Trafford» την Μ. Τετάρτη.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ