aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτο «Άνφιλντ»… αήττητα δεν περνάνε! (video)

Στο «Άνφιλντ»… αήττητα δεν περνάνε! (video)

Σε ανώμαλη προσγείωση -στο ίδιο έδαφος όπου μαρτυράει όταν το επισκέπτεται- υποχρεώθηκε η Μάντσεστερ Σίτι! Η ασταμάτητη Λίβερπουλ κατάπιε το αήττητο των πρωτοπόρων της Premier League (4-3) και τους υποχρέωσε να φύγουν για πρώτη φορά με σκυμμένο το κεφάλι έπειτα από 32 παιχνίδια για όλες τις εγχώριες διοργανώσεις. Πετυχαίνοντας τέσσερις γκολάρες και κινδυνεύοντας μονάχα στο τέλος του αγώνα (όταν οι «πολίτες» μείωσαν το σκορ) η φουριόζα ομάδα του Κλοπ έμεινε για 18ο ματς αήττητη.

Το πάρτι των «κόκκινων» ξεκίνησε από νωρίς (9’), όταν ο Τσάμπερλεν τους έδωσε προβάδισμα με άψογο συρτό σουτ. Παρόλο λοιπόν που η ομάδα του Γκουαρντιόλα κατάφερε ν’ απαντήσει πριν το ημίχρονο (με σουτ του Σανέ στην κλειστή γωνία του Κάριους), στο δεύτερο ημίχρονο την περίμενε εφιάλτης.

Μέσα σε διάστημα λοιπόν που δεν ξεπερνούσε τα δέκα λεπτά (59’-68’), ο τυφώνας «Λίβερπουλ» παρέσυρε τους φιλοξενούμενους. Και τους ανάγκασε να δουν έντρομοι την μπάλα τρεις φορές στα δίχτυα τους και άλλη μια στο δοκάρι! Με υπεύθυνους γι’ αυτό τους Φιρμίνο («αλήτικο» σκάψιμο), Μανέ (άπιαστο «παστέλι» στο παραθυράκι) και Σαλάχ (λόμπα από τα 35 μέτρα έπειτα από λάθος του Έντερσον).

Βέβαια στο τέλος οι γνωστές αυτοκαταστροφικές τάσεις της Λίβερπουλ παραλίγο να οδηγήσουν σε εγκεφαλικά. Επέτρεψαν στη Σίτι -όχι μόνο να μειώσει με τον Μπερνάρντο Σίλβα στο 84’, αλλά να γεμίσει άγχος το «Άνφιλντ» στο 91’, όταν Γκουντογκάν μείωσε περισσότερο. Κι αν η κεφαλιά-ψαράκι του Αγουέρο στην τελευταία φάση του αγώνα έβρισκε τη… σωστή πλευρά των διχτύων (και όχι την εξωτερική) τα εμφράγματα θα ήταν αναπόφευκτα. Ωστόσο θα ήταν κρίμα η σημερινή Λίβερπουλ να μη νικήσει. Κι αφού το κατάφερε (μένοντας αήττητη στην έδρα της από το Σίτι από το 2003) εκμεταλλεύτηκε την γκέλα της Τσέλσι και την έπιασε στην Τρίτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Σάββατο, 13/1

Τσέλσι-Λέστερ 0-0

Κρίσταλ-Πάλας 1-0 
(21′ Σακό)

Χάντερσφιλντ-Γουέστ Χαμ 1-4
(40′ Λόλεϊ – 25′ Νομπλ, 46′ Αρναούτοβιτς, 56′,61′ Λαντσίνι)

Νιούκαστλ-Σουόνσι 1-1
(68′ Χοσελού – 60′ Αγιού)

Γουότφορντ-Σαουθάμπτον 2-2
(58′ Γκρέι, 90′ Ντουκουρέ – 20′, 44′ Γουόρντ-Πράουζ)

Γουέστ Μπρομ-Μπράιτον 2-0
(4′ Έβανς, 56′ Ντόουσον)

Τότεναμ-Έβερτον 4-0
(26’ Σον, 47’, 59’ Κέιν, 81’ Έρικσεν)

Κυριακή, 14/1

Μπόρνμουθ-Άρσεναλ 2-1
(70′ Ουίλσον, 74’ Άιμπ – 52′ Μπεγερίν)

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 4-3
(9’ Τσάμπερλεν, 59’ Φιρμίνο, 62’ Μανέ, 68’ Σαλάχ – 41’ Σανέ, 84’ Μπερνάρντο Σίλβα, 90’+1’ Γκουντογκάν)

Δευτέρα, 15/1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Στόουκ (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ