aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΣον Vs Σουάρες: Ποιος είναι ο βασιλιάς του Σαββάτου; (videos)

Σον Vs Σουάρες: Ποιος είναι ο βασιλιάς του Σαββάτου; (videos)

Όταν το ποδόσφαιρο γίνεται ποίηση, το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό. Σε ταξιδεύει σε μια άλλη διάσταση, εκεί που όλα είναι δυνατά. Το Σάββατο ήταν οι Σον Χέουνγκ-Μιν και Λουίς Σουάρες που μετέτρεψαν τον εαυτό τους σε αξιοθέατο, σε όλη την διάμετρο της γήινης σφαίρας. Τυχερό ήταν το κοινό στο «Tottenham Hotspur Stadium» (Τότεναμ – Μπέρνλι 5-0) και το «Camp Nou» (Μπαρτσελόνα – Μαγιόρκα 5-2), που είδαν δια ζώσης ό,τι παρακολούθησε ο υπόλοιπος ποδοσφαιρικός πλανήτης μέσω οθόνης.

Δύο γκολ από έναν διαφορετικό ποδοσφαιρικό γαλαξία. Τόσο υπέροχα, όσο και εκ διαμέτρου αντίθετα μεταξύ τους. Οι φωτογράφοι λένε πως μια ουλή, ένα σημάδι, είναι το ιδανικό συμπλήρωμα σε ένα αψεγάδιαστο κορμί. Η ατέλεια που ορίζει την τελειότητα σε ένα και μόνο «κλικ».

Αν κάποιος αποτύπωνε σε μια φωτογραφία την θέση μέσα στο γήπεδο κατά την οποία ο Σον ξεκίνησε το μυθικό του σλάλομ, ποτέ δεν θα φανταζόταν τον τρόπο που ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός της Τότεναμ θα συμπλήρωνε την εικόνα. Το σημείο εκκίνησης του Σον είναι το σημάδι που σου υπόσχεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει τελειότητα. Αυτό που ακολουθεί είναι με απόλυτη ακρίβεια ο τρόπος που δικαιώνεται το φωτογραφικό ρητό. Ένα έργο τέχνης που θα μπορούσε να έχει τις ρίζες του πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στις 12 Οκτωβρίου του 1996, όταν το Φαινόμενο… στοίχιζε τους παίκτες της Κομποστέλα, περνούσε ανάμεσα τους σαν σκιέρ και σκόραρε ένα wondergoal.

Αυτό συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου (7/12) στο Λονδίνο, με δράστη τον Σον και θύματα τους παίκτες της Μπέρνλι. Αρκετά χιλιόμετρα πιο μακριά και λίγες ώρες αργότερα, στην πόλη της Βαρκελώνης είναι ο Λουίς Σουάρες που αφήνει άφωνο το ποδοσφαιρικό κοινό. Το γκολ του Ουρουγουανού φορ της Μπαρτσελόνα είναι το επιστέγασμα μιας άρτια εκτελεσμένης δημιουργικά επίθεσης και επιτυγχάνεται με τον τρόπο που «έπρεπε».

«Παγώνοντας» την εικόνα ακριβώς τη στιγμή που ο Σουάρες γίνεται κάτοχος της μπάλας, έχουμε την ουλή. Το σημάδι. Κοιτάζει στην εξέδρα, η εστία είναι πίσω και αριστερά του, η φορά του σώματος του είναι εντελώς παράταιρη με αυτό που ονομάζουμε «γωνία εκτέλεσης». Μοιάζει αδύνατον να απειλήσει από εκεί, πολύ περισσότερο με επιτυχία. Μοιάζει, δεν είναι. Ο Ουρουγουανός φορ σκοράρει ένα τέρμα σπάνιας ποδοσφαιρικής ομορφιάς, μα κυρίως ευφυΐας. Το κορμί του πλέον μπορεί να μην ακολουθεί στην ένταση, το μυαλό του όμως δουλεύει καλύτερα από ποτέ.

Δύο γκολ σαν ποίημα. Δύο γκολ που ξεκινούν με όλες τις λάθος προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν «τέλεια». Αν η κορυφή χωρούσε μόνο έναν, εσύ ποιον θα επέλεγες. Σον ή Σουάρες; Ποιος είναι ο βασιλιάς του Σαββάτου;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ