aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUESix and the City, έρχεται πληγωμένη στο ΓΣΠ η Γιουνάιτεντ (vid)

Six and the City, έρχεται πληγωμένη στο ΓΣΠ η Γιουνάιτεντ (vid)

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι του Μάντσεστερ η κυρίαρχη Σίτι, διαλύοντας με 6-3 τη Γιουνάιτεντ (4-0 στο πρώτο ημίχρονο), με τους Χάαλαντ και Φόντεν να σκοράρουν από τρία γκολ!

Τρομερή καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην κάκιστη Γιουναίτεντ, η οποία εμφάνισε ξανά τις μεγάλες αμυντικές αδυναμίες της και απλώς… μετρίασε την ντροπή της στα τελευταία λεπτά, με τον Μαρσιάλ να σκοράρει δις, διαμορφώνοντας τελικό σκορ.

Έτσι, η Σίτι μείωσε ξανά στον έναν βαθμό τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, ενώ η Γιουνάιτεντ ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από 4 συνεχόμενες νίκες, μένοντας στους 12 βαθμούς και την 6η θέση της βαθμολογίας.

Τα 9 γκολ που είδαμε αποτελούν τα περισσότερα που έχουν μπει ποτέ στην ιστορία των ντέρμπι του Μάντσεστερ, ενώ δύο παίκτες σκόραραν από τρία γκολ σε ένα ματς, για μόλις τρίτη φορά στην Premier League!

Το ματς

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι από τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι η Μάντσεστερ Σίτι, πλησίασε στο γκολ από το 3ο κιόλας λεπτό, όταν ο Ντε Χέα απέκρουσε κοντινό σουτ του Ντε Μπρόινε και στην επαναφορά ο προωθημένος Άκε πλάσαρε στα σώματα αμυντικών. Οι γηπεδούχοι ευτύχισαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 8’, μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια, συνεργασία των Κανσέλο και Μπερνάρντο Σίλβα στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ασίστ του Πορτογάλου και εύκολο τελείωμα του Φόντεν, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά σε ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, η Σίτι είχε δοκάρι στο 18’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκιντογκάν, ενώ στο 21’ Μπερνάρντο και Φόντεν συνεργάστηκαν ξανά, με τον δεύτερο να σουτάρει λίγο πάνω από τα δοκάρια της Γιουνάιτεντ, η οποία αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στον ρυθμό των γηπεδούχων. Στο 30’ ένα ακόμα σουτ του Φόντεν κόντραρε στον Βαράν και στη συνέχεια της φάσης ο Ντε Μπρόινε σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 34’ ο Χάαλαντ σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και σκόραρε με κεφαλιά για το 2-0, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βέλγου μαέστρου.

Τρία λεπτά αργότερα (37′) ο απίθανος Χάαλαντ βρήκε ξανά δίχτυα, με προβολή και μετά από υπέροχη ασίστ του Ντε Μπρόινε, για το 16ο γκολ του στη φετινή σεζόν, ενώ στο 44’ ο Φόντεν πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, με τον Χάαλαντ να γίνεται από εκτελεστής, δημιουργός.

Η Γιουνάιτεντ αποφάσισε να κάνει αισθητή την παρουσία της στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και μείωσε με πανέμορφο γκολ του Άντονι στο 56’, με τη Σίτι να απαντά στο 64′, όταν ο Φόντεν και Χάαλαντ συνεργάστηκε και εξέθεσαν ξανά την άμυνα των φιλοξενούμενων, με τον Νορβηγό να πετυχαίνει το τρίτο του χατ-τρικ στη φετινή σεζόν.

Στο 73′ ο Φόντεν «απάντησε» στον Χάαλαντ σκοράροντας για το δικό του χατ-τρικ, ενώ ο Μαρσιάλ μείωσε σε 6-2 στο 84′, παίρνοντας το… ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Έντερσον σε δυνατό σουτ του Φρεντ. Το τελικό 6-3 διαμορφώθηκε στο 90’+1′, όταν ο Μαρσιάλ πήρε πέναλτι μετά από ανατροπή του Λαπόρτ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ