aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΣίτι – ΠΣΖ: Έκανε εμφάνιση για σεμινάριο και είναι έτοιμη να γράψει ιστορία! (vid)

Σίτι – ΠΣΖ: Έκανε εμφάνιση για σεμινάριο και είναι έτοιμη να γράψει ιστορία! (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της φετινής σεζόν, εξαφάνισε την Παρί Σεν Ζερμέν και πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία της το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Champions League.

Το κλίμα στους Γάλλους ήταν στραβό και ολοκληρώθηκε με τον οδυνηρό αποκλεισμό. Και πως να είναι αλλιώς, αφού ο σούπερ σταρ της ομάδας, Κιλιάν Εμπαπέ, δεν κατάφερε να αγωνιστεί τελικά, χάνοντας έτσι ένα πολύ σημαντικό «όπλο» στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Οι Γάλλοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας μόνο για τη νίκη, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία και με τον Ρούμπεν Ντίας από την άλλη να κάνει μαγική εμφάνιση.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ, με τον Μαχρέζ να κάνει το 1-0 στο 10ο λεπτό. Ο Έντερσον έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Ζιντσένκο που έκανε το γύρισμα, με τον Ντε Μπρόινε αρχικά να σουτάρει και τον Αλγερινό να στέλνει στα δίχτυα τη μπάλα στη συνέχεια. Τίποτα δεν άλλαξε σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, με το προβάδισμα των Άγγλων να παραμένει.

Στο δεύτερο μέρος, αν και θεωρητικά η ομάδα του Ποκετίνο έπρεπε να πάρει τα ηνία αφού έπαιζε με την πλάτη στον… τοίχο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα έκλεισαν εκπληκτικά όλους τους χώρους και «παγίδευσαν» τους αντιπάλους τους που δεν μπορούσαν να βρουν λύση και να αντιδράσουν.

Η πίεση έφερε και αποτέλεσμα, με τον Αλγερινό να είναι και πάλι ο πρωταγωνιστής. Φόντεν και Ντε Μπρόινε άλλαξαν εκπληκτικά τη μπάλα με τον πρώτο να βγάζει τη σέντρα και τον Μαχρέζ να στέλνει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα στο 63′ για το 2-0 σφραγίζοντας ουσιαστικά το εισιτήριο για το μεγάλο ραντεβού.

Τα νεύρα κυριάρχησαν, ο Ντι Μαρία είδε την κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα έξι λεπτά αργότερα και η Μάντσεστερ Σίτι έκανε… πάρτι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κράτησε την κατοχή και «βομβάρδισε» με ευκαιρίες την αντίπαλη εστία. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι και το τέλος, με τους γηπεδούχους να πλέουν σε… πελάγη ευτυχίας.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει πλέον την ευκαιρία να γράψει ιστορία, καθώς θα διεκδικήσει το πρώτο Champions League της ιστορίας της.

Πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της, ο οποίος θα κριθεί από την αυριανή αναμέτρηση ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Π. Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίαζ, Ζιντσένκο, Φερναντίνιο, Γκιντογάν, Μπερνάντο Σίλβα (82’ Στέρλινγκ), Φόντεν (85’ Αγουέρο), Ντε Μπρόινε (82’ Γκάμπριελ Ζέσους), Μαχρέζ

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Μ. Ποτσετίνο): Νάβας, Φλορέντσι (75’ Νταγκμπά), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Ντιαλό (83’ Μπάκερ), Παρέδες (75’ Ντανίλο), Ερέρα (62’ Ντράξλερ), Βεράτι, Ντι Μαρία, Νεϊμάρ, Ικάρντι (62’ Μόιζε Κιν)


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ