aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUE«Σφυριά» της Άρσεναλ στη Γουέστ Χαμ και… τετράδα! (vid)

«Σφυριά» της Άρσεναλ στη Γουέστ Χαμ και… τετράδα! (vid)

Η ανεβασμένη Άρσεναλ επικράτησε 2-0 της Γουέστ Χαμ στο μίνι λονδρέζικο ντέρμπι με σκόρερ τους Μαρτινέλι και Σμιθ-Ρόου και προσπέρασε τη συμπολίτισσά της, για να βρεθεί εκείνη μόνη στην 4η θέση της βαθμολογίας της Premier League.

Αμφίρροπο το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να έχουν τις δικές τους ευκαιρίες, στο δεύτερο η Άρσεναλ ευτύχησε να προηγηθεί σχεδόν με το καλημέρα (48′) με τον Μαρτινέλι.

Η ομάδα του Αρτέτα είχε ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ ιδίως μετά το 67′ όταν η Γουέστ Χαμ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μπουφάλ.

Προς το τέλος και με το ένστικτο της… επιβίωσης η Γουέστ Χαμ πίεσε για την ισοφάριση, ο Ραμσντέιλ επενέβη σε μία – δύο περιπτώσεις, όμως όλα τελείωσαν στο 87′ με το γκολ του Σμιθ-Ρόουζ, που διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ήταν η πέμπτη διαδοχική νίκη της Άρσεναλ, πρώτη φορά που κάνει τέτοιο σερί με τον Αρτέτα στον πάγκο της και πλέον ανέβηκε στην τέταρτη θέση ρίχνοντας στην πέμπτη τη Γουέστ Χαμ.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:
Τρίτη (14/12)
Μπρέντφορντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (αναβολή)
Νόριτς-Άστον Βίλα 0-2
(34′ Ράμσεϊ, 87′ Γουότκινς)
Μάντσεστερ Σίτι-Λιντς 7-0
(8′ Φόντεν, 13′ Γκρίλις, 32′, 62′ Ντε Μπρόινε, 49′ Μαχρέζ, 74′ Στόουνς, 78′ Άκε)

Τετάρτη (15/12)
Κρίσταλ Πάλας-Σαουθάμπτον 2-2
Μπέρνλι-Γουότφορντ (αναβολή)
Μπράιτον-Γουλβς 0-1
Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ 2-0

Πέμπτη (16/12)
Λέστερ-Τότεναμ (21:30)
Τσέλσι-Έβερτον (21:45)
Λίβερπουλ-Νιούκαστλ (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ