aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΠροπονητές της Τσέλσι είχαν κάνει απίστευτη ρατσιστική επίθεση σε μαύρους παίκτες!

Προπονητές της Τσέλσι είχαν κάνει απίστευτη ρατσιστική επίθεση σε μαύρους παίκτες!

Σάλο και θύελλα αντιδράσεων έχει προκληθεί από τις αποκαλύψεις στο χώρο του αγγλικού ποδοσφαίρου κατά τις οποίες υπήρξαν σοβαρά περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων σε νεαρούς μαύρους παίκτες της Τσέλσι πριν 30 χρόνια.

Σύμφωνα με την «Guardian», έχουν φτάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο στοιχεία που θέλουν προπονητές της Τσέλσι τη δεκαετία του 1990 να κατηγορούνται για βίαιες επιθέσεις και ακραίο bullying κατά νεαρών μαύρων παικτών της ομάδας.

Μάλιστα, ένα εκ των θυμάτων εκείνων των περιστατικών έκανε μήνυση στο σύλλογο υποστηρίζοντας πως ο τότε προπονητής των ακαδημιών του Λονδρέζων, Γκρέιχαμ Ριξ είχε εξαπολύσει ουκ ολίγες επιθέσεις εις βάρος του, πράγμα που είχε κάνει και ο Γκουίν Γουίλιαμς, υπεύθυνος της ανάπτυξης των νεαρών παικτών.

Αναλυτικότερες πληροφορίες αναφέρουν παραδείγματα των όσων συνέβαιναν εκείνον τον καιρό στις υποδομές της Τσέλσι, κατά τα οποία ο Ριξ γρονθοκόπησε έναν νεαρό παίκτη ανάμεσα στα πόδια προκαλώντας του μετατραυματικό στρες ενώ τον χτυπούσε ουκ ολίγες φορές στο κεφάλ και προκαλώντας του ευγκαύματα από τον καυτό καφέ που του έριχνε.

Σε ένα άλλο περιστατικό, ο ίδιος προπονητής στην προσπάθειά του να εκτελέσει ένα πλάγιο άουτ, έριξε τη μπάλα σε έναν νεαρό ποδοσφαιριστή με τόση δύναμη που αυτός σωριάστηκε στο έδαφος αποκομίζοντας ανοιγμένη μύτη.

Οι δύο τεχνικοί αρνούνται όλες τις κατηγορίες προς το πρόσωπό τους με τον Γουίλιαμς να παραδέχεται πως έχει χρησιμοποιήσει ρατσιστικά σχόλια αλλά να αρνείται ότι έχει προβεί σε επίθεση κατά ποδοσφαιριστή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ