aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΠρόκριση για την Τσέλσι στα πέναλτι, άνετη νίκη για Άρσεναλ, την έκπληξη η Σάντερλαντ!

Πρόκριση για την Τσέλσι στα πέναλτι, άνετη νίκη για Άρσεναλ, την έκπληξη η Σάντερλαντ!

Η Τσέλσι τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Σαουθάμπτον στο Στάμφορντ Μπριτζ με το τελικό 1-1 να στέλνει το ματς στα πέναλτι, εκεί που οι παίκτες του Τόμας Τούχελ πήραν την πρόκριση στα προημιτελικά του League Cup με τους «άγιους» να αστοχούν σε δύο εκτελέσεις έναντι μίας των «μπλε», για το τελικό 4-3 από την άσπρη βούλα.

Πρόκριση και για την Άρσεναλ που επιβλήθηκε με 2-0 απέναντι στη Λιντς με τα γκολ των Τσέιμπερς και Ενκετιά. Στα πέναλτι κρίθηκε και η αναμέτρηση της ΚΠΡ με τη Σάντερλαντ, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν την έκπληξη και να παίρνουν το εισιτήριο για τους “8” του θεσμού (1-3 στα πέναλτι).

Τσέλσι – Σαουθάμπτον 1-1 (4-3 στα πέναλτι)

Σε ένα ανοιχτό παιχνίδι με τις δύο ομάδες να θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο η Τσέλσι επικράτησε με … απέναντι στη μαχητική Σαουθάμπτον στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Οι «άγιοι» πίεσαν σε όλο το γήπεδο και μπλόκαραν σε πολλές περιπτώσεις τις πάσες των αμυντικών των γηπεδούχων . Οι «μπλε» προβληματίστηκαν από το «πρέσινγκ» των φιλοξενούμενων όμως απείλησαν δύο φορές στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα με τα σουτ του Κάι Χάβερτζ να μην καταλήγουν στα δίχτυα.

Η τρίτη τελική ήταν και η φαρμακερή για τον Γερμανό επιθετικό αφού η κεφαλιά του μετά το κόρνερ του Ζίγιεχ, κατέληξε στα δίχτυα, ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 45, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Με γκολ ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα όμως αυτή τη φορά ήταν σειρά της Σαουθάμπτον να σκοράρει. Το υψηλό πρέσινγκ των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς, ο Τέλα πάτησε περιοχή, σούταρε και μετά την ασταθή επέμβαση του Κέπα, ο Άνταμ έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση, μόλις στο 47ο λεπτό.

Στα επόμενα λεπτά, η Τσέλσι ήταν αυτή που απείλησε με τον σκόρερ της να μην μπορεί να νικήσει σε δύο περιπτώσεις τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Όσο και αν προσπάθησαν οι γηπεδούχοι να βρουν το γκολ που θα τους έδινε εκ νέου το προβάδισμα, οι επιλογές τους στο τελευταίο τρίτο αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από την άμυνα της Σαουθάμπτον.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε από τα πόδια του Σαούλ στο 74ο λεπτό, με τον Ισπανό να επιχειρεί ένα δυνατό σουτ όμως ο Φόρστερ πετάχτηκε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

Τα λεπτά κυλούσαν και η Τσέλσι δεν μπορούσε να βρει το γκολ που θα της έδινε την απευθείας πρόκριση παρά την είσοδο του Μάουντ που πέτυχε χατ-τρικ απέναντι στη Νόριτς αλλά και του φορμαρισμένου Τσίλγουελ.

Την ευκαιρία της να κλέψει το παιχνίδι είχε Σαουθάμπτον ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα, όμως οι κεφαλιές του Λιάνκο αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από τον Κέπα, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί o Θίο Γουόλκοτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στην δεύτερη εκτέλεση της Σαουθάμπτον δίνοντας το προβάδισμα στους παίκτες της Τσέλσι. Ωστόσο, οι «μπλε» δεν το εκμεταλλεύτηκαν καθώς ο Φόρστερ απέκρουσε το πέναλτι του Μάουντ.

Η κακή εκτέλεση του Σμόλμποουν ήταν καθοριστική για την διαδικασία των πέναλτι, με τους Τσίλγουελ και Ρις Τζέιμς να ευστοχούν στα δύο τελευταία πέναλτι των γηπεδούχων και να δίνουν την πρόκριση στην Τσέλσι.

Άρσεναλ-Λιντς (2-0)

Όπως αναμενόταν, η αναμέτρηση αυτή είχε μπόλικο… τρέξιμο. Άρσεναλ και Λιντς «όργωσαν» το γήπεδο με τους παίκτες του Μαρσέλο Μπιέλσα να φτάνουν πιο κοντά στο γκολ, όμως το βολέ του Χάρισον είχε απάντηση από τον Λένο.

Οι «κανονιέρηδες» έκατσαν πίσω από το 35ο λεπτό και μετά, δίνοντας τη δυνατότητα στη Λιντς να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βρει το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα.

Η Άρσεναλ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο στο δεύτερο μισό του αγώνα και μάλιστα βρήκε το γκολ στο 55ο λεπτό με τον Κάλουμ Τσέιμπερς να κερδίζει τον Μελιέ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα. Ο Άγγλος αμυντικός αντικατέστησε τον τραυματία Γουάιτ και με μία έξυπνη κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους και βρήκε δίχτυα έπειτα από 2 χρόνια.

Η Άρσεναλ συνέχισε να πιέζει και βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Έντι Ενκετιά να εκμεταλλεύεται το λάθος γύρισμα του Κούπερ, να περνάει με όμορφο τρόπο τη μπάλα πάνω από τον Μελιέ κάνοντας το 2-0 με τη συμπλήρωση 69 λεπτών αγώνα.

Ο νεαρός επιθετικός έφτασε αισίως τα 7 γκολ σε 8 αναμετρήσεις στο θεσμό του League Cup, με δύο από αυτά να έρχονται με τη φανέλα της Λιντς.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι παίκτες του Μαρσέλο Μπιέλσα έμοιαζαν κουρασμένοι και χωρίς ιδέες, με την Άρσεναλ να κρατάει το 2-0 μέχρι και το τέλος του αγώνα, κερδίζοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού.

ΚΠΡ-Σάντερλαντ 0-0 (1-3 στα πέναλτι)

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο επιχειρώντας 10 σουτ προς την εστία του Λι Μπέργκ, όμως δεν κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα που θα τους «πάρει» το άγχος.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε το ρυθμό του πρώτου, με τις δύο ομάδες να θέλουν να κρατήσουν πρώτα το «μηδέν» στην εστία τους, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, η ΚΠΡ αστόχησε σε τρία πέναλτι «χαρίζοντας» την πρόκριση και το εισιτήριο για την επόμενη φάση στη μαχητική Σάντερλαντ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ