aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΠρέμιερ Λιγκ: Το 2021 ήταν η χρονιά της Σίτι και οι επιδόσεις της το αποδεικνύουν!

Πρέμιερ Λιγκ: Το 2021 ήταν η χρονιά της Σίτι και οι επιδόσεις της το αποδεικνύουν!

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε τα απαραίτητα στην τελευταία της αναμέτρηση για το 2021 και επικράτησε με 1-0 κόντρα στην έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, Μπρέντφορντ. Με αυτόν τον τρόπο και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ, οι «πολίτες» αύξησαν τη διαφορά τους στο +8 από τη δεύτερη θέση, έχοντας παιχνίδι περισσότερο από την 3η Λίβερπουλ.

Έκλεισε τη χρονιά ακριβώς όπως την άνοιξε. Με «διπλό» μέσα στο Λονδίνο, τότε κόντρα στην Τσέλσι (1-3) και τώρα με αντίπαλο τη Μπρέντφορντ, βάζοντας τη σφραγίδα της σε ένα έτος που δικαιωματικά της ανήκει στην Πρέμιερ Λιγκ και το αποδεικνύουν με όλους τους τρόπους τα απίστευτα επιτεύγματά της.

Η Μάντσεστερ Σίτι, μέσα στο 2021, έγινε η ομάδα με τις περισσότερες νίκες σε ένα ημερολογιακό έτος (36), ξεπερνώντας τις 33 νίκες της Λίβερπουλ υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ. Παράλληλα, έσπασε κάθε ρεκόρ πετυχαίνοντας 113 γκολ σε 43 αναμετρήσεις, δηλαδή περίπου 2,6 γκολ ανά παιχνίδι. Με αυτούς τους αριθμούς κατόρθωσε να μαζέψει 110 βαθμούς στο πρωτάθλημα, αφήνοντας τη δεύτερη Τσέλσι 27 ολόκληρους βαθμούς πίσω αποδεικνύοντας πως την περσινή σεζόν δεν είχε αντίπαλο.

Τα ρεκόρ δεν σταματούν εκεί. Οι «πολίτες» δεν διαθέτουν μόνο εξαιρετική επίθεση, αλλά και μία άμυνα που δύσκολα δέχεται πολλά τέρματα. Στο 2021, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα κατάφεραν να κρατήσουν 24 φορές την εστία τους απαραβίαστη ενώ γνώρισαν την ήττα μόλις 6 φορές, τις λιγότερες από κάθε άλλη ομάδα της κατηγορίας.

Αυτή την περίοδο, η Μάντσεστερ Σίτι μοιάζει πιο φορμαρισμένη από ποτέ, ανεπηρέαστη από την πανδημία που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη και σίγουρα μία ταχύτητα πάνω από κάθε άλλο διεκδικητή της Πρέμιερ Λιγκ. Η παράδοση την θέλει πρωταθλήτρια, όταν αυτή βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας τα Χριστούγεννα και είναι στο χέρι της για να επαληθεύσει την ιστορία για ακόμη μία φορά.

Το 2021 φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος του και οι «πολίτες» έχουν κάθε λόγο να μην θέλουν να φύγει αυτή η χρονιά…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ