aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΠώς ο Σερ Άλεξ έπεισε τον Καντονά να ανανεώσει-Ο ρόλος της συζύγου του και το…...

Πώς ο Σερ Άλεξ έπεισε τον Καντονά να ανανεώσει-Ο ρόλος της συζύγου του και το… μηχανάκι!

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον άλλαξε την ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η προσφορά του δεν περιορίζεται μόνο στους τίτλους που οδήγησε το κλαμπ. Ο Σκωτσέζος τεχνικός είχε την ικανότητα να εμπνέει τους ποδοσφαιριστές του και να παίρνει από αυτούς το μέγιστο.

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του θεωρείται ότι κατάφερε να πείσει τον Ερίκ Καντονά να μείνει στην ομάδα, όταν ο Γάλλος μεσοεπιθετικός ήταν αποφασισμένος να φύγει μετά την εννιάμηνη «καμπάνα» που του είχε επιβληθεί επειδή επιτέθηκε σε έναν οπαδό σε αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας τον Ιανουάριο του 1995.

Ο ίδιος σε συνέντευξη που έδωσε με αφορμή τα 80α του γενέθλια αποκάλυψε την απίθανη ιστορία πίσω από το πώς έπεισε τον Καντονά να μείνει στο Μάντσεστερ. Αυτή περιλαμβάνει τον ρόλο της συζύγου του, Κάθι, αλλά και ένα… μηχανάκι!
«Όταν είπα στην Κάθι ‘ο Καντονά φεύγει, είναι αποφασισμένος’ εκείνη απάντησε: ‘Με εκπλήσσει που καταθέτεις τόσο εύκολα τα όπλα. Δεν είσαι έτσι εσύ’», τόνισε ο Σκωτσέζος προπονητής και συνέχισε: «Αμέσως έπιασα το τηλέφωνο, έκλεισα εισιτήριο για το Παρίσι όπου βρισκόταν ο Ερίκ, μίλησα με τον δικηγόρο του και του είπα πως πηγαίνω στη Γαλλία για να του μιλήσω. Όταν έφτασα στο Παρίσι, όλα τα ΜΜΕ με περίμεναν και εγώ έτρεχα να τους ξεφύγω. Ξαφνικά, είδα έναν τύπο με μηχανή και δύο κράνη να μου λέει ‘Ελάτε μαζί μου, κύριε Φέργκιουσον’. Ανέβηκα στη μηχανή και ο τύπος άρχισε να γκαζώνει. Έτρεχε πολύ γρήγορα, ειλικρινά, τρομοκρατήθηκα! Με πήγε σε ένα ξενοδοχείο και μου είπε πως θα έρθει να με παραλάβει το απόγευμα από την πίσω είσοδο για να πάμε να βρούμε τον Ερίκ».

Siralexferguson Wifecathy 150646
 

Όπερ και εγένετο… Ο Σερ Άλεξ συνάντησε το ίδιο βράδυ τον Ερίκ Καντονά και αφού μίλησαν για αρκετές ώρες, κατάφερε να τον πείσει να μείνει στη Γιουνάιτεντ. Ο Γάλλος θρύλος επέστρεψε δριμύτερος στη δράση τον Οκτώβριο και οδήγησε τους «κόκκινους διαβόλους» στο τρίτο πρωτάθλημα την τελευταία τετραετία όντας και πρώτος σκόρερ της ομάδας με 14 γκολ σε 30 εμφανίσεις στην Premier League. Έμεινε έναν ακόμη χρόνο κατακτώντας και τέταρτο πρωτάθλημα με τη Γιουνάιτεντ, προτού αποσυρθεί το καλοκαίρι του 1997 για να στραφεί στην καριέρα του στη show business.

Η εκτίμηση… αμοιβαία. «Ο Σερ Άλεξ είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που συνάντησα στη ζωή μου και είχαν τόσο μεγάλη επίδραση πάνω μου. Σε όλα τα κομμάτια της προσωπικότητάς μου. Οι άνθρωποι που συναντάμε στις ζωές μας είναι αυτοί που μας διαμορφώνουν», είχε δηλώσει ο Καντονά για τον μέντορά του. «Πάντα αναζητούσε την επόμενη πρόκληση. Ακόμη κι αν είχαμε μεγάλη διαφορά στο πρωτάθλημα, έβρισκε πάντα τον τρόπο να μας κρατά σε εγρήγορση», πρόσθεσε.

Και φαίνεται πως έτσι αντιμετώπισε ο Σερ Άλεξ την απόφαση του Καντονά να φύγει το 1995. Ως μια ακόμη πρόκληση, που με την παρότρυνση της γυναίκας του, τη βοήθεια από ένα μηχανάκι και φυσικά τον δικό του τρόπο να μπαίνει στο μυαλό των άλλων, έφερε ο ίδιος εις πέρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ