aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΠοια γραφειοκρατία και ποια μέσα, με γνωστούς, φίλους...

Ποια γραφειοκρατία και ποια μέσα, με γνωστούς, φίλους…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στην Αγγλία οι νόμοι, είναι νόμοι και συχνά – πυκνά με τις αποφάσεις τους οι Άγγλοι φροντίζουν να μας το θυμίζουν, μπας και παραδειγματιστούμε. Ποια γραφειοκρατία και ποια μέσα, με γνωστούς, φίλους και δεν ξέρω κι εγώ ποιους άλλους. Παρανόμησες, πληρώνεις και μάλιστα άμεσα και παραδειγματικά.

Το πρόσφατο περιστατικό το απόγευμα της Κυριακής, όταν ο 27χρονος Πολ Μίτσελ σόκαρε όλη την Αγγλία (και όχι μόνο), εισβάλλοντας στον αγωνιστικό χώρο και χτυπώντας ύπουλα από πίσω με γροθιά τον αρχηγό της Άστον Βίλα, Τζακ Γκρίλις, ήδη εξετάστηκε και επιβλήθηκε ποινή. Μέσα σε λίγες ώρες έμαθε την ποινή του ο Μίτσελ, για την απερίσκεπτη ενέργειά του.

Το πλήρωσε με 14 εβδομάδες στη φυλακή, 10 χρόνια αποκλεισμό από όλα τα γήπεδα και ισόβιο αποκλεισμό στο γήπεδο της Μπέρμιγχαμ. Επίσης, θα πληρώσει 100 στερλίνες ως αποζημίωση στον Τζακ Γκρίλις. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Κάπως έτσι ενήργησαν οι Αρχές στην Αγγλία.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν στην Αγγλία σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να παραδειγματίσει και τις κυπριακές Αρχές. Το σύστημά μας επιβάλλεται να εκσυγχρονιστεί και να λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο. Άμεσα να εκδικάζεται η περίπτωση και να ανακοινώνεται η ποινή στον όποιο ταραξία. Ας ακολουθήσουμε κι εδώ αυτή την τακτική, που φαντάζει ικανή να περιορίσει τα όποια κρούσματα βίας στα γήπεδα. Υπάρχουν οι τρόποι να πατάξεις τέτοια φαινόμενα, φτάνει να το θέλεις και να δείξεις αποφασιστικότητα.

Καλό μέτρο η Κάρτα Φιλάθλου, δεν λέω, παρόλο που μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα και να συμβάλει στην επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, χωρίς να σημαίνει πως η απουσία του οφείλεται αποκλειστικά σε αυτό το μέτρο. Είναι (και) πολλοί άλλοι λόγοι. Ωστόσο, το συγκεκριμένο παράδειγμα στην Αγγλία φανερώνει πως, όταν έχεις νόμους και τους εφαρμόζεις αυστηρά, μπορείς να επιβάλεις την τάξη και χωρίς Κάρτα Φιλάθλου. Όταν κάποιος ξέρει πως θα μπει στη φυλακή και για πολλά χρόνια δεν θα μπει σε γήπεδο, ας δοκιμάσει να κάνει το οτιδήποτε…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ