aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΠήρε τα... δώρα και την πρόκριση η Σίτι! (vid)

Πήρε τα… δώρα και την πρόκριση η Σίτι! (vid)

Για ένα ημίχρονο η Ντόρτμουντ το πίστευε, καθώς προηγείτο με 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι και κρατούσε στα χέρια της σκορ πρόκρισης έναντι των «πολιτών».

Ωστόσο, η «τέλεια εμφάνιση» που περίμενε ο Εντίν Τέρζιτς από τους παίκτες του δεν ήρθε, με τα σφάλματα των Βεστφαλών να φέρνουν την ανατροπή και το 2-1 για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, που πέρασε με συνολικό σκορ 4-2 στα ημιτελικά του Champions League, όπου περιμένει η Παρί Σεν Ζερμέν.

Το ματς

Μετά από λίγα αναγνωριστικά λεπτά, που περιελάμβαναν ένα σουτ του Νταχούντ στην αγκαλιά του Έντερσον στο 7’, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν σε ένα γρήγορο γκολ, που τους έδωσε σκορ πρόκρισης. Ήταν στο 15’, όταν ο Μπέλιγχαμ έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής και νίκησε τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα της Σίτι με ωραίο πλασέ!

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τους «πολίτες» να ανέβουν για να ψάξουν την ισοφάριση, με τον Ντε Μπρόινε να έχει ένα τρομερό σουτ στο οριζόντιο δοκάρι στο 25ο λεπτό και τον Σίλβα να στέλνει άουτ την μπάλα με κεφαλιά στην εξέλιξη της φάσης.

Στο 32’ ήταν η σειρά του Μαχρέζ να απειλήσει, με τον Μπέλιγχαμ να σώζει την ομάδα του με προβολή μετά από σουτ του Αλγερινού. Στο δε 39’, ο Χιτς μάζεψε εύκολα την κεφαλιά του Ζιντσένκο, με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμείνει μέχρι την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ασφυκτικά από το πρώτο λεπτό και δικαιώθηκαν γρήγορα χάρη σε ένα χαζό χέρι του Τζαν, που επέτρεψε στον Μαχρέζ να στήσει την μπάλα στη βούλα του πέναλτι στο 55’ και να ευστοχήσει, φέρνοντας το ματς στα ίσα.
Στο 68′ ο Χούμελς είχε μια ωραία κεφαλιά μετά από φάουλ του Ρόις ωστόσο είδε την μπάλα να περνά λίγο άουτ, με την… ταφόπλακα στις ελπίδες των γηπεδούχων να μπαίνει επτά λεπτά αργότερα. Ο Φόντεν έπιασε ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Χιτς δεν αντέδρασε σωστά και το 2-1 για τη Σίτι ήταν γεγονός…

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Ντόρτμουντ (Ε. Τέρζιτς): Χιτς, Μορέι (80’ Τίγκες), Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Μπέλιγχαμ (80’ Μπραντ), Τζαν, Νταχούντ (76’ Αζάρ), Κνάουφ (68’ Ρέινα), Χάαλαντ, Ρόις

Μάντσεστερ Σ. (Π. Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Γκουντογκάν, Μαχρέζ (88’ Στέρλινγκ), Σίλβα, Φόντεν.


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ