aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΌταν ο Γιώργος Δώνης χρησιμοποίησε το νόμο Μποσμάν για να πάρει μετεγγραφή στη Μπλάκμπερν

Όταν ο Γιώργος Δώνης χρησιμοποίησε το νόμο Μποσμάν για να πάρει μετεγγραφή στη Μπλάκμπερν

Σαν σήμερα, στις 5 Ιουνίου του 1996, ο Γιώργος Δώνης μετά από μια εξαιρετική πορεία με τον Παναθηναϊκό στην Έυρώπη, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έκανε χρήση του νόμου Μποσμάν και πήρε μετεγγραφή στην Μπλάκμπερν.

Το «τρένο» έγινε παράλληλα, ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής, που το συμβόλαιό του έφτασε το 1.1 δις δραχμές (περίπου 4 εκ. ευρώ), αλλά και ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 17 Αυγούστου του 1996 εναντίον της Τότεναμ, με την ομάδα του να γνωρίζει την ήττα με σκορ 2-0. Ο 28χρονος τότε παίκτης της Μπλάκμπερν, στον ενάμιση χρόνο που παρέμεινε στο νησί, κατέγραψε 22 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 11 ως βασικός.

Παράλληλα σημείωσε δυο γκολ, με το πρώτο του να είναι στον αγώνα της Μπλάκμπερν με την Έβερτον, όταν και άνοιξε το σκορ στο 32′, ενώ το δεύτερο ήταν στο 4-0 επί της Κόβεντρι, με τον Έλληνα εξτρέμ να σκοράρει το τελευταίο γκολ της ομάδα του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ