aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Όρθια στο «Άνφιλντ» η Τσέλσι (vid)

Τσέλσι από… ατσάλι στο «Άνφιλντ». Η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ άντεξε στην πίεση της Λίβερπουλ και παρότι είχε ακυρωθέν γκολ στο 3ο λεπτό με τον Χάβερτς κατάφερε να φύγει με το 0-0 και να παραμείνει στους 29 βαθμούς μαζί με τους «κόκκινους» έπειτα από 21 αγωνιστικές στην Premier League.

Eξαιρετικοί τακτικά οι Λονδρέζοι που ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν από την ομάδα του Κλοπ με εξαίρεση τη μεγάλη ευκαιρία του Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 83′.

Ντεμπούτο έκανε με την Τσέλσι ο Μικάιλο Μούντρικ ο οποίος λίγο έλειψε να αναδειχθεί σε «χρυσό» σκόρερ μόλις εννέα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο.

Στους 29 βαθμούς και οι δύο ομάδες με αυτή του Γιούργκεν Κλοπ να μετρά 19 ματς σε αντίθεση με τους «μπλε» που έχουν ένα παραπάνω.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Τσέλσι ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα στο ματς, χάνοντας την μεγαλύτερη της ευκαιρία στο ματς. Ο Τιάγκο Σίλβα έφτασε κοντά στο γκολ μετά από κόρνερ με τον Χάβερτς να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει, όπως το τέρμα του Γερμανού ακυρώθηκε ως οφσάιντ έπειτα από έλεγχο του VAR.

Η Λίβερπουλ ισορρόπησε το παιχνίδι, μεταφέροντας την μπάλα στο χώρο του κέντρου και στο 6′ ο Σαλάχ με μια όμορφη πάσα βρήκε τον Γκάκπο ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά με την Τσέλσι να είναι εκείνη η οποία έψαξε τους διαδρόμους. Στο 32′ ο Άλισον έκανε την σπουδαιότερη επέμβαση στο ντέρμπι όταν ο Μπαντιασίλ έπιασε μια τρομερή κεφαλιά. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο με τον διαιτητή της αναμέτρησης Μάικλ Όλιβερ, να στέλνει τις ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν διαφορετικό καθώς η Λίβερπουλ, κυνήγησε το γκολ περισσότερο. Στο 49′ ο Ναμπί Κεϊτά, είδε τον Μπαντιασίλ να βάζει «στοπ» σε ένα σουτ με καλές αξιώσεις, ενώ στο 60′ ο Ζιγέκ έκανε μια έξοχη ενέργεια, σούταρε όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Άλισον.

Στο 64ο λεπτό ο Μικάιλο Μούντρικ απείλησε την εστία της Λίβερπουλ, εννέα μόλις λεπτά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο. Εξαιρετική ενέργεια κι σουτ από τον Ουκρανό, με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να περνά άουτ.

Από εκείνο το σημείο και μετά το σύνολο του Γκρέιαμ Πότερ ισορρόπησε και στο 83′ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να «κλέψει» το ματς. Τζόουνς και Αλεξάντερ-Άρνολντ συνδυάστηκαν με τον ταλαντούχο δεξιό μπακ να σουτάρει μέσα στην περιοχή και την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης τίποτα δεν άλλαξε και η Τσέλσι κατάφερε να φύγει από το «Άνφιλντ» με τον βαθμό της ισοπαλίας παραμένοντας ισόβαθμη με τη Λίβερπουλ στους 29 βαθμούς, έχοντας ωστόσο έναν αγώνα περισσότερο.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ