aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEOριστικό: Συνεχίζεται η Premier League παρά την πληθώρα κρουσμάτων κορωνοϊού!

Oριστικό: Συνεχίζεται η Premier League παρά την πληθώρα κρουσμάτων κορωνοϊού!

Η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί στο Νησί, τα κρούσματα εκτοξεύονται και είναι χαρακτηριστικό πως στην 18η αγωνιστική διεξήχθησαν μόλις τέσσερα ματς της Premier League. Θα μπορούσε να αναβληθεί και έβδομο, αλλά η διοργανώτρια αρχή αρνήθηκε το αίτημα της Τσέλσι. Στη σημερινή έκτακτη συνάντηση, οι περισσότεροι σύλλογοι της Premier League ζήτησαν τη συνέχιση του πρωταθλήματος, παρά τις διαδοχικές αναβολές. Επίσης, συζητήθηκε η διακοπή της σεζόν, αλλά και η αναβολή της 20ης αγωνιστικής (28-30/12), ωστόσο και οι δυο προτάσεις έπεσαν στο κενό.

H Premier League άκουσε τις ανησυχίες τους, ωστόσο αποφάσισε να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα. Αλλωστε, ενδεχόμενη διακοπή θα είχε τεράστιο οικονομικό κόστος για τη Λίγκα, ενώ και το πρόγραμμα των αγώνων θα οδηγούσε σε αδιέξοδο. Βέβαια, υπάρχει ένα μικρό παράθυρο να αναβληθεί κάποια αγωνιστική τον Ιανουάριο σε περίπτωση που τα κρούσματα κορωνοϊού είναι πάρα πολλά.

Το ποδοσφαιρικό ημερολόγιο για το 2022 είναι ήδη εξαιρετικά γεμάτο και υπάρχουν λίγα περιθώρια για μετακίνηση αγώνων. Εξάλλου, το Παγκόσμιο Κύπελλο, βάζει φρένο σε όποιο πλάνο για παράταση της αγωνιστικής περιόδου. Πάντως, μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση με τους αρχηγούς και τους προπονητές των ομάδων, όπου θα συζητηθεί το καυτό θέμα των αναβολών, αλλά και αυτό των εμβολιασμών. Οι παίκτες δείχνουν να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και το ποσοστό των εμβολιασμένων στην Premier League αυξάνεται. Στα τέλη Οκτωβρίου, μόνο το 68% των παικτών είχαν κάνει δυο δόσεις, ωστόσο το ποσοστό αυξάνεται και φέρεται πλέον να ξεπερνά το 80%.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ