aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΟι πιο... τρελές ρήτρες σε συμβόλαια!

Οι πιο… τρελές ρήτρες σε συμβόλαια!

Αν κάποιος νομίζει ότι το μόνο πρόβλημα είναι τα λεφτά σε μια μεταγραφή κάνει λάθος. Κι αν δεν μάθει η γυναίκα του παίκτη να μαγειρεύει; Αν κάποιος θέλει να κάνει ταξίδια στο διάστημα; Αν… δαγκώσει κάποιος αντίπαλο; Αν η ομάδα δεν προσφέρει ένα… αεροπλανάκι για να κινείται ο ποδοσφαιριστής;

Ας θυμηθούμε μερικούς από τους πιο παλαβούς όρους που μπήκαν σε συμβόλαια, προκειμένου να… γίνει η δουλειά.

Σουάρες… δεν θα δαγκώνεις!

Δεν «δαγκώνει» μόνο όταν πρόκειται για γκολ. Ο Σουάρες έχει δημιουργήσει κακή φήμη με τις δαγκωματιές του σε Κιελίνι, Ιβάνοβιτς και Οτμάν Μπακάλ. Έτσι, η Μπάρτσα όταν απέσπασε την υπογραφή του, έβαλε σχετικό όρο, που προβλέπεται πρόστιμο στον Ουρουγουανό σε περίπτωση που θελήσει να αφήσει ξανά τα… δόντια σε άλλο κορμί. Λογικό!

Να μάθει να μαγειρεύει η γυναίκα!

Ο μέσος από το Κονγκό Rolf-Christel Guie-Mien δεν είχε πρόβλημα να πάρει μεταγραφή στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Μόνο που θα έπρεπε η σύζυγός του να μάθει να μαγειρεύει. Για να έμεινε στην ομάδα τρία χρόνια (1999-2002) μάλλον θα έτρωγε καλά.

Ο… ηθικός κώδικας

Όταν ο Τιάγκο Σίλβα έβαλε την υπογραφή του σε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, το οποίο όμως θα του έφερνε και χρηματικό πρόστιμο αν δεν τηρούσε τον… ηθικό κώδικα.

Η λίστα με τα «μη» περιελάμβανε απαγόρευση αρνητικών δημοσίως σχολίων για την ομάδα, το προσωπικό και τους φιλάθλους. Επίσης, δεν θα έπρεπε να εκφράζει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις καθώς θα μπορούσε έτσι να βλάψει το σύλλογο. Θα έπρεπε, επίσης, να είναι ευγενικός, φιλικός και δεκτικός προς τον κόσμο και η συμπεριφορά του γενικώς να είναι υποδειγματική απέναντι στους συμπαίκτες, τους αντιπάλους, τους διαιτητές και γενικώς σε όλους.

Σπίτια από… Lego

Ο Γερμανός επιθετικός Τζουζέπε Ρέινα έθεσε ως όρο για να πάει στην Αρμίνια Μπίλεφεντ ως όρο να του χτίζουν κάθε χρόνο από ένα σπίτι. Δυστυχώς για τον παίκτη, όμως, στο συμβόλαιο δεν είχε διευκρινιστεί το μέγεθος του σπιτιού του και έτσι ο σύλλογος του έφτιαξε σπίτια από Lego για το τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε.

Η ρήτρα του… 1.000.000.000 ευρώ!

Αναμφισβήτητα ο Ρονάλντο είναι ο κορυφαίος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και γι αυτό μπήκε η τρελή ρήτρα του… 1.000.000.000 ευρώ στο πρώτο συμβόλαιο που υπέγραψε με τη «βασίλισσα»!

Ρήτρα… διαστημικών διαστάσεων!

Όχι δεν έχει να κάνει με αστρονομικά ποσά. Το 1999 όταν ο Σουηδός μέσος, Στέφαν Σβαρτς σκεφτόταν να φύγει να υπογράψει στη Σάντερλαντ, είχε πρόταση για να παίξει σε διαφήμιση για πτήσεις στο διάστημα. Έτσι, οι «μαυρόγατες» του απαγόρευσαν να… πετάξει μακριά από τον πλανήτη Γη για όσο θα φορούσε τη φανέλα της ομάδας.

Τα πληρωμένα «ναι» και τα φιλαράκια

Η μεταγραφή του από τη Σάντος στην Μπαρτσελόνα απασχόλησε για πολύ τον Τύπο, μιας και κυκλοφόρησε αρκετό μαύρο στην εν λόγω συμφωνία. Πάντως, στο συμβόλαιο ο Βραζιλιάνος φρόντισε να βάλει κάποιους άκρως επικερδείς όρους, όπως να κερδίσει 2.000.000 λίρες στην περίπτωση που δεν αρνηθεί ποτέ στον προπονητή του το που να παίξει. Παράλληλα, ζήτησε από την Μπάρτσα κάθε δύο μήνες να πληρώνει για να τον επισκέπτονται στη Βαρκελώνη οι φίλοι του.

Το… ζόρι της παραμονής

Ο Eugen Hach θα μπορούσε να απολυθεί ανά πάσα στιγμή από την Άαχεν αν ύστερα από την 8η αγωνιστική, ο σύλλογος ήταν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού με λιγότερους από 3 βαθμούς. Προς τιμήν του, κατάφερε να μείνει μέχρι το 2001 όπου και τελικά αποχώρησε εξαιτίας του εν λόγω όρου.

Ε, όχι και ιπτάμενος Ολλανδός

Ο Ντένις Μπέργκαμπ ήτα ένας απίστευτος επιθετικός. Τόσο τρομερός που η φοβία του για τα αεροπλάνα δεν στάθηκε εμπόδιο στο να ικανοποιήσει η Άρσεναλ την επιθυμία του να μην ταξιδεύει με αεροπλάνα.

Ρήτρα… ρατσισμού

Ο Τζορτζ Κοχ, το 1997 πήρε μεταγραφή για την PSV όπου και έμεινε τελικά μόλις τρεις μήνες. Ο λόγος; Δέχτηκε ρατσιστική επίθεση, γεγονός για το οποίο είχε βάλει όρο στο συμβόλαιό του ότι θα του επιτρέπει να φύγει όποτε θέλει. Έτσι, επέστρεψε στην χώρα του και την Αρμίνια Μπίλεφεντ.

Επιστροφή για το γόνατο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε πάρει δανεικό τον Φαλκάο από τη Μονακό, αλλά οι Άγγλοι είχαν προνοήσει και έτσι έβαλαν σχετικό όρο στο συμβόλαιο που θα τους επέτρεπε να τον… επιστρέψουν στο Πριγκιπάτο αν υπάρξει υποτροπή στο εγχειρισμένο γόνατό του.

Ρόνι… by night

Το 2011 ο Ροναλντίνιο πήρε την απόφαση να αφήσει την Ευρώπη και να επιστρέψει στη Βραζιλία. Η Φλαμένγκο ήταν η ομάδα που του πρόσφερε συμβόλαιο, στο οποίο όμως θα έπρεπε να υπάρχει ειδικός όρος για δύο νυχτερινές εξόδους του παίκτη ανά εβδομάδα. Φυσικά, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.

Η «Χρυσή Μπάλα» (δεν) πληρώνεται

Όταν ο Ντι Μαρία πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πέρα από τα χρήματα που προβλεπόντουσαν στο συμβόλαιό του, θα μπορούσε να πάρει ακόμη 5.000.000 λίρες αν κέρδιζε την Χρυσή Μπάλα. Αυτό δεν έγινε και έτσι δεν… ξηλώθηκαν περισσότερο οι «κόκκινοι διάβολοι».

Οι κανόνες συμπεριφοράς του Μπαλοτέλι

Όταν η Λίβερπουλ έκανε δικό της τον Μάριο Μπαλοτέλι, θέλησε να διασφαλίσει την καλή συμπεριφορά του παίκτη, ο οποίος είναι γνωστός για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του.

Ο Ετό ήταν… τζετ στην Ανζί

Όταν πήγε το 2011 στην Ανζί, πέρα από τα 20.000.000 λίρες που προέβλεπε το συμβόλαιό του, έπρεπε ο Ετό να μετακινείται με ιδιωτικό τζετ. Εξάλλου, ο Καμερουνέζος δεν ήθελε να μένει στη Μακχατσκαλά αλλά στη Μόσχα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ