aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΟι ομάδες της Premier League «φρενάρουν» τα ταξίδια των διεθνών για τα προκριματικά του Μουντιάλ...

Οι ομάδες της Premier League «φρενάρουν» τα ταξίδια των διεθνών για τα προκριματικά του Μουντιάλ λόγω covid

Σύλλογοι δεν θα επιτρέψουν σε ποδοσφαιριστές να ταξιδέψουν στις πατρίδες τους, εφ’ όσον αυτές είναι σε «κόκκινη» λίστα λόγω πανδημίας, με αποτέλεσμα οι εθνικές τους ομάδες να τους στερηθούν στα προκριματικά του Μουντιάλ τον Σεπτέμβριο.Ομάδες της Premier League, σύμφωνα με το BBC, αλλά και άλλοι σύλλογοι από την Ευρώπη, έχουν αποφασίσει να εμποδίσουν ποδοσφαιριστές τους να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων!
Τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν αγώνες για τα προκριματικά του Μουντιάλ σε όλο τον πλανήτη, ωστόσο πολλοί σύλλογοι δεν σκοπεύουν να επιτρέψουν σε ποδοσφαιριστές να αναχωρήσουν για τις πατρίδες τους, ειδικά αν αυτές είναι σε «κόκκινη» λίστα λόγω της πανδημίας.Ηδη η ποδοσφαιρική ομοσπονδία και η Λιγκα είναι σε συζητήσεις με το αρμόδιο υπουργείο ώστε να χαλαρώσουν λίγο τα μέτρα, καθώς στην Βρετανία όσοι εισέρχονται από χώρα που είναι στο «κόκκινο» καλούνται να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα για μερικές ημέρες.
Αυτός είναι και ο λόγος που η Λίβερπουλ δεν αφήνει τους διεθνείς παίκτες να πάνε να αγωνιστούν για την χώρα τους, όπως οι Μοχάμεντ Σαλάχ (Αίγυπτος), Αλισον, Φαμπίνιο και Φιρμίνο (Βραζιλία). Οι χώρες τους είναι στην «κόκκινη» λίστα της κυβέρνησης και ως εκ τούτου δεν θα τους επιτρέψουν να αναχωρήσουν για τις πατρίδες τους.
Ο σύλλογος πάντως έχει ήδη απολογηθεί στην ομοσπονδία της Αιγύπτου για την απόφασή του, κάτι που έκαναν γνωστό με ανακοίνωση οι Αιγύπτιοι. Τουλάχιστον στην περίπτωση του Τσιμίκα δεν ισχύει το ίδιο καθώς η Ελλάδα την δεδομένη στιγμή δεν είναι στην «κόκκινη» λίστα, ωστόσο είναι στην ενδιάμεση λίστα «συναγερμού» που σημαίνει πως όποιος εισέρχεται στην Βρετανία από τις χώρες αυτές, θα πρέπει να κάνει τεστ covid 72 ώρες πριν, να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού και μετά την άφιξή του να κάνει νέο τεστ εντός 48 ωρών ακόμη κι αν είναι εμβολιασμένος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ