aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΟι κορυφαίοι παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι

Οι κορυφαίοι παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι

Όλο και στενεύουν τα περιθώρια για την επόμενη μέρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς από τη στιγμή που η πανδημία του κορωνοϊού αποτελεί ακόμα μία σκληρή πραγματικότητα, όλα είναι στον αέρα και ουσιαστικά η UEFA έχει τα χέρια της «δεμένα».

Πολύ σοβαρό θέμα που πλέον όλο και ανεβαίνει στην κλίμακα της σημασίας για την επόμενη μέρα είναι τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών τα οποία ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου κι όχι γενικά στο τέλος της φετινής σεζόν. Η οδηγία της FIFA είναι ότι τα συμβόλαια πρέπει να ισχύσουν κανονικά κι ας προσπεραστεί η 30ή Ιουνίου.

Ωστόσο, σε αυτή την οδηγία προκύπτουν αντικειμενικές δυσκολίες, τις οποίες καλούνται τα πρωταθλήματα να τις αντιμετωπίσουν και να τις διαχειριστούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Premier League, που την Παρασκευή 17 Απριλίου, έχει τηλεδιάσκεψη ακριβώς για το ζήτημα των συμβολαίων.

Έχει, λοιπόν, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να κατηγοριοποιήσουμε τις κορυφαίες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι, αν και εφόσον ισχύσει η καταληκτική ημερομηνία της 30ής Ιουνίου.

Τερματοφύλακες

Βάλτερ Μπενίτεζ: Αργεντινός γκολκίπερ της Νις που τη φετινή περίοδο έχει 29 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπέλλο, έχοντας κρατήσει μόλις πέντε φορές απαραβίαστη την εστία του. Ατζέντης του 27χρονου ο Μίνο Ραϊόλο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Στάνισλαβ Κρίτσιουκ: Τον 29χρονο αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ματς κόντρα στην Κράσνονταρ, στη νίκη των «ερυθρολεύκων» με 2-1. Δεν είναι βασικός στους Ρώσους, ωστόσο θεωρείται πολύ έμπειρος.

Τζο Χαρτ: Ίσως ο πιο διάσημος της λίστας. Ο 32χρονος γκολκίπερ ψάχνει την ποδοσφαιρική του… Ιθάκη, αφού δεν έχει καταφέρει να στεριώσει και το καλοκαίρι είναι δεδομένο ότι θα αποχωρήσει από την Μπέρνλι, στην οποία δεν κατάφερε να εδραιωθεί ως βασικός.

Σινάν Μπολάτ: Πολλά χρόνια εμπειρίας για τον διεθνή Τούρκο γκολκίπερ, που αγωνίζεται με μεγάλη επιτυχία στο Βέλγιο. Μόλις στα 31 του, ίσως στην καλύτερη ηλικία για έναν τερματοφύλακα, αγωνίζεται φέτος την Αντβέρπ.

Τζον Ρούντι: Ο 33χρονος γκολκίπερ της Γουλβς, έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Πορτογάλο, Ρουί Πατρίσιο. Από το 2010 έως το 2017 ήταν στη Νόριτς, έχοντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Πολύ πιθανό να κυνηγήσει ένα τελευταίο καλό συμβόλαιο.

Αμυντικοί

Τόμας Μενιέ: Ο 28χρονος Βέλγoς δεξιός μπακ-χαφ, που μπορεί με μεγάλη άνεση να παίξει όλη την πλευρά μόνος του, δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Παρί Σεν Ζερμέν και το σενάριο αποχώρησης είναι πιο πιθανό από κάθε άλλο. Ντόρτμουντ και Τότεναμ είναι οι ομάδες που ψάχνουν περισσότερο την περίπτωσή του.

Γιαν Φερτόνχεν: Ο επίσης Βέλγος αμυντικός, έχει φτάσει στα 32 του και είναι δεδομένο ότι θα αποχωρήσει, αφού θέλει να αλλάξει παραστάσεις στην καριέρα του. Επειδή τα χρόνια περνούν και ο αριστεροπόδαρος άσος των Λονδρέζων δεν έχει πια υψηλή ταχύτητα, η Ιταλία είναι πιθανός προορισμός, με Ίντερ και Ρόμα να… ψάχνονται.

Λεϊβίν Κουρζαβά: Ακόμα ένας μπακ (αυτή τη φορά στο αριστερό άκρο) ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Παρί. Ο 27χρονος Γάλλος βρέθηκε μια ανάσα από Άρσεναλ και Γιουβέντους τον Ιανουάριο, αλλά τελικά παρέμεινε στο Παρίσι. Μεγάλη δημιουργική ευχέρεια και πολλά τρεξίματα.

Μπέντζαμιν Σταμπουλί: Ο 29χρονος σέντερ μπακ, που μπορεί με ευκολία να αγωνιστεί και ως αμυντικό χαφ, έχει μια κακή σεζόν, αφού έχει υποστεί πολλούς τραυματισμούς. Συμφωνία για να ανανεώσει με τη Σάλκε δεν έχει υπάρξει, ενώ ο γερμανικός σύλλογος έχει πλέον αρκετά οικονομικά θέματα.

Άλλες περιπτώσεις: Χοσέ Λουίς Παλομίνο (Αταλάντα), Ναθάνιελ Κλάιν (Λίβερπουλ), Τζέμερσον (Μονακό), Εζεκιέλ Γκαράι (Βαλένθια), Τιάγκο Σίλβα (Παρί Σεν Ζερμέν), Ομάρ Ελαμπντελαουί (Ολυμπιακός)

Μέσοι

Νταβίντ Σίλβα: Ο 34χρονος Ισπανός έχει περάσει στο πάνθεον της Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας 424 συμμετοχές με τους «πολίτες», 74 γκολ και 137 ασίστ σε 10 χρόνια παρουσίας στην Αγγλία. Έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει και αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιθανό να μετακομίσει στις ΗΠΑ και το MLS, με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ να τον επιθυμεί διακαώς στην ομάδα του.

Αντάμ Λαλάνα: Αποτέλεσε για μερικές σεζόν κεντρική φιγούρα για τη Λίβερπουλ, αλλά οι τραυματισμοί τον άφησαν πίσω και πλέον είναι μια ρεζέρβα πολυτελείας. Στα 31 του ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του και αν δεν γίνει έκπληξη της τελευταίας στιγμής θα αποχωρήσει.

Τζάκομο Μποναβεντούρα: Ο 30χρονος πια κεντρικός χαφ της Μίλαν ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το Μιλάνο, αφού ο κύκλος του ολοκληρώθηκε. Πολλές ομάδες στην Ιταλία τον εξετάζουν, αφού είναι περίπτωση που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο, αλλά αυτή τη στιγμή, το πιθανότερο σενάριο είναι η επιστροφή στην πρώην ομάδα του, την Αταλάντα.

Τσαρλς Αρανγκίθ: Ένα «μηχανάκι» στη μεσαία γραμμή, ό,τι δηλαδή πρέπει να είναι ένας Χιλιανός αμυντικός χαφ που σέβεται τον εαυτό του. Βασική λύση όλα αυτά τα χρόνια στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, αλλά στα 30 του θα κεφαλοποιήσει την καλή του παρουσία στις «ασπιρίνες». Πολύ πιθανό ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του να είναι η Μπάγερν Μονάχου.

Άλλες περιπτώσεις: Ναμπαλί Μεντί (Λέστερ), Νίκλας Ελίασον (Μπρίστολ Σίτι), Ντάνιελ Καλιγκιούρι (Σάλκε), Μάθιου Λόνγκσταφ (Νιούκαστλ), Άνχελ Γκόμες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Λερόι Φερ (Φέγενορντ), Ντανίλο Κατάλντι (Λάτσιο), Μάρκο Φαν Χίνκελ (Τσέλσι), Νίκο Γκαϊτάν (Λιλ), Τζανέλι Ιμπουλά (Σότσι), Στίβεν Ντεφούρ (Αντβέρπ)

Μεσοεπιθετικοί – Επιθετικοί

Γουίλιαν: Αυτή τη στιγμή θεωρείται ό,τι πιο ελκυστικό από την αγορά των ελεύθερων, αφού ο Βραζιλιάνος της Τσέλσι, είναι υπόδειγμα σταθερότητας. Στα 31 του είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει από το Λονδίνο για να κάνει… χώρο στην πιτσιρικαρία του Λάμπαρντ και η Μπαρτσελόνα είναι πιθανός προορισμός του.

Ντράις Μέρτενς: Ο Βέλγος που ξέρει… καντάρια μπάλα, λεγόταν ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην Ίντερ, στη συνέχεια ότι θα ανανεώσει με τη Νάπολι, αλλά ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα. Στα 32 του ψάχνει το τελευταίο του καλό συμβόλαιο και μια ομάδα που να τον εμπιστεύεται.

Έντινσον Καβάνι: Παρά τα 33 του χρόνια, οι ομάδες για την απόκτησή του έχουν κάνει ουρά. Τον Ιανουάριο δεν βρέθηκε άκρη με την Ατλέτικο, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται εν όψει καλοκαιριού, που ο Ουρουγουανός θα κυκλοφορεί ελεύθερος.

Μάριο Γκέτσε: Όσο κι αν φαντάζει… απίστευτο, ο Γερμανός επιτελικός μέσος ή και «ψεύτικο εννιάρι» σύμφωνα με την ορολογία της εποχής είναι ακόμα 27 ετών. Στην Ντόρτμουντ δεν έχει μέλλον και ήδη ψάχνεται. Πάντως, η πορεία του είναι καθοδική.

Πέδρο: Περίπτωση… Γουίλιαν. Ο 32χρονος Ισπανός δεν είναι προτεραιότητα στη νεανική ομάδα του Λάμπαρντ και ο ίδιος πετάει τη… σκούφια του να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα. Τίποτα δεν είναι απίθανο, αφού έχει γράψει τη δική του πορεία με τους Καταλανούς.

Ολιβιέ Ζιρού: Κι αυτός στην Τσέλσι, κι αυτός αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν. Στα 33 του ο Γάλλος επιθετικός βρέθηκε μια ανάσα από την Ίντερ τον Ιανουάριο και τώρα είναι ελεύθερος να εξετάσει όλες τις επιλογές του.

Άλλες περιπτώσεις: Ράιαν Φρέιζερ (Μπόρνμουθ), Άρτεμ Τζιούμπα (Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης), Χοσέ Καγεχόν (Νάπολι), Φάμπιο Μπορίνι (Βερόνα), Τσούπο-Μότινγκ (Παρί Σεν Ζερμέν), Εντουάρντο (Μπράγκα), Μίραλεμ Σουλεϊμάνι (Γιουνγκ Μπόις), Ουμάρ Νιασέ (Έβερτον), Μπόρχα Μπαστόν (Άστον Βίλα), Ενέρ Βαλέντσια (Τίγκρες), Σέιν Λονγκ (Σαουθάμπτον), Κέβιν Μιραλάς (Αντβέρπ), Λοΐκ Ρεμί (Λιλ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ