aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΟι κορυφαίες κομπίνες που έγιναν σε φάουλ (vids)

Οι κορυφαίες κομπίνες που έγιναν σε φάουλ (vids)

Κάποια από τα καλύτερα κόλπα που έχουν επινοήσει ποδοσφαιριστές σε εκτελέσεις φάουλ, καταφέρνοντας να στείλουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Κόβεντρι – Έβερτον (1970)
Ίσως η πιο εντυπωσιακή κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ να ήταν αυτή που έγινε τη σεζόν 1970-71 στα αγγλικά γήπεδα. Η Κόβεντρι υποδέχθηκε την Έβερτον για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Με τέσσερις ποδοσφαιριστής να είναι γύρω από την μπάλα, ο Γουίλι Καρ με μία επίδειξη υψηλής τεχνικής τη σήκωσε στον αέρα με τα δύο πόδια και πριν πέσει κάτω, ο Έρνι Χαντ με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα των «ζαχαρωτών». Ένα γκολ που σημάδεψε τη νίκη της Κόβεντρι με 3-1.

Ρουμανία – Σουηδία (1994)
Οι δύο εκπλήξεις του Μουντιάλ των Ηνωμένων Πολιτειών διασταύρωσαν τα ξίφη τους στα προημιτελικά, με τους Σουηδούς να προκρίνονται στη διαδικασία των πέναλτι. Ωστόσο, το γκολ που είχαν πετύχει στην κανονική διάρκεια του αγώνα «σημάδεψε» την αναμέτρηση. Σε φάουλ που είχαν κερδίσει, ο Σβαρτς πέρασε πάνω από την μπάλα και ο Μιλντ αντί να σουτάρει, έστρωσε την μπάλα στον Μπρολίν. Ο Σουηδός επιθετικός ήταν πίσω από το τείχος των Ρουμάνων και με μία πλάγια κίνηση σούταρε με τη μία, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Προυνέα.

Αργεντινή – Αγγλία (1998)
Οι περισσότεροι θυμούνται τον προημιτελικό του Μουντιάλ της Γαλλίας για το εκπληκτικό γκολ του Μάικλ Όουεν, παρά το γεγονός πως η Αργεντινή ήταν εκείνη που είχε προκριθεί στη διαδικασία των πέναλτι. Το σκορ στην κανονική διάρκεια του αγώνα ήταν 2-2 και διαμορφώθηκε με μία κομπίνα της «αλμπισελέστε», που θύμιζε πολύ αυτή που είχαν κάνει οι Σουηδοί τέσσερα χρόνια πριν. Δημιουργοί ήταν ο Μπατιστούτα και ο Βερόν, με τον τελευταίο να στρώνει στον Ζανέτι. Ο Αργεντινός αμυντικός, που είχε κινηθεί πίσω από το τείχος των Άγγλων, έκανε κοντρόλ και σούταρε σχεδόν αμέσως. Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Σίμαν και με αυτό τον τρόπο διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.

Κατάνια – Τορίνο (2008)
Είναι ό,τι πιο ευφάνταστο έχουν επινοήσει ποδοσφαιριστές για να αποσπάσουν την προσοχή του αντίπαλου τερματοφύλακα και ένας συμπαίκτης τους να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στην αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής της Serie A, τη σεζόν 2008-09, η Κατάνια είχε κερδίσει φάουλ από μεγάλη απόσταση. Ο Μασκάρα ετοιμαζόταν για απευθείας εκτέλεση, όταν τέσσερις συμπαίκτες του πήγαν πίσω από το τείχος που είχε στήσει η Τορίνο. Όχι για να πάρει την μπάλα κάποιος από αυτούς, αλλά για να κατεβάσουν τα σορτσάκια τους και να αποπροσανατολίσουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Και τα κατάφεραν, καθώς ο Σερένι – βλέποντας τα οπίσθια των αντιπάλων του – είχε καθυστερημένη αντίδραση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Για την ιστορία, η Κατάνια νίκησε με 3-2 και ο Μασκάρα έκανε χατ-τρικ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ