aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΟι δέκα πλουσιότεροι ποδοσφαιριστές του πλανήτη (pics)

Οι δέκα πλουσιότεροι ποδοσφαιριστές του πλανήτη (pics)

Το πόσο έχουν ξεφύγει οι αμοιβές των μεγάλων σταρ στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και τα τεράστια ποσά που δαπανόνται για τις μεταγραφές τους είναι γνωστό. Η ιστοσελίδα «Goal.com» κυκλοφόρησε πρόσφατα την ετήσια «Goal Rich List» ή αλλιώς την λίστα των πιο πλούσιων στην οποία αναφέρονται οι παίκτες που έχουν την μεγαλύτερη περιουσία (από τους μισθούς και τα χρήματα που έχουν πάρει όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο) σε όλο τον πλανήτη.

Σας παρουσιάζουμε τους δέκα πλουσιότερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο.

10. ΛΑΜΠΑΡΝΤ (90 εκατομμύρια)

Ο Φρανκ Λάμπαρντ όπως έγινε πρόσφατα γνωστό αποχωρεί από τη Νέα Υόρκη και το MLS και βρίσκεται στην αναζήτηση ομάδας. Πριν από τις ΗΠΑ αγωνίστηκε 14 χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ, 13 με την Τσέλσι και μία με την Μάντσεστερ Σίτι. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υψηλότερο επίπεδο ο Λάμπαρντ, έφτασε να είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της κατηγορίας, οπότε αυτό δικαιολογεί την θέση του στην πρώτη δεκάδα.

9. ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ (93 εκατομμύρια)

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε Ροναλντίνιο, μάγευε τον κόσμο με τα εκπληκτικά του κόλπα κυρίως φορώντας την φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ακολούθησε η Μίλαν και μετά πτωτική πορεία (σε Βραζιλία και Μεξικό) ενώ αυτή την στιγμή βρίσκεται χωρίς ομάδα. Στα χρόνια της δόξας του ήταν έφερε λεφτά με το… τσουβάλι τόσο στον ίδιο όσο και στις ομάδες (με τις πωλήσεις της φανέλας αλλά και τα διαφημιστικά συμβόλαια). Ακόμα και όταν πήγε στην Ατλέτικο Μινέϊρο το συμβόλαιο του ήταην πολύ μεγάλο. Η ένατη θέση είναι μάλλον λίγη…

8. ΡΑΟΥΛ (95 εκατομμύρια)

Ο Ραούλ Γκονθάλεθ Μπλάνκο, η απλά Ραούλ όπως ήταν γνωστός έχει συνδυάσει το όνομα του με την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και διακρίθηκε και με την φανέλα της Ισπανίας της οποίας ήταν κορυφαίος σκόρερ μέχρι το 2011. Από το 1994 μέχρι και το 2010 (όταν και αποχώρησε για την Σάλκε) ήταν στην «βασίλισσα» και σε κάθε ανανέωση με τον σύλλογο, ανέβαινε και το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό (μέχρι και 7 εκατομμύρια τον χρόνο έφτασε η αμοιβή του). Τώρα ασχολείται με επιχειρηματικές δραστηριότητεςστις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

7. ΕΤΟ (98 εκατομμύρια)

Ο Σάμουελ Ετό στα 35 του χρόνια, δεν έχει ακόμα σταματήσει το ποδόσφαιρο, αλλά οι εποχές που τραβούσε τα βλέμματα πάνω του έχουν περάσει προ πολλού. Συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όσο ήταν παίκτης της Μαγιόρκα, αποθεώθηκε σε Μπαρτσελόνα και Ίντερ, έσπασε τα… ταμεία η μεταγραφή του στην Ανζί. Στην Βαρκελώνη έφτασε να κερδίζει μέχρι και 10 εκατομμύρια το χρόνο, ενώ στα μισά περίπου είχε πέσει όταν φόρεσε την φανέλα της Τσέλσι (την σεζόν 2013-14). Τώρα βγάζει το… ψωμί του στην Τουρκική Αντάλιασπορ.

6. ΚΑΚΑ (108 εκατομμύρια)

Αν σας πούμε για τον Βραζιλιάνο Ρικάρντο Ίζεκσον ντος Σάντος Λέιτε, λίγοι θα αντιδράσετε. Το όνομα Κακά όμως (που είναι το ψευδώνυμο του) το γνωρίζει όλος ο πλανήτης. «Μαέστρος» της μπάλας από τους λίγους δεν χαρακτήριστηκε άδικα από τον Πελέ (το 2007) σαν ο καλύτερος (τότε) ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Μετά από έξι χρόνια παρουσίας στο Μιλάνο με τεράστιες επιτυχίες με την φανέλα της Μίλαν (κατάκτηση της Χρυσής μπάλας), το καλοκαίρι του 2009 μεταγράφηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι του ποσού των 68.500.000 ευρώ. Οι εταιρίες που τον ήθελαν για να διαφημίσει προϊόντα τους τον έκαναν… χρυσό. Σχεδόν στην… κυριολεξία.

5. ΡΟΥΝΕΪ (112 εκατομμύρια)

Μπορεί να μην διανύει την καλύτερη του περίοδο (πολλά τα βέλη εναντίον του) ο 31χρονος άσος, αλλά όλοι στην Αγγλία ασχολούνται μαζί του. Άλλωστε είναι κάτι παραπάνω από σταρ στο νησί, κλέβοντας την παράσταση εντός και εκτός γηπέδων. Πίσω στο χρόνο, όταν ο Ρούνεϊ ήταν μόλις 18 ετών έγινε μάχη για την απόκτηση του, από την Έβερτον. Και ήταν η Μάντσεστερ αυτή που κατέβαλε 25,6 εκατομμύρια λίρες, το υψηλότερο ποσό για αγορά παίκτη κάτω των 20. Εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και φυσικά από τους πιο ακριβοπληρωμένους. Το 2014 ανανέωσε και πάλι με την Μάντσεστερ έχοντας στα χέρια του πλουσιοπάροχο συμβόλαιο (300 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα).

4. ΙΜΠΡΑΪΜΟΒΙΤΣ (114 εκατομμύρια)

Όταν μιλάμε για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, μιλάμε ίσως για τον απόλυτο σταρ στον χώρο. Από το Μάλμε της Σουηδίας στην αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Άγιαξ, Γιουβέντους, Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Παρί και πρόσφατα Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Σε όλες τις ομάδες του πρώτο… βιολί.Για να τον πάρει η Μπάτσα από την Ίντερ έφτασε να ξοδέψει 50 εκαταμμύρια και αντάλαγμα τον Ετό. Στην πρώτη του προπόνηση είχε 60.000 κόσμου να τον αποθεώνει. Κάπως έτσι άρισε η …απόσβεση. Ακολούθησε βασιλικό συμβόλαιο στην Παρί το οποίο ξεπλήρωσε με πρωτάθλημα και 93 γκολ σε 113 συμμετοχές σε όλες τις δοργανώσεις. Και ακόμα συνεχίζει.

3. ΝΕΪΜΑΡ (148 εκατομμύρια)

Σε ηλικία 24 ετών και βρίσκεται τόσο ψηλά στην σχερτική λίστα. Όταν ολόκληρη Εθνική Βραζιλίας βασίζεται πάνω του, αυτό τα λέει όλα.Μαζί με τον Μέσι και του Σουάρεζ αποτελούν την «φονική» τριπλέτα της Μπαρτσελόνα που αποθεώνεται από όλο τον πλανήτη. Η μεταγραφή του στους «μπλαουγκράνα» από την Σάντος ήταν σίριαλ. Δαπανήθηκαν 57.000.000 ευρώ (σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά παραπάνω σύμφωνα με άλλους), ενώ ο ετήσιος μισθός του ακουμπά τα 9 εκατομμύρια το χρόνο. Συμβόλαια με μεγάλες διαφημιστικές το.. κερασάκι στην τούρτα.

2. ΜΕΣΙ (218 εκατομμύρια)

Ότι και να πεις για τον Μέσι είναι λίγο. Ο μάγος του ποδοσφαίρου ένας από τους κορυφαίους αν όχι ο κορυφαίος και ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος (λογικό). Γέννημα θρέμμα της Μπαρτσελόνα έχει φτάσει να πληρώνεται με 16 εκατομμύρια το χρόνο και να διαφημίζει προϊόντα από όλες τις γκάμες, για όλα τα γούστα. Από τις πολλές διακρίσεις του για τις επιδόσεις του στο γήπεδο ξεχωρίζουμε ότι αναδείχθηκε καλύτερος καλύτερος παίκτης στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία 20 χρόνια από την UEFA. Αυτό φτάνει να του εξασφαλίσει ότι η περουσία του θα αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

1. ΡΟΝΑΛΝΤΟ (230 εκατομμύρια)

Κριστιάνο Ρονάλντo ντος Σάντος Αβέιρο η απλά Ρονάλντο. Τρεις χρυσές μπάλες στην κατοχή του (πρώτος πορτογάλος που την κατακτά τόσες φορές), χρυσό παπούτσι τέσσερις φορές, από τους μεγαλύτερος σκόρερ όλων των εποχών. Λογικό να βρίσκεται στην πρώτη θέση. Η Ρεάλ Μαδρίτης έγραψε ιστορία το 2009, φέρνοντας στην Μαδρίτη τον 24χρονο τότε Κριστιάνο από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι του ποσού των 94.000.000 ευρώ.Αυτή την στιγμή η «βασίλισσα», τον πληρώνει 18 εκατομμύρια 200 χιλιάδες ευρώ ετησίως (ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει τα μπόνους). Ο ίδιος πέρα από τις άλλες δραστηριότητες του έχει ήδη δημιουργήσει τη δική του γραμμή ιματισμού (CR7).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ