aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΟ Ράνγκνικ φέρνει προπονητή και ψυχολόγο στη Γιουνάιτεντ

Ο Ράνγκνικ φέρνει προπονητή και ψυχολόγο στη Γιουνάιτεντ

Την απόφαση να φέρει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δύο πρώην στελέχη συλλόγων ιδιοκτησίας της Red Bull, προκειμένου να τον βοηθήσουν στο ρόλο του στους «κόκκινους διαβόλους» γνωστοποίησε ο Ραλφ Ράνγκνικ.

Ο ένας είναι ο Αμερικανός τεχνικός, Κρις Άρμας, ο οποίος στο παρελθόν κάθισε στον πάγκο των Red Bulls της Νέας Υόρκης και θα ενταχθεί στη Γιουνάιτεντ ως βοηθός προπονητή, ενώ ο δεύτερος είναι ο Γερμανός αθλητικός ψυχολόγος, Σάσα Λένζε. Ο Ράνγκνικ, ο οποίος θα έχει τα «ηνία» των «κόκκινων διαβόλων» έως το τέλος της σεζόν και στο παρελθόν ήταν παγκόσμιος επικεφαλής ποδοσφαίρου για τη Red Bull, άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα γίνουν πολλές ακόμη προσθήκες στο επιτελείο του.

«Δεν θα είναι τόσες πολλές. Ως τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι με το επιτελείο που γνώρισα την περασμένη εβδομάδα, μου έδωσαν πολλή βοήθεια τις τελευταίες ημέρες στην προετοιμασία για τον αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας» είπε ο 63χρονος Γερμανός και συνέχισε: «Έχουμε αποφασίσει να φέρουμε έναν αθλητικό ψυχολόγο με τον Σάσα Λένζε, είναι από τη Γερμανία, ένας πρώην παίκτης Β΄ κατηγορίας. Έχω δουλέψει μαζί του για τρία χρόνια, συνεργάστηκα μαζί του στη Λειψία. Θα παρουσιαστεί στην ομάδα μόλις αποκτήσει βίζα και άδεια εργασίας, επομένως ελπίζω ότι θα τον έχουμε μαζί μας είτε αύριο (σ.σ. στον αγώνα με τη Γιουνγκ Μπόις στο «Ολντ Τράφορντ» για την τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου του Champions League) είτε την Πέμπτη».

Ο Ράνγκνικ τόνισε ότι είναι «απόλυτα λογικό» να έχει έναν αθλητικό ψυχολόγο στο επιτελείο του. «Εάν έχεις ειδικούς προπονητές για τους τερματοφύλακες, για φυσική αγωγή, ακόμη και για τους επιθετικούς, θα πρέπει επίσης να έχεις έναν ειδικό για το μυαλό» πρόσθεσε ανάμεσα σε άλλα, για να συμπληρώσει: «Για μένα σημασία έχει να βοηθήσει τους παίκτες, το μυαλό θα πρέπει να βοηθήσει το σώμα και όχι να εργαστεί εναντίον του. Οι παίκτες και ακόμη και το προπονητικό επιτελείο θα πρέπει να σκέφτονται με το σωστό τρόπο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ