aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ο Νουάνκο Κανού έχει σώσει 542 ζωές!

Ο σπουδαίος επιθετικός της δεκαετίας του ’90, που το 1996 παραλίγο να πεθάνει, μιλάει για την απίστευτη προσφορά του ιδρύματός του για παιδάκια με καρδιοπάθειες και το πόσο σπουδαιότερο είναι από τα γκολ που έβαζε στα ντουζένια του.

Αγιαξ, Ιντερ, Αρσεναλ. Ο Νουάνκο Κανού κατάφερε να διαγράψει σημαντική πορεία από το 1993 έως και το 2012 που ολοκλήρωσε την καριέρα του με την Πόρτσμουθ, μετρώντας συνολικά 108 γκολ σε 404 αγώνες πρωταθλήματος. Ωστόσο, το 1996 θα μπορούσε να έχει μπει πρόωρο τέλος στην πορεία του, καθώς διαγνώστηκε με καρδιακό πρόβλημα και χρειάστηκε να κάνει σοβαρή επέμβαση. Τελικά μπόρεσε να παίξει για πολλά ακόμα χρόνια, κατακτώντας σημαντικούς τίτλους.

Ο ίδιος όμως στα 42 του επιμένει ότι πιο σπουδαίο απ’ όσα γκολ σημείωσε κι απ’ όσα τρόπαια σήκωσε, είναι αυτό που κάνει από το 2000 και συνεχίζει. Ο Νιγηριανός πρώην επιθετικός έχει ιδρύσει ένα ίδρυμα για παιδάκια με καρδιολογικά προβλήματα κι όπως αποκαλύπτει: «Εχουμε σώσει 542 ζωές στην Αφρική και όσο υπέροχο κι αν υπήρξε το ποδόσφαιρο, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το συναίσθημα του να βοηθάς ένα παιδί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ