aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΟ Κλοπ προειδοποιεί την εθνική Ολλανδίας: κάτω τα χέρια από τον Φαν Ντάικ

Ο Κλοπ προειδοποιεί την εθνική Ολλανδίας: κάτω τα χέρια από τον Φαν Ντάικ

Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι αρκετά πιο ανήσυχος για την κατάσταση του Φαν Ντάικ και θέλει να κάνει τους ανθρώπους της εθνικής ομάδας της Ολλανδίας να το σκεφτούν πολύ σοβαρά όταν θα πάρουν την τελική τους απόφαση για τον παίκτη ενόψει του Euro του καλοκαιριού…

Πρόσφατα κυκλοφόρησε βίντεο με το διεθνή αμυντικό να γυμνάζεται, στο πλαίσιο της επιστροφής του στην ενεργό δράση έπειτα από τον πολύμηνο τραυματισμό στο γόνατο. Η εικόνα αυτή έδωσε ελπίδες τόσο στους φίλους της Λίβερπουλ όσο και σε αυτούς της εθνικής Ολλανδίας, με τους τελευταίους να διατηρούν ελπίδες πως ο Φαν Ντάικ θα συμμετάσχει με τους «Οράνιε» στο Euro.

Εύλογα λοιπόν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν την (αναβληθείσα τελικά) σέντρα στο Μάντσεστερ δημοσιογράφος έκανε σχετική ερώτηση στο Γιούργκεν Κλοπ για το ποιος θα πάρει την τελική απόφαση για το πράσινο φως της συμμετοχής του ποδοσφαιριστή στο Euro.

Ο Γερμανός τεχνικός της Λίβερπουλ έδωσε την απάντησή του προτάσσοντας κυρίως την υγεία και την καριέρα του παίκτη λέγοντας:

«Δεν θέλω να κρατάω πίσω τον Βέρτζιλ, αλλά δεν γίνεται να τον πιέσεις επίσης. Είστε αρκετό καιρό στο χώρο για να γνωρίζετε ότι αν πρέπει να παίξεις , πρέπει πρώτα να προπονηθείς και σε κανονική ποδοσφαιρική προπόνηση. Χρειάζεται εβδομάδες. Όχι μια βδομάδα πριν. Δεν γίνεται να είσαι εκτός 10 ή 11 μήνες, να προπονείσαι για μια εβδομάδα και μετά να παίζεις ποδόσφαιρο.

Δεν είναι δυνατόν, δεν θα έπρεπε να είναι δυνατόν. Κανείς δεν κρατάει πίσω τον Βέρτζιλ. Μπορώ να υποσχεθώ σε όλους τους ανθρώπους της Ολλανδίας ότι δεν μπορούμε να τον πιέσουμε και δεν θα το κάνουμε. Μιλάμε για έναν παίκτη και την καριέρα του, συνεπώς κανείς δεν θα έπρεπε να τον αναγκάσει και κανείς δεν θα το κάνει».

Ξεκάθαρο λοιπόν το μήνυμα του Κλοπ και προς τον Ολλανδό ομοσπονδιακό, Φρανκ Ντε Μπουρ, προκειμένου να μην παρθούν βεβιασμένες αποφάσεις που πιθανότατα θα βλάψουν τον ποδοσφαιριστή.

Με τον Φαν Ντάικ να έχει μόλις επιστρέψει σε επίπεδο που μπορεί να τρέξει, κάθε κουβέντα περί συμμετοχής στο ευρωπαϊκό τουρνουά του καλοκαιριού, πόσω μάλλον για τις εναπομείνασες αγωνιστικές υποχρεώσεις με τους «Ρεντς» στο πρωτάθλημα, μοιάζει με μη ρεαλιστικό στόχο.

Ωστόσο δεδομένης την προόδου που έχει σημειώσει, υπάρχει η πιθανότητα να είναι διαθέσιμος για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αν και αυτή η επιλογή παραμένει ένα ρίσκο το οποίο ο Κλοπ θα προτιμούσε να αποφευχθεί.

Από την πλευρά του, ο Ντε Μπουρ φαίνεται πως «ρίχνει το μπαλάκι» στον ποδοσφαιριστή, θεωρώντας ότι αυτός θα πάρει την τελική απόφαση. Σε κάθε περίπτωση αυτό το σήριαλ θα λάβει τέλος έως την 1η Ιουνίου, καταληκτική ημερομηνία για τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα να δηλώσουν το τελικό τους ρόστερ, συμπεριλαμβάνοντας 26 ονόματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ