aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ο «Golazo» και «Master Key» της Τότεναμ

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (pancon@phileleftheros.com)

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Το χατ τρικ του Έρικσεν κόντρα στην Ιρλανδία στην πρόκριση της Εθνικής Δανίας, με το επιβλητικό 5-1 εκτός έδρας, τον έφερε στο προσκήνιο. Ο 26χρονος μέσος για όσους παρακολουθούν επισταμένα την αγγλική Πρέμιερ Λιγκ δεν τους έχει προκαλέσει έκπληξη η απόδοσή του. Ειδικότερα δε, για τους φίλους της Τότεναμ, ο Δανός αποτελεί το «master key» στην πορεία πρωταθλητισμού των τελευταίων χρόνων. Αρνείται πεισματικά να σταθεί μπροστά στους προβολείς του διασημότερου πρωταθλήματος στον κόσμο. Είναι όμως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές. Μην του δώσεις χώρο.

Αυτό θα ήθελε μάλλον να πει και ο Δανός ομοσπονδιακός Άγκε Χαρέιντε όταν μετά το τέλος του αγώνα δήλωνε έκπληκτος που οι αντίπαλοί του, του είχαν δώσει χώρο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως πριν ακόμη πάρει μετεγγραφή στον Άγιαξ (ναι και αυτός πέρασε από την Ολλανδική ομάδα) σε ηλικία 16 χρόνων τον είχαν τσεκάρει Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι. Προφανώς από μικρός έδειχνε πως κάτι ξέρει από μπάλα. Τους πρόλαβε ο Άγιαξ. Μετά… Τότεναμ με μόλις 30.000 ευρώ την εβδομάδα. Περίπου 1,3 εκ. ευρώ ετησίως. Για τα αγγλικά δεδομένα από τους χαμηλότερους μισθούς. Σήμερα αμείβεται σχεδόν τα διπλάσια. Ίσως σε άλλη ομάδα η φήμη του να ήταν μεγαλύτερη. Αλλά όπως έχω σημειώσει, δεν την επιδιώκει.

Ο προπονητής του στην Τότεναμ εξηγεί το λόγο: «Ο Κριστιάν δε χρειάζεται τη συμπαράσταση των οπαδών, ούτε την αναγνώριση που μπορεί να του προσφέρουν τα ΜΜΕ. Του φτάνει να αισθανθεί την αγάπη όλων εμάς που είμαστε στο σύλλογο». Οι δηλώσεις του Μαουρίτσιο Ποκετίνο ήταν πριν από το περσινό παιχνίδι με την Μπόρνμουθ. Ο Αργεντινός προπονητής κάτι παραπάνω, από όλους, ξέρει όταν τα λέει αυτά.

Για να αξιοποιήσει τον Δανό άλλαξε και το σχηματισμό του παίζοντας με δύο δεκάρια αξιοποιώντας τους Ντέλε Άλι και Έρικσεν πίσω από τον Κέιν. «Είναι τόσο ξεχωριστός που τον αποκαλούμε «Golazo», γιατί είναι ικανός να σκοράρει απίστευτα γκολ». Η καλύτερη αναγνώριση έρχεται από τους προπονητές του. Ο Χαρέιντε μία μέρα μετά την πρόκριση επί των Ιρλανδών είπε πως αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους δέκα καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Έρικσεν πέρσι είχε δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ