aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΟ Γκριεζμάν έκανε αυτό που δεν ήθελε η Μπαρτσελόνα!

Ο Γκριεζμάν έκανε αυτό που δεν ήθελε η Μπαρτσελόνα!

Την Τρίτη το απόγευμα ο Αντουάν Γκριεζμάν ανακοίνωνε μέσα από ένα βίντεο την αποχώρησή του από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι περισσότεροι έσπευσαν να γράψουν ή να αναπαράγουν πως ο Γάλλος μεσοεπιθετικός θα μετακομίσει μερικά χιλιόμετρα από την Μαδρίτη. Στην Βαρκελώνη, για να γίνει μέρος του Big 3. Μέσι, Σουάρες, Γκριεζμάν.

Είναι όμως ήδη παίκτης της Μπαρτσελόνα ο Γάλλος; Όπως προκύπτει από τα τελευταία ρεπορτάζ των Ισπανών (και όχι μόνο), ο Αντουάν Γκριεζμάν δεν έχει κλείσει στους «μπλαουγκράνα». Όχι ακόμα τουλάχιστον.

Η ανακοίνωση του Γάλλου ότι αποχωρεί από την Ατλέτικο αυτό το καλοκαίρι δεν ήταν ένα μήνυμα προς τη Μπαρτσελόνα «ελάτε να με πάρετε». Περισσότερο ήταν ένα μήνυμα προς την ευρωπαϊκή αγορά. Έθετε τον εαυτό του σε όλες τις ομάδες της Ευρώπης.

Κι αυτό ήταν κάτι που δεν ήθελε η Μπαρτσελόνα. Άλλωστε όπως γράφει η καταλανική «Sport» στην Βαρκελώνη δεν είναι καθόλου σίγουροι ότι την 1η Ιουλίου θα έχουν αγοράσει τον Γάλλο με τα 120 εκατομμύρια της ρήτρας (πέφτει από τα 200 εκατομμύρια την συγκεκριμένη ημερομηνία).

Πέρσι το καλοκαίρι ο Γκριεζμάν απέρριψε την Μπαρτσελόνα, επέκτεινε το συμβόλαιό του με την Ατλέτικο κι έβγαλε και ντοκιμαντέρ. Και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που φέτος δεν ήταν στο πλάνο της Μπάρτσα ο Γάλλος, πριν οι άνθρωποι της πλευράς του Γκριεζμάν προσεγγίσουν ξανά φέτος την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Τότε άνοιξε ξανά η υπόθεση Γκριεζμάν-Μπαρτσελόνα.

Οι τραυματισμοί του Ντεμπελέ και η ηλικία του Σουάρες (32 στα 33) προφανώς και κάνουν τρομερά ελκυστική την περίπτωση του Γκριεζμάν για την Μπαρτσελόνα οι οποίοι μπήκαν ξανά στην διαδικασία της μεταγραφής του.

Τι ενόχλησε την Μπαρτσελόνα

Τι ήταν αυτό όμως που «χάλασε» την Μπαρτσελόνα τις τελευταίες μέρες. Η πλευρά του Γκριεζμάν όπως γράφουμε είχε προσεγγίσει εδώ και μέρα την ομάδα της Καταλονίας για να γίνει η μεταγραφή. Όμως κανείς από τους ανθρώπους του Γάλλους δεν ενημέρωσε την Μπαρτσελόνα για το βίντεο που βγήκε τη Τρίτη!

Συμφώνα με το ρεπορτάζ της Sport η Μπαρτσελόνα ήταν ξεκάθαρη με τον Γκριεζμάν και είχαν συμφωνήσει σε τρία πολύ απλά πράγματα.

1) Γρήγορες αποφάσεις και αν κλείσει στην Μπαρτσελόνα να βγει να το πει.

2) Να κλείσει το deal σε όσα είχαν συμφωνήσει πέρσι το καλοκαίρι με λεφτά που είναι λιγότερα από αυτά που του πρόσφερε τελικά η Ατλέτικο.

3) Να μην μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού γιατί αμέσως η Μπαρτσελόνα θ’ αποσυρθεί.

Στο κόλπο η Σίτι, η Παρί και η Μπάγερν

Μετά το βίντεο του Αντουάν Γκριεζμάν προέκυψε αμέσως ενδιαφέρον από την Σίτι του Πεπ, την Παρί και την Μπάγερν μιας και διαπίστωσαν πως ο Γάλλος φεύγει και η ρήτρα των 120 εκατομμυρίων είναι εκεί.

Από την πλευρά της η Μπαρτσελόνα δεν είναι διατεθειμένη να μπει σε διαδικασία ανταγωνισμού για την υπογραφή του Γκριεζμάν και ελπίζουν στην Βαρκελώνη πως τις επόμενες μέρες θα κάνει ένα βήμα μπροστά ο Γάλλος και θα ανακοίνωσει ότι θα συνεχίσει την καριέρα του δίπλα στον Μέσι.

Όπως χαρακτηριστικά γράφουν στην Sport «όποιος θεωρεί δεδομένη την μεταγραφή του Γκριεζμάν στην Μπαρτσελόνα κάνει λάθος. Υπάρχει δρόμος ακόμα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ