aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΟ «17χρονος Νεϊμάρ» που θέλει η Μάντσεστερ Σίτι πήγε σε σχολείο σάμπα (vid)

Ο «17χρονος Νεϊμάρ» που θέλει η Μάντσεστερ Σίτι πήγε σε σχολείο σάμπα (vid)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποκρούει κάθε συζήτηση για ενίσχυση της Μάντσεστερ Σίτι, ο Σέρχιο Αγκουέρο παραμένει στην ομάδα, ενώ οι ‘πολίτες’ έχουν ήδη τον Γκαμπριέλ Ζεζούς κι ένα σωρό επιθετικογενείς παίκτες στο ρόστερ τους. Κι όμως, μοιάζει με το χειρότερα σφραγισμένο μυστικό το έντονο ενδιαφέρον τους για τον Καΐκι, που σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει μετουσιωθεί ήδη σε πρόταση. Πόσες δεκάδες εκατομμύρια αξίζει ένας 17χρονος;

Οι «πολίτες» φέρονται να παρακολουθούν τον δεξιό εξτρέμ από τη Βραζιλία εδώ και καιρό, κυρίως χάρη στα επιτεύγματά του με τις ‘μικρές’ ομάδες της Φλουμινένσε και της Βραζιλίας. Οι εμφανίσεις του έπεισαν τη διοίκηση να προσφέρει περίπου 11.500.000 ευρώ στο βραζιλιάνικο σύλλογο, ο οποίος ζήτησε ακόμη περισσότερα.

Εξάλλου, το 17χρονο wonderkid αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της και θα επιδιώξει να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, έχοντας χρόνια να βγάλει κάποιον πολύ σπουδαίο παίκτη. Από τους Ραφάελ και Φάμπιο που κατέληξαν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι τον Μαρσέλο της Ρεάλ και τον Φαμπίνιο της Λίβερπουλ, η «Φλου» έχει καιρό να δει παίκτες της να φτάνουν σε τόσο υψηλό επίπεδο, κάτι που φαίνεται πιθανό με τον Καΐκι.

Οι συγκρίσεις με τον Νεϊμάρ

Ήδη στη Βραζιλία τον αποκαλούν ‘επόμενο Νεϊμάρ’, κυρίως λόγω των ομοιοτήτων στο στυλ των δύο ποδοσφαιριστών, αν και έχουν διαφορετικό καλό πόδι (ο Καΐκι είναι δεξιοπόδαρος). Αμφότεροι αρέσκονται να ξεκινούν τις προσπάθειές τους από τα άκρα και να εφορμούν κεντρικά, χρησιμοποιούν ντρίμπλες για να περάσουν τους αντιπάλους τους, διαθέτουν υψηλή ταχύτητα και η μπάλα κολλάει στα πόδια τους, ενώ έχουν και έφεση στο σκοράρισμα.

Το τελευταίο αποδείχθηκε την περσινή σεζόν, όταν ο Καΐκι αναδείχθηκε 1ος σκόρερ στο πρωτάθλημα Κ17 της Βραζιλίας (πανηγυρίζοντας τα γκολ με τα δάχτυλα πάνω από το άνω χείλος, ως φόρος τιμής στο μουστάκι του πατέρα του, Ντεμίρ), οδηγώντας την ομάδα του μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου. Επιπροσθέτως, έφτασε μέχρι και τον τελικό του κυπέλλου, αλλά δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το νταμπλ.

Διαβάστε επίσης: Αντριάνο: Ένα σπουδαίο ταλέντο, η «χαμένη» ευκαιρία και ο χαμός του πατέρα του (vid)

«Ο Καΐκι είναι παίκτης που ξεχωρίζει ως προς την τεχνική κατάρτιση, ειδικά στο ένας εναντίον ενός, ενώ διαθέτει ποιότητα μπροστά από την αντίπαλη εστία. Είναι πολύ έξυπνος, ψάχνει για κενούς χώρους στον αγωνιστικό χώρο και έχει την ικανότητα να βρίσκει με ασίστ τους συμπαίκτες του. Ταυτόχρονα, διαθέτει νοοτροπία νικητή, ανταγωνιστικότητα, στοιχεία σημαντικά για έναν παίκτη υψηλού επιπέδου. Ωριμάζει καθώς μεγαλώνει και μαθαίνει πώς να διαχειριστεί τις αντιξοότητες», δήλωσε στο Goal.com ο προπονητής του στην Κ17 της Φλουμινένσε, Γκιλιέρμε Τόρες.

Από τη σάμπα στο ποδόσφαιρο

Ο Καΐκι μεγάλωσε στο Ρίο και το ταλέντο του στο ποδόσφαιρο ταίριαζε περισσότερο στο 5Χ5. Απέφυγε να πάει σε μία δοκιμή στη Φλουμινένσε και αντ’ αυτής βρέθηκε στα 8 του στη σχολή Μανγκέιρα. Πρόκειται για μια σχολή σάμπα, που σφυρηλατεί χορευτές για το καρναβάλι του Ρίο και όχι ποδοσφαιριστές.

Παρ’ όλα αυτά, εμφανίστηκε ξανά μπροστά στα μάτια σκάουτ της Φλουμινένσε, παίζοντας ποδόσφαιρο στη Μανγκέιρα και μάλιστα σε ήττα της ομάδας του. Παρ’ όλα αυτά, τα όσα έκανε στο γήπεδο ήταν αρκετά ώστε να του δώσουν τελικά αυτήν τη θέση στις ακαδημίες της ομάδας που τόσο τον περίμενε.

Το ατού της Μάντσεστερ Σίτι

Το deal για τον Καΐκι δεν έχει κλείσει, αφού ο βραζιλιάνικος σύλλογος θέλει να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από αυτήν την πώληση. Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, καθώς και το γεγονός ότι ο πρόεδρος Μάριο Μπιτενκούρτ αντιμετωπίζει έντονη κριτική επειδή πούλησε για σχετικά λίγα χρήματα τον 20χρονο αριστερό εξτρέμ Μάρκος Πάουλο στην Ατλέτικο Μαδρίτης, πιέζουν την τιμή του Καΐκι προς τα πάνω.

Η Σαχτάρ φέρεται να έχει καταθέσει κι αυτή πρόταση για το νεαρό ποδοσφαιριστή, όμως χαμηλότερη από εκείνη της αγγλικής ομάδας. Εξάλλου, η Σίτι έχει έναν άσο στο μανίκι της, αφού έχει καταθέσει πρόταση (με τα μισά χρήματα) και για την απόκτηση και του Μετίνιο, ενός 17χρονου μέσου, συμπαίκτη όλο αυτό το διάστημα του Καΐκι στη Φλουμινένσε.

Από τις αρχές Μαρτίου ο Καΐκι έκανε ντεμπούτο σε επαγγελματικό επίπεδο, στις υποχρεώσεις της Φλουμινένσε στο πρωτάθλημα Καριόκα. Μετράει ήδη 3 παιχνίδια και 100 λεπτά συμμετοχής, χωρίς να σκοράρει. Μόνο και μόνο η νίκη 1-0 στο ντέρμπι με τη Φλαμένγκο προκαλεί ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων της «Φλου». Αν συμβαίνει το ίδιο και με τη Σίτι, θα κριθεί στην αντιπρόταση που περιμένουν οι Βραζιλιάνοι.


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ