aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΝιουκάστλ: Υπέγραψε συμφωνία χορηγίας με σαουδαραβική εταιρεία

Νιουκάστλ: Υπέγραψε συμφωνία χορηγίας με σαουδαραβική εταιρεία

Νέο χορηγό για τη φανέλα της βρήκε η Νιουκάστλ συνάπτοντας συμφωνία με μια σαουδαραβική εταιρεία. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το deal της με την εταιρεία εκδηλώσεων Sela έχει αξία 25 εκατομμύρια λίρες ετησίως.

Η Sela θα αντικαταστήσει την κινεζική εταιρεία τυχερών παιχνιδιών Fun88 στο μπροστινό μέρος των φανέλων της τη διάρκεια των αγώνων. Η ιστοσελίδα της Sela αναφέρει ότι ανήκει στο κρατικό επενδυτικό ταμείο της χώρας Public Investment Fund (PIF), το οποίο κατέχει επίσης το 80% των μετοχών του συλλόγου.

Η Νιούκαστλ θα παίξει στο Champions League την επόμενη σεζόν για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, αφού τερμάτισε τέταρτη στο πρωτάθλημα στην πρώτη πλήρη σεζόν μετά την εξαγορά υπό την ηγεσία του PIF, η οποία σφραγίστηκε τον Οκτώβριο του 2021. Μετά την πώληση, η Premier League εισήγαγε προσωρινή απαγόρευση στους συλλόγους να συνάπτουν συμφωνίες χορηγίας με εταιρείες που συνδέονται με τους ιδιοκτήτες τους.

Η απαγόρευση άρθηκε δύο μήνες αργότερα, αλλά το πρωτάθλημα δήλωσε ότι αυτές θα υπόκεινται σε έλεγχο από μια ανεξάρτητη επιτροπή για να διασφαλιστεί ότι αντικατοπτρίζουν μια “δίκαιη αγοραία αξία” και δεν αποτελούν μέσο διαστρέβλωσης των εσόδων για να επιτραπούν μεγαλύτερες δαπάνες σύμφωνα με τους κανόνες του Financial Fair Play.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ