aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΝιούκαστλ – Λίβερπουλ 0-1: Ζόρικο στη θεωρία... πανεύκολο στην πράξη (vid)

Νιούκαστλ – Λίβερπουλ 0-1: Ζόρικο στη θεωρία… πανεύκολο στην πράξη (vid)

Σε αυτή την έδρα που στη θεωρία προκαλούσε φόβο για τη Λίβερπουλ, η αρμάδα του Κλοπ έπεισε και με το παραπάνω. Έφυγε από το St. Jame’s Park πιο εύκολα απ’ ό,τι φανερώνει το τελικό 1-0 και συνεχίζει στη μάχη του τίτλου!

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, γινόταν λόγος για ζόρικη έξοδο της Λίβερπουλ σε μια έδρα την οποία η Νιούκαστλ είχε μάθει πολύ καλά να εκμεταλλεύεται το τελευταίο διάστημα. Κι όμως, οι «κόκκινοι» είχαν τέτοια στοχοπροσήλωση, τέτοια ηρεμία στις κινήσεις τους και τέτοια ωριμότητα στο παιχνίδι τους που κατάφεραν να ελέγξουν απόλυτα κάθε στιγμή.

Ακόμα κι αν η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας τους κάποια στιγμή, είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους με την παγίδα του οφσάιντ κι έτσι το γκολ δεν μέτρησε ποτέ. Η ομάδα του Κλοπ έπειτα από ελάχιστα λεπτά κατά τα οποία η Νιούκαστλ προσπάθησε να μείνει ψηλά και να φανεί πιεστική, πήρε την κατοχή της μπάλας και άρχισε να φέρνει το ματς στα μέτρα της.

Στο 19ο λεπτό κι ενώ εξ αρχής φάνηκε πως ο Μίλνερ είχε πάρει τη μπάλα, οι «καρακάξες» φώναξαν για φάουλ, αλλά η Λίβερπουλ θα έφτανε στο γκολ. Κεϊτά και Ζότα από δεξιά άλλαξαν τη μπάλα, ο Πορτογάλος την έστειλε κάθετα στην περιοχή, ο διεθνής χαφ από τη Γουϊνέα πέρασε τον Ντουμπράβκα και σκόραρε για το 1-0.

Με ένα πιο σωστό και δυνατό τελείωμα ίσως να είχε φτάσει και σε δεύτερο γκολ η Λίβερπουλ, όμως, στο 34′ ο Μανέ σε αντεπίθεση δεν κατάφερε να νικήσει τον πορτιέρε της Νιούκαστλ. Οι γηπεδούχοι στο 39′ βρήκαν γκολ με τον Αλμιρόν που είχε φύγει στην πλάτη της άμυνας, παρά και μια πρώτη κόντρα που του έβαλε με τα χέρια ο Άλισον, ωστόσο, υπήρχε οφσάιντ.

Η υιοθέτηση του πιο aggressive στυλ και διάθεσης από την Νιούκαστλ την βοήθησε να είναι πιο δραστήρια στο δεύτερο μέρος του αγώνα στο St. James’ Park. Ακόμα κι έτσι, όμως, η Λίβερπουλ απώλεσε τεράστια ευκαιρία στο 63ο λεπτό για να τελειώσει το ματς. Ο Γκόμες από δεξιά γύρισε στον Μανέ που απλά έπρεπε να σκοράρει στην κίνηση, αλλά το δεξί πλασέ που επιχείρησε έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντουμπράβκα.

Οι παίκτες του Κλοπ κυνήγησαν με ορμή το δεύτερο γκολ, όμως, στο 69′ ο Τάργκερ προτού ο Σαλάχ σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και στο 72′ ο Ντουμπράβκα νίκησε τον Ζότα σε τετ-α-τετ. Το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο για τη Λίβερπουλ, η Νιούκαστλ όσο κι αν ανέβηκε δεν είχε τρόπο να φτιάξει κάτι ιδιαίτερα απειλητικό ή ορθολογικό κι έτσι το 1-0 παρέμεινε.

Οι «κόκκινοι» συνέχισαν την ξέφρενη πορεία τους και οι «καρακάξες» υπέστησαν την πρώτη εντός έδρας ήττα τους στο πρωτάθλημα μετά τις 15 του Γενάρη!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα, Σαρ (61′ Λασέλς), Κραφτ (85′ Μέρφι), Μπερν, Τάργκετ, Μπρούνο, Σέλβεϊ, Γουίλοκ (67′ Γουντ), Αλμιρόν, Ζοέλιντον, Σεντ – Μαξιμέν.

Λίβερπουλ: Άλισον, Γκόμες, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (69′ Φαμπίνιο), Μίλνερ (78′ Τιάγκο), Κεϊτά, Ντίας, Μανέ (69′ Σαλάχ), Ζότα.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ