aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΝιούκαστλ: Η μεγάλη ώρα έφτασε και μία νέα εποχή ξεκινά και επίσημα

Νιούκαστλ: Η μεγάλη ώρα έφτασε και μία νέα εποχή ξεκινά και επίσημα

Η μεγάλη ώρα για τη Νιούκαστλ είναι τώρα. Οι εξελίξεις που έλαβαν χώρα από την διακοπή της Premier League για τις εθνικές ομάδες ήταν ραγδαίες, και πλέον οι «καρακάξες» προετοιμάζονται για την 8η στροφή του πρωταθλήματος, κάτω από ένα νέο διοικητικό καθεστώς, με τον ίδιο προπονητή προς το παρόν, και με αμέτρητες φιλοδοξίες για την συνέχεια.

Το αντιλαμβάνεσαι εύκολα άλλωστε πως το κλίμα στις τάξεις της ομάδας έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά. Ο Μάικλ Άσλεϊ που ήταν για 14 χρόνια ο ισχυρός άνδρας της ομάδας αποχώρησε, πουλώντας τη Νιούκαστλ έναντι 300 εκατομμυρίων λιρών σε fund Σαουδαράβων, και πλέον οι νέοι ιδιοκτήτες θα παραβρεθούν στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» για να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες της ομάδας τους, κόντρα στην Τότεναμ του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο.

Και όλα αυτά, με τον Στιβ Μπρους στην τεχνική ηγεσία της ομάδας! Ο έμπειρος προπονητής, ευνοούμενος από τα 8 εκατομμύρια ρήτρα που είχε βάλει στο συμβόλαιό του, ο τέως πρόεδρος της ομάδας, παρέμεινε στο «τιμόνι» της Νιούκαστλ για 97η φορά, φτάνοντας σήμερα τον μαγικό αριθμό των 1000 ματς στους προπονητικούς πάγκους!

Η νέα εποχή της Νιούκαστλ ξεκινά με αυτόν, αλλά το πιθανότερο είναι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να μην συνεχιστεί και μαζί του. Ακόμη και αν την δεδομένη χρονική στιγμή φαίνεται πως κανένας προπονητής δεν έχει επέλθει σε συμφωνία με την διοίκηση των «καρακαξών».

Ούτε ο Κόντε, ούτε ο Φονσέκα, ούτε ο Φαβρ, ούτε ο Τζέραρντ, ούτε ο Λάμπαρντ. Ακούστηκαν πολλοί, αλλά η επίτευξη της συμφωνίας είναι μία άλλη συζήτηση. Το ίδιο συμβαίνει και με την προετοιμασία της ενίσχυσης της Νιούκαστλ στην χειμερινή περίοδο.

Ο Σον Ντάις δεν αναφέρθηκε διόλου στον Ταρκόφσκι, ενώ και οι Λίνγκαρντ και Μαρσιάλ που λέγεται πως θα μεταβούν στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», προς το παρόν υπολογίζονται κανονικά από τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Το ίδιο δεν συμβαίνει με τον Ραχίμ Στέρλινγκ στην Μάντσεστερ Σίτι. Ο Άγγλος έθεσε τον εαυτό του εκτός ομάδας, και παρά το γεγονός πως προτεραιότητά του είναι να παραμείνει στην Premier League, εντούτοις η Λίβερπουλ και η Άρσεναλ έχουν την πρωτοβουλία, σύμφωνα με τα αγγλικά δημοσιεύματα.

Είναι φανερό λοιπόν, πως τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο αυτή την στιγμή, αναφορικά με το ποδοσφαιρικό μέλλον των «καρακαξών», πέραν της θεωρητικής ενίσχυσης που θα γίνει, και της αλλαγής προπονητή που πιθανότατα θα υλοποιηθεί.

Για αυτό και το ματς με την Τότεναμ χαρακτηρίζεται τόσο σημαντικό, όσο και ιστορικό. Δεν είναι λάθος άλλωστε να θεωρήσει κάποιος, πως από αυτό το ματς, σε λίγα χρόνια από τώρα, η Νιούκαστλ θα φτάσει στην αγωνιστική κατάσταση του 1995! Να διεκδικεί πρωτάθλημα, και ας μην το κατακτά, χάνοντας από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην κούρσα για τον τίτλο.

Ας μείνουμε όμως στο… σήμερα. Στη νέα εποχή που ξεκινά και επίσημα, και στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» που με την αύρα του θα επιχειρήσει να οδηγήσει την Τότεναμ στην 4η φετινή της ήττα, και τους γηπεδούχους στην πρώτη τους επικράτηση μετά από τέσσερις μήνες!

Οι δηλώσεις του Σεντ Μαξιμίν, του Τζο Γουίλοκ και του Στιβ Μπρους αυτό φανερώνουν! Ένα γκολ από νωρίς για τους «ασπρόμαυρους» δύναται να μας χαρίσει μοναδικές στιγμές στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και ένα… δικαιολογημένο ξέσπασμα του 60άχρονου ματς, σε έναν κύκλο που κλείνει μετά από 2,5 χρόνια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ