aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΝιούκαστλ - Άρσεναλ 2-0: Κάζο για τους «κανονιέρηδες», απομακρύνονται από το Champions League

Νιούκαστλ – Άρσεναλ 2-0: Κάζο για τους «κανονιέρηδες», απομακρύνονται από το Champions League

Η Άρσεναλ γνώρισε εκτός έδρας την ήττα με 2-0 από τη Νιούκαστλ για την 37η αγωνιστικής τη Premier League, με τον Μπεν Γουάιτ να δίνει το προβάδισμα με αυτογκόλ και τον Γκιμαράες να “κλειδώνει” τη νίκη των γηπεδούχων. Πλέον η νίκη για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος είναι μονόδρομος, ενώ χρειάζεται να χάσει και η Τότεναμ, αν θέλει να εξασφαλίσει εκείνη την 4η θέση και το εισιτήριο για το Champions League.

Η Νιούκαστλ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, προσπάθησε να απειλήσει και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Λίγο έλειψε μάλιστα, στο 8ο λεπτό του αγώνα η Άρσεναλ να πληρώσει το τραγικό λάθος του Ράμσντεϊλ, ο οποίος έχασε την μπάλα, με τον Γούλσον όμως, να μην προλαβαίνει να τη στείλει στα δίχτυα.

Ο κίπερ των “κανονιέρηδων” δεν πατούσε καλά στα πόδια του και υπέπεσε και σε δεύτερο λάθος, που επίσης δεν στοίχισε στην ομάδα του. Στο 18′ ο Λόνγκσταφ έκανε το γύρισμα, με την μπάλα να φεύγει από τα χέρια του Ράμσντεϊλ, για να απομακρύνει τελικά από την περιοχή με δυνατό σουτ ο Γουάιτ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τη Νιούκαστλ ήρθε στο 37′, όταν ο Σεν Μαξιμέν μπήγε στην περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά ο Ράμσντεϊλ έπεσε και απέκρουσε σωτήρια.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο δεύτερο μέρος, με τη συμβολή του Μπεν Γουάιτ όμως. Στο 56′ ο Ζοέλινγκτον έκανε το γύρισμα και στην προσπάθειά του να απομακρύνει για να μην φτάσει η μπάλα στον Γουίλσον που ήταν σε θέση βολής, έβαλε την προβολή, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα από τα δικά του πόδια.

Στο 72′ η Νιουκάστλ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά το πλασέ του Γουίλσον, μετά το γύρισμα του Λόνγκσταφ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Επτά λεπτά αργότερα, ο Μέρφι απείλησε ξανά την εστία της Άρσεναλ, όμως ο Ράμσντεϊλ κράτησε το 1-0.

Στο 82′ ο Γουίλσον έκανε, βλέποντας τον κίπερ των φιλοξενούμενων να είναι μακριά από την εστία του, επιχείρησε με ένα μακρινό σουτ να τον κρεμάσει, όμως κατέληξε άουτ. Η πίεση της Νιούκαστλ απέδωσε, αφού στο 85′ σε πρώτο χρόνο ο Γουίλσον από θέση βολής δεν κατάφερε να νικήσει τον Ράμσντεϊλ, με τον Γκιμαράες να παίρνει το ριμπάουντ και να σουτάρει για το 2-0.

Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα, Κραφτ, Σαρ (49′ Λασέλς), Μπερν, Τάργκετ, Λόνγκσταφ, Γκιμαράς, Ζοέλιντον, Αλμιρόν (76′ Μέρφι), Γουίλσον (90+3′ Γκέιλ), Σεν-Μαξιμέν (77′ Φρέιζερ), Γουντ.

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ (73′ Πεπέ), Ταβάρες (62′ Λακαζέτ), Ελνένι, Τσάκα, Σακά, Έντεγκαρντ, Σμιθ-Ρόου (53′ Μαρτινέλι), Ενκέτια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ