aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΜάντσεστερ Γ.: Ο Τεν Χαγκ έφτασε τις 38 νίκες και ξεπέρασε το ρεκόρ του Μουρίνιο!

Μάντσεστερ Γ.: Ο Τεν Χαγκ έφτασε τις 38 νίκες και ξεπέρασε το ρεκόρ του Μουρίνιο!

Τα γκολ των Άντονι Μαρσιάλ και Αλεχάντρο Γκαρνάτσο χάρισαν τρεις βαθμούς ζωτικής σημασίας στην προσπάθεια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για πρόκριση στο Champions League της επόμενης σεζόν. Αν και η προσοχή έχει, φυσικά, επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στη μάχη για την πρώτη τετράδα, η νίκη του Σαββάτου χάρισε στον Έρικ Τεν Χαγκ την 38η νίκη-ρεκόρ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος – τις περισσότερες για οποιονδήποτε προπονητή της Γιουνάιτεντ στην πρώτη του σεζόν στον σύλλογο.

Ο Ολλανδός τεχνικός ξεπέρασε έτσι το ρεκόρ του Ζοσέ Μουρίνιο, το οποίο κρατούσε έξι χρόνια! Ο «Special One» ήρθε πριν από την σεζόν 2016/17, μετρώντας 37 νίκες και κατέκτησε το Europa League, το League Cup και το Community Shield. Κανένας άλλος προπονητής της Γιουνάιτεντ δεν έχει κερδίσει πάνω από 30 αγώνες κατά την πρώτη του σεζόν, με τα επόμενα καλύτερα ρεκόρ να τα έχουν οι Ντέιβιντ Μόγες (2013/14, 27 νίκες), Φρανκ Ο’Φάρελ (1971/1972, 24 νίκες), Γουίλφ Μακ Γκίνες (1969/70, 23 νίκες) και Λουίς Φαν Χάαλ (2014/15, 23 νίκες).

Με τρία παιχνίδια της Premier League να απομένουν και έναν τελικό του FA Cup που θα διεξαχθεί στο Emirates, ο προπονητής των «Κόκκινων Διαβόλων» θα μπορούσε να επεκτείνει το ρεκόρ του σε 43 νίκες, που είναι πρωτοφανές.

Περισσότερες νίκες στην πρώτη σεζόν ως τεχνικός της Γιουνάιτεντ

38: Ερικ Τεν Χαγκ

37: Ζοζέ Μουρίνιο

27: Ντέιβιντ Μόγιες

24: Φρανκ Ο’Φάρελ

23: Γουίλφ Μακ Γκίνες, Λουίς Φαν Χάαλ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ