aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΜάικλ Έντουαρντς: Ο «αρχιτέκτονας» πίσω από την Κόκκινη αναγέννηση

Μάικλ Έντουαρντς: Ο «αρχιτέκτονας» πίσω από την Κόκκινη αναγέννηση

«Ο Μάικλ Έντουαρντς δουλεύει κάτω από τα ραντάρ, αλλά ο ρόλος του στην επιτυχία μας δεν γίνεται να υποτιμηθεί. Είναι από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους εντός της ομάδας. Έχει δουλέψει ασταμάτητα για να δημιουργήσει αυτό το εκπληκτικό περιβάλλον. Ο ρόλος του δεν περιορίζεται απλά στο να βγαίνεις στην αγορά και να βρίσκεις τον πιο ακριβό στόχο. Έχει να κάνει με την ανάπτυξη των ταλέντων μας και τις μακροπρόθεσμες συμφωνίες που έχουμε συνάψει μαζί τους, προκειμένου να υπάρχει μια συνέπεια χρόνο με το χρόνο».

Η παραδοχή από τους ιθύνοντες της FSG προς το πρόσωπο του Μάικλ Έντουαρντς αποτελεί τη μεγαλύτερη σφραγίδα της επιτυχημένης δουλείας του, της αμέτρητης συνεισφοράς στην επιστροφή της Λίβερπουλ στην ευρωπαϊκή ελίτ. Άλλωστε όταν ανέλαβε τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή τον Νοέμβριο του 2016, τα πράγματα στο κλαμπ ήταν μακριά από ιδανικά. Οι Κόκκινοι ταλαιπωρούνταν από συνεχείς προστριβές, από αγωνιστικά τέλματα και από… παίκτες που έδειχναν πως αδυνατούν να οδηγήσουν το σύλλογο στο επόμενο επίπεδο. Η πρόσληψη του Γιούργκεν Κλοπ μπορεί να ήταν ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, όμως αυτό από μόνο του δεν αποτελούσε πανάκεια. Αντίθετα, ο Γερμανός χρειαζόταν τα κατάλληλα εργαλεία.

Και σε αυτό ακριβώς το σημείο είναι που εμφανίζεται το όνομα του 42χρονου Άγγλου. Ενός φαντομά των ευρωπαϊκών γηπέδων, ενός ανθρώπου που λειτουργεί παρασκηνιακά, που αποφεύγει τις συνεντεύξεις Τύπου και τα φλας των φωτογραφικών φακών, διότι προτιμά να δουλεύει υπό άκρα μυστικότητα. Ακόμα και για τους οπαδούς το όνομά του παραμένει ένα ερωτηματικό, ένας άγνωστος παράγοντας «Χ» που εδώ και χρόνια όμως συνδέει αρμονικά ολόκληρο το παζλ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ