aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΛούτον: Το στριμωγμένο γήπεδο που για να φτάσεις στην εξέδρα περνάς από... ακάλυπτους σπιτιών! (vid)

Λούτον: Το στριμωγμένο γήπεδο που για να φτάσεις στην εξέδρα περνάς από… ακάλυπτους σπιτιών! (vid)

Ο πλουσιότερος τελικός στον κόσμο, αυτός με το μεγαλύτερο έπαθλο για τον νικητή ανεξαρτήτως αθλήματος και Λίγκας, είναι και πάλι εδώ. Λίγοι θα περίμεναν πως το φετινό τρίτο και τελευταίο εισιτήριο ανόδου για την Premier League θα διεκδικούσαν δύο κλαμπ με τα ένδοξά τους χρόνια ριζωμένα στον 20ο αιώνα, δύο κλαμπ με «αντι-εμπορικό» όνομα που βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο μετά από δεκαετίες.

Λούτον και Κόβεντρι, το εκ πρώτης όψεως… αντιτουριστικό ζευγάρι των play-offs της Championship που μόλις πέντε χρόνια πριν ήταν ζευγάρι στην τέταρτη τη τάξει κατηγορία του Νησιού, θα συμπληρώσει το παζλ της επόμενης Premier League.

Αν η Κόβεντρι επικρατήσει, θα επιστρέψει στα «σαλόνια» μετά από 22 χρόνια. Αν πάλι το εισιτήριο καταλήξει στη Λούτον, θα λήξει η δική της αναμονή συνολικά 31 ετών μακριά από το πρώτο σκαλί, ακριβώς πριν την έναρξη της νέας εποχής που λέγεται Premier. Και ταυτόχρονα, θα αφήσει εποχή για το μικρότερο και πιο… iconic γήπεδο, από τις ιδιαίτερες εισόδους του οποίου θα περνούν ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο Μο Σαλάχ και οι υπόλοιποι αστέρες.

Ο λόγος για το «Κένιλγουορθ Ρόουντ», το στριμωγμένο cult διαμάντι της Λούτον με τους οριακά πάνω από 10.000 θεατές χωρητικότητα (10.356) για το οποίο το εγχειρίδιο των γηπέδων στη Μεγάλη Βρετανία που κυκλοφόρησε το 1987 ανέφερε: «Δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο στριμωγμένο είναι μέχρι να το επισκεφτείς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ