aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΚριστιάνο Ρονάλντο: Φαντάζεται τον εαυτό του να παίζει έως τα 42 του!

Κριστιάνο Ρονάλντο: Φαντάζεται τον εαυτό του να παίζει έως τα 42 του!

Στις αρχές Φεβρουαρίου ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα σβήσει 37 κεράκια στην τούρτα που θα του ετοιμάσουν οι Χεορχίνα και τα παιδιά του…

Στην ηλικία του αρκετοί θα είχαν ήδη αποχαιρετίσει την ενεργό δράση ή το πολύ, πολύ θα ανακοίνωναν ότι αυτή είναι η τελευταία τους χρονιά.

Ο Πορτογάλος όμως είναι μια άλλη περίπτωση και για να χρησιμοποιήσουμε το σλόγκαν της παλιάς θρυλικής διαφήμισης: «εκεί που ο άλλοι σταματούν ο Κριστιάνο συνεχίζει».

Κι αν όντως εννοούσε όλα όσα είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ESPN Brazil τότε θα βαρεθούμε να τον βλέπουμε…

«Γενετικά δεν θα πω ότι είμαι 25 για να μην θεωρηθεί ότι υπερβάλλω, αλλά νιώθω σα να είμαι 30 γιατί φροντίζω πολύ το σώμα και το μυαλό μου. Αυτό είναι κάτι που έμαθα τα τελευταία χρόνια: Μετά τα 33 το σώμα σου θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται όταν το χρειάζεσαι, αλλά η πιο δύσκολη μάχη είναι η ψυχική», είπε ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συμπλήρωσε με νόημα:

«Περνάς από διάφορες καταστάσεις για να μπορέσεις να διατηρήσει το υψηλό σου επίπεδο. Κι αυτό στο οποίο έχω επικεντρωθεί είναι το πνευματικό κομμάτι. Γιατί ξέρω ότι το σώμα μου θα διαχειριστεί τις όποιες δυσκολίες, γιατί το σέβομαι πολύ και του δίνω πολλή περιποίηση».

Στην ατάκα με την περιποίηση ξέσπασε σε γέλια, ωστόσο διαφώνησε με την σύγκριση (για την ακρίβεια δεν μπήκε καν στη διαδικασία) που επιχείρησε ο Βραζιλιάνος δημοσιογράφος με άλλους μαθουσάλες του παγκόσμιου αθλητισμού (37 ο Λεμπρόν Τζέιμς, 40 ο Ρότζερ Φέντερερ, 44 ο Τομ Μπρέιντι).

«Κι οι τρεις είναι παίκτες που αποτελούν παραδείγματα μακροζωίας, ωστόσο όλοι είναι σε διαφορετικά αθλήματα τα οποία δεν έχουν τόσο μεγάλη υπερφόρτωση όπως στο ποδόσφαιρο. Συνήθως εχουν μεγαλύτερο περίοδο αποκατάστασης και πολλές φορές κάνουν τρεις μήνες διακοπές. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι στο τένις τα πράγματα είναι λίγο πιο έντονα λόγω των μεγάλων ταξιδιών, αλλά δεν θέλω να το συζητήσω περισσότερο», ήταν η ατάκα του ως προς το κομμάτι της σύγκρισης γιατί όσον αφορά την μακροζωία ο Ρονάλντο παραδέχθηκε: «Είναι κάτι που με συναρπάζει πραγματικά και επειδή μου αρέσει πολύ να μελετώ, τον τελευταίο καιρό έχω επικεντρωθεί σ’ αυτόν τον τομέα. Κι ως παίκτης έχω δείξει ότι η μακροζωία είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για μένα προκειμένου να συνεχίσω να παίζω και να το διασκεδάζω».

Με τη συνέντευξη να δίνεται στο προπονητικό κέντρο της Γιουνάιτεντ λογικό ήταν να ερωτηθεί πιο συγκεκριμένα για το μέλλον του κι εκεί έβγαλε την είδηση.

«Είμαι χαρούμενος, θέλω να μείνω εδώ, αλλά θα δούμε τι θα γίνει. Αν φτάσω να παίζω στα 40, γιατί όχι στα 41 και στα 42… Αλλά το πιο σημαντικό είναι να απολαμβάνω τη στιγμή».

Ποιο είναι όμως το μυστικό που μπορεί να κρατήσει τόσα χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου;
«Νομίζω ότι η ικανότητα ενός ποδοσφαιριστή να έχει την ευφυΐα να διαβάζει, να αντιλαμβάνεται το παιχνίδι. Κι αυτό είναι κάτι που στο δίνει η εμπειρία. Κάτι που έχω και ξέρω μέχρι που μπορώ να φτάσω και που όχι», είπε αρχικά και συνέχισε.

«Είναι επίσης πολύ σημαντική κατά την προσωπική μου άποψη η ικανότητα της προσαρμογής. Κι εγώ κατάφερα να έχω αυτή την ισορροπία. Γνωρίζοντας πώς να προσαρμόζομαι σε κάθε ηλικία σε μια νέα φιλοσοφία παιχνιδιού, στο σώμα μου, στο μυαλό μου… Κατάφερα, να μαθαίνω όλο και περισσότερα και νιώθω περήφανος που ο κόσμος λέει ότι ο Κριστιάνο στα 37, 38 συνεχίζει να διατηρείται στο επίπεδο που τον έχουμε συνηθίσει.

Αυτό δεν μπορούν να το κάνουν όλοι και είναι το αποτέλεσμα πολλών ωρών δουλειάς σε καθημερινή, εβδομαδιαία, μηνιαία, ετήσια βάση που μου επιτρέπει να ανταγωνίζομαι αυτά τα 20χρονα παιδιά. Γι’ αυτό νιώθω περήφανος και θέλω να συνεχίσω», πρόσθεσε.

Το «εγώ» του εννοείται ότι είναι… τεράστιο οπότε δεν προκαλεί καμία έκπληξη η απάντηση του στην ερώτηση για το τι έχει μετανιώσει: «Εγώ θέλω να βλέπω τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά και λέω ότι όλες οι εμπειρίες που θα έχω με το τέλος της καριέρας μου ήταν όμορφες ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ