aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΚοινή έκκληση Λίβερπουλ - Γιουνάιτεντ στους οπαδούς να σταματήσουν τα συνθήματα για νεκρούς και τραγωδίες

Κοινή έκκληση Λίβερπουλ – Γιουνάιτεντ στους οπαδούς να σταματήσουν τα συνθήματα για νεκρούς και τραγωδίες

Κόντρα στην αντιπαλότητα που τις χαρακτηρίζει, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις φωνές τους με στόχο να νουθετήσουν τους πιο θερμόαιμους οπαδούς και να πάψουν να ακούγονται συνθήματα με αποδέκτες τα θύματα των τραγωδιών που έχουν στιγματίσει την ιστορία των δύο ομάδων.

Ένα 24ωρο πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι στο «Άνφιλντ», ο Γιούργκεν Κλοπ και ο Έρικ Τεν Χαγκ έστειλαν το μήνυμά τους με τη μορφή κοινής ανακοίνωσης που δημοσιεύθηκε στις ιστοσελίδες και των δύο κλαμπ, τονίζοντας πως επιθυμούν την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τους οπαδούς, αλλά όχι άλλα συνθήματα με στόχο τους νεκρούς των τραγωδιών του Χέιζελ, του Χίλσμπορο και του Μονάχου.

«Ένας από τους κύριους λόγους που κάνουν την αντιπαλότητα της Λίβερπουλ με τη Γιουνάιτεντ τόσο ξεχωριστή, είναι ότι είναι παθιασμένη και κανείς δεν θέλει να το αλλάξει αυτό. Αλλά την ίδια στιγμή, όταν η αντιπαλότητα παραγίνεται έντονη, μπορεί να οδηγήσει σε συνέπειες που δεν είναι καθόλου καλές για κανέναν και δεν το έχουμε ανάγκη αυτό.

Θέλουμε τον θόρυβό σας. Ναι, θέλουμε οπαδικό κλίμα και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Αυτό που δεν θέλουμε είναι οτιδήποτε το ξεπερνάει, ειδικά αυτό το είδος των συνθημάτων που δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Αν μπορούμε να διατηρήσουμε το πάθος και να αποβάλουμε το δηλητήριο, θα είναι πολύ καλύτερα για τον καθένα μας», δήλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ, ενώ τα λόγια του νεότερου σε τέτοια ντέρμπι, Τεν Χαγκ, ήταν τα εξής:

«Η αντιπαλότητα της Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ είναι μία από τις ισχυρότερες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όλοι αγαπάμε το πάθος των φιλάθλων όταν οι δύο ομάδες συναντιούνται, αλλά υπάρχουν κάποιες γραμμές που δεν πρέπει να παραβιάζονται.

Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται η απώλεια της ζωής που σχετίζεται με οποιαδήποτε τραγωδία για να κερδίζει μια ομάδα βαθμούς. Είναι καιρός να σταματήσει αυτό. Οι υπεύθυνοι τέτοιων περιστατικών αμαυρώνουν όχι απλά τη φήμη των συλλόγων μας, αλλά ακόμα πιο σημαντικά τις φήμες των ίδιων, των οπαδών και των υπέροχων πόλεών μας.

Εκ μέρους των παικτών μου, των συνεργατών μου και εμένα, ζητάμε από τους φιλάθλους μας να επικεντρωθούν στο να στηρίξουν την ομάδα την Κυριακή, εκπροσωπώντας τον σύλλογό μας με τον καλύτερο τρόπο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ