aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κλοπ: Το «μεγάλο σχολείο»

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης υποκλίθηκε στον Γιούργκεν Κλοπ στην επταετία του στην Ντόρτμουντ, αποθεώθηκε, αποθεώνεται και μάλλον θα συνεχίσει να αποθεώνεται στο Λίβερπουλ, όμως το «μεγάλο σχολείο» ήταν άλλο: Τα 19 χρόνια παρουσίας του στη Μάιντς, με την οποία έζησε μοναδικές στιγμές ως παίκτης αλλά και ως προπονητής της!

Τον Μάιο του 2003 στην κεντρική πλατεία του Μάιντς έξω από το ιστορικό κρατικό θέατρο της πόλης είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, με την απογοήτευση να είναι εμφανής στο πρόσωπο των περισσοτέρων. Πράγμα λογικό, καθώς μόλις την προηγούμενη ημέρα είχαν δει την αγαπημένη τους Μάιντς να χάνει στο… τσακ την άνοδο στην Μπουντεσλίγκα για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ στο ίδιο ακριβώς έργο θεατές είχαν βρεθεί και την αμέσως προηγούμενη σεζόν. Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που πίστευαν τότε πως θα υπήρχε και τρίτη ευκαιρία, όμως εκείνη τη στιγμή ο Γιούργκεν Κλοπ δεν δείλιασε, πήρε το μικρόφωνο και απευθυνόμενος σε 15.000 οπαδούς, είπε: «Σκεφτόμουν αυτό που έγινε χθες και αποφάσισα ότι πρέπει να υπήρχε ένας καλός λόγος που έγινε ό,τι έγινε. Πιστεύω ότι κάποιος, κάπου, ήθελε να δείξει στον κόσμο πως όταν γκρεμίζεσαι, όχι μία, όχι δύο, τρεις αλλά τέσσερις φορές, μπορείς να σηκωθείς ξανά και να συνεχίσεις να παλεύεις. Και αυτό το πρόσωπο έκρινε πως δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να το δείξει αυτό στον κόσμο από το Μάιντς. Ποιος σύλλογος βίωσε αυτό που κάναμε εμείς την περασμένη σεζόν; Ποιος σύλλογος πέρασε αυτά που περάσαμε εμείς φέτος. Και τώρα ποιος σύλλογος θα γράψει την ιστορία που θα γράψουμε εμείς τη νέα σεζόν όταν θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί»; Λίγο αργότερα ο Κλοπ εκμυστηρευόταν σε ανθρώπους της Μάιντς: «Δεν ήξερα τι να πω όταν ανέβηκα στο βήμα. Απλά είπα ό,τι μου ήρθε στο μυαλό και μίλησα μέσα από την καρδιά μου».

Μπορεί ο Γιούργκεν Κλοπ να αυτοσχεδίασε εκείνη τη δύσκολη -για όλους τους φίλους της Μάιντς- στιγμή, ωστόσο τα λόγια του όχι μόνο κατάφεραν να κάνουν πανηγυρικό το κλίμα στη συγκέντρωση των οπαδών μετά τη χαμένη άνοδο αλλά να παίξουν ρόλο στο γράψιμο της ιστορίας, καθώς έναν χρόνο αργότερα το πολυπόθητο εισιτήριο για τα σαλόνια της Μπουντεσλίγκα έπεσε στα χέρια της Μάιντς!

Διαβάστε επίσης: Για τ’ όνειρο με «λιμενάρχη» τον Κλοπ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ